Namų virtuvėje lyg Italijoje: pasigaminkite pigią lietuviškąją brusketų versiją su juoda duona ir silke

Italų virtuvė garsėja visame pasaulyje: makaronais, picomis ar lengvai paruošiamais užkandžiais su itin šviežiais ingredientais. Norėdami jų paragauti, jums tikrai nebūtina vykti į Italiją ar itališką restoraną. Vieną iš populiariausių itališkų užkandžių – brusketas – itin lengvai galite pasigaminti ir savo namų virtuvėje. Be to, jį puikiai galima prisitaikyti ir lietuviškam skoniui, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Šiandien švenčiama duonos diena. Šia proga „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lietuviškąjį brusketos variantą su juoda duona ir silke.
Šiandien švenčiama duonos diena. Šia proga „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lietuviškąjį brusketos variantą su juoda duona ir silke.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 2:00 PM

Brusketa – tai skrudinta duonos riekelė su ant viršaus dedamomis daržovėmis, sūriu, mėsa ar kitais priedais. Ši užkandėlė siekia senovės graikų ir romėnų laikus, kai valgant brusketas buvo išbandoma šviežio alyvuogių aliejaus kokybė.

Tradiciniuose brusketų receptuose, šis užkandis yra gaminamas su pomidorais, česnakais arba svogūnais ant viršaus. Žinoma, neapsieinama be baziliko ar itališkos garsenybės – mocarelos sūrio. Tačiau sotesnėms užkandėlėms gaminti naudojama ir mėsa, pavyzdžiui, vytintas kiaulienos kumpis arba vytinta dešra.

Šiais laikais šie itališki skrebučiai turi daugybę variacijų, brusketos suteikia daug kūrybinės laisvės ir erdvės kulinariniams eksperimentams. Galima naudoti duoną su grūdais ar juodą duoną, o ant viršaus užsidėti, ką tik sugalvosite – nuo žuvies iki vaisių.

Dar daugiau įkvėpimo savo itališkų užkandžių receptams galite rasti ir užsukę į artimiausią „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvę, kurioje nuo pirmadienio startavo „Italiamo“ teminė savaitė, „Lidl“ parduotuvėse galėsite rasti vytintos mėsos, daržovių užtepėlių, saulėje džiovintų pomidorų, o užkandžius praturtinti galėsite su dideliu itališkų sūrių pasirinkimu. Italų virtuvė neįsivaizduojama be makaronų, o jų mėgėjai ras pagamintų tiek šviežių kiaušininių makaronų su įvairiais įdarais, tiek kitų rūšių spagečių, juos pagardinti galėsite su skirtingų skonių itališkais padažais.

Lietuviškoji brusketa su juoda duona ir silke

Šiandien švenčiama duonos diena. Šia proga „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lietuviškąjį brusketos variantą su juoda duona ir silke.

Jums reikės:

  • 100 g. silkės „Nautica“
  • 2 riekelės juodos duonos
  • 4 pievagrybių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Tuomet keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir jame kelias minutes apkepkite grybus. Pabarstykite juos druska ir pipirais.

Duoną supjaustykite nedidelėmis riekelėmis ir šiek tiek pakepinkite keptuvėje, jog pasidarytų traškios. Tada ant kiekvienos riekelės uždėkite šiek tiek pievagrybių. Silkę supjaustykite juostelėmis ir dėkite ant pievagrybių po kelias juosteles. Lietuviškas, Italijos įkvėptas, brusketas papildomai galite pabarstyti mėgiamais prieskoniais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.