Mergaitės labiausiai mėgsta tokius pirštelius valgyti mirkant į padažą sumaišytą iš graikiško jogurto, majonezo, česnako granulių ir džiovinto raudonėlio.
Aš pasigaminau šalia pirštelių visą kalną gaivių salotų.
Porcijos 4, užtruksite apie 1 valandą.
Žuvies piršteliai su gaiviomis salotomis
Reikės:
- 500 g menkės filė;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. „Krapas“ prieskonių (galite rinktis ir kitus žuviai skirtus pr.);
- 2 v. š. džiūvėsėlių;
- 2 v. š. miltų;
- ¼ a. š. česnako granulių;
- 1 kiaušinis.
Salotoms:
- 2 saujos salotų mišinio;
- 1 pankolis;
- 1 agurkas;
- 200 g vyšninių pomidorų;
- saujelė kepintų svogūnų traškučių;
- saujelė daigų;
- žiupsnis druskos;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- šlakelis citrinos sulčių.
Kaip gaminti:
Žuvies filė supjaustome pailgais gabalėliais. Pagardiname druska, pipirais, česnaku, žuvies prieskoniais. Paliekame pasimarinuoti 10–20 min.
Žuvį merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame miltų ir džiūvėsėlių mišinyje. Kepame gerai įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 20 min.
Ruošiame salotas. Daržoves nuplauname, nusausiname. Pankolį supjaustome ruoželiais, agurką šiaudeliais, pomidorus perpjauname per pusę.
Salotų lapelius maišome su smulkintomis daržovėmis, pagardiname druska, apšlakstome aliejumi ir citrinų sultimis. Ant viršaus dedame daigus, pabarstome svogūnų traškučiais.
Šalia rikiuojame jau iškeptus žuvies pirštelius.