Mėsainis su plėšoma kiauliena – vakarienės hitas: pigu, sotu ir greitai pagaminama

Subjurus mus taip džiuginusiems pavasario orams, taip ir norisi susišildyti kūną ir sielą komfortišku maistu. O kas tai gali padaryti geriau, jei ne amerikietiška virtuvė? Sotūs ir pilni skonio šios virtuvės patiekalai ne tik lengvai pagaminami, bet ir yra gana pigūs. O pagaminti namie – ir kur kas sveikesni. Tad greito maisto restoraną galite susikurti ir savo namuose, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

 Mėsainis.<br>„Lidl“ nuotr.
 Mėsainis.<br>„Lidl“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2024, 5:36 PM, atnaujinta Apr 22, 2024, 5:37 PM

Amerikietiška virtuvė yra itin spalvinga ir įvairi. Įtaką per šimtmečius jai darė ir tebedaro ten gyvenančios skirtingos kultūros, kurios savo skoniais nuspalvina gastronominį šalies gyvenimą. Tad galima drąsiai sakyti, kad amerikietiška maisto kultūra geba sujungti skirtingų žemynų skonius, tekstūras ir gaminimo technologijas.

Geriausia dalis yra ta, kad amerikietiškas maistas visada primena namus ir komfortą. Tipiška Amerikos virtuvė išties išsiskiria savo meile mėsai, sočiais patiekalais ir tikra skonių gausa. Nuo garsiųjų makaronų su sūriu arba kitaip „Mac & Cheese“, gruzdintų vištienos kepsnelių ir bulvyčių, Čikagos stiliaus picų, tradicinių sūrio ir obuolių pyragų iki grilio patiekalų – visa tai yra tikra amerikietiška svajonė.

Todėl jei trokštate autentiškų amerikietiškų potyrių, neretai rekomenduojama paragauti skirtingų valstijų, Kalifornijos, Floridos, Ilinojaus, Niujorko ar Teksaso, patiekalų ir atrasti labai spalvingą jų virtuvę bei ingredientus.

Mėsainiai – gimę svetur, bet puikiai pritapę Amerikoje

Koks vaizdinys iškyla galvoje, kai pagalvojate apie amerikietišką virtuvę? Tikriausiai, pirma į galvą šovusi mintis – sultingi ir dideli mėsainiai bei traškios bulvytės. Ir iš tikrųjų mėsainį galima laikyti ikonišku amerikietiškos virtuvės patiekalu, kurį per kelis dešimtmečius pamėgo bene viso pasaulio gyventojai.

Manoma, kad jo atsiradimo istorija taip pat yra susijusi su migracija ir daugiakultūriškumu. Mums žinomo mėsainio kilmę galima atsekti XIX amžiaus pabaigoje, kai vokiečių imigrantai pirmą kartą atsivežė šio patiekalo receptą į Jungtines Amerikos Valstijas ir jį pradėjo gaminti tiek namuose, tiek vietinėse užeigose. Ankstyviausią mėsainio variantą sudarė virtas jautienos paplotėlis, patiekiamas tarp dviejų duonos riekelių. Šis itin paprastas, bet labai sotus patiekalas netruko tapti itin populiariu tarp darbininkų klasės žmonių.

Dabar visiems puikiai pažįstamas mėsainis įgauna dar daugiau skonių ir formų: nuo tradicinio su jautienos paplotėliu ar traškia vištiena iki tofu, trumais ar žvėriena pagardintų mėsainių.

Mėsainius ypač lengvai pasigaminti ir namie, ypač su kokybiškais produktais. Taip žinome ne tik, ką dedame į burną, bet ir galime rinktis ingredientus pagal savo skonį. Pasigaminkite sveikesnį plėšytos kiaulienos mėsainio variantą, kuriame gausu kokybiškos mėsos ir daržovių.

Mėsainis su plėšoma kiauliena

Lengvai bei greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas mėsainis su plėšoma kiauliena garantuotai taps mėgstamu šeimos vakarienės patiekalu. Jis ne tik skanus ir nebrangus, bet ir sujungiantis visą šeimą – jį galės gaminti tiek maži, tiek dideli.

Mėsainiui pagaminti reikės:

  • 6 mėsainių bandelių
  • 500 g iš anksto paruoštos plėšomos kiaulienos
  • Pusės kopūsto
  • 3 morkų
  • 1 didelio prinokusio pomidoro
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 avokado
  • 2 v.š. graikiško jogurto
  • 1 a.š. Dižono garstyčių
  • 0,5 a.š. medaus
  • 1 v. š. obuolių sidro acto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Pirma pasiruoškite „coleslaw“ arba kitaip kopūstų salotas. Mažame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, obuolių actą, medų, Dižono garstyčias, viską pagardinkite druska ir pipirais.

Atskirame didesniame dubenyje sumaišykite susmulkintus kopūstus ir morkas. Ant jų užpilkite ką tik paruoštą padažą. Gerai išmaišykite, kad daržovės kuo geriau pasidengtų padažu. Prieš patiekdami, laikykite šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.

Pereikite prie mėsos paruošimo. Kiaulieną suplėšykite dviem šakutėmis ar kitais įrankiais, po to porą minučių mėsą pakepinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies. Galite įpilti šlakelį vandens arba sultinio, kad mėsa įgautų dar daugiau sultingumo.

Kol kiauliena kepa, mėsainių bandeles lengvai paskrudinkite orkaitėje keletą minučių, kad jos įgautų traškumo.

O dabar smagiausia dalis – mėsainio konstravimas. Ant kiekvienos mėsainio bandelės gausiai uždėkite pašildytos plėšytos kiaulienos. Ant viršaus sluoksniuokite pomidoro, raudonojo svogūno ir avokado griežinėlius bei uždėkite dosnų šaukštą paruoštų kopūstų salotų.

Galiausiai ant kiekvieno mėsainio uždėkite viršutinę bandelės pusę. Patiekite iš karto, kol mėsainiai dar šilti ir sultingi.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.