Viskas labai paprasta, bet kitaip ir tai duoda šarmo šitam patiekalui.
Gaunasi labai sultingi ir labai skanūs!
Garnyrui buvo skaniausi ryžiai su lęšiais ir pomidorais.
Kitokie balandėliai
Mums reikės:
- šviežias kopūstas;
- 500 g faršo (mano buvo kiaulienos mentės);
- pusė raudonos paprikos;
- 1 svogūnas;
- 2–3 skiltelės česnako;
- 1 kiaušinis;
- druska, pipirai.
Padažui:
- 2–3 šaukštai greitinės;
- sauja tarkuoto sūrio;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 šaukštai pomidorų padažo;
- krapai;
- druska, pipirai.
Gaminimas:
Kopūstą supjaustome 1 cm pusžiedžiais.
Paprika, svogūnas, česnakas, kiaušinis sublenderuojame. Faršą ir gautą masę gerai išmaišome, paprieskoniuojame ir paliekame 1 valandai šaldytuve.
Ant skardos iškolotos kepimo popieriumi dedame kopūstus. Ant kopūsto faršo paplotėlį.
Pasidarome padažiuką: grietinė, pomidorų padažas, tarkuotas sūris, tarkuotas česnakas, kapoti krapai ir prieskoniai. Ir su padažiuku gausiai patepiame mūsų paplotėlius ant kopūstų.
Uždengiame folija ir kepame 180 laipsnių apie 45 minutes, aš dar nuimiau foliją ir dar 10 minučių.
Laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.
Daugiau receptų galite rasti: Irenakviat