Kaip sukurti nepamirštamą vaiko gimtadienio šventę?

Tėvai savo vaikams nori paties geriausio. Todėl artėjant mažųjų gimtadieniams daugeliui būna tikras galvos skausmas – kaip nustebinti juos šį kartą? Juk norime, kad gimtadienio šventė šiems būtų nepamirštama. Auginantys vaikus sutiks, kad dažnai tėvams prireikia neregėto kūrybiškumo ir nemenkų organizacinių sugebėjimų. Tad kartu su sūnelio vienerių metų gimtadienį organizavusia mama Simona ir prekybos tinklo „IKI“ atstovu Andriumi Petraičiu pateikiame patarimus, padėsiančius tėveliams vaiko gimtadienį paversti nepamirštama švente.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:07 AM

Nuo ko pradėti?

Kiekviena šventė prasideda nuo jos vizijos, kuri ir padiktuoja tolimesnę planavimo eigą. Tad jau turint viziją, artėjančios šventės siekius bei juntamą nuotaiką, galite pradėti rūpintis gimtadienio vieta, tematika, dekoracijomis, meniu bei veiklomis.

„Šventės viziją seniai turėjau susikūrusi mintyse – linksma šventė vaikams ir jaukus pasibuvimas mamoms, – patirtimi dalinasi vienerių metų Rojaus gimtadienį organizavusi mama Simona. – Norėjome didelės šventės, kurioje girdėtųsi vaikų juokas, krykštavimas.“

Renkamės gimtadienio šventės vietą

Svarbus klausimas, į kurį turi atsakyti kiekvienas, besirengiantis savo vaiko gimtadieniui – kokia vieta šventei būtų pati tinkamiausia. Variantų nemažai, o patys tėvai tikina, kad pirmiausia vieta turi būti patogi, saugi ir tinkama įvairaus amžiaus vaikams. Juk neretai būna, kad šventės svečių amžius svyruoja nuo vienerių metų iki keliolikos, tad ir vieta turi atitikti visų jų poreikius.

Taigi priklausomai nuo šventės dalyvių skaičiaus, amžiaus ir poreikių, gimtadienį galima švęsti tiek išnuomotame žaidimų kambaryje, tiek namuose ar gamtos prieglobstyje. Be abejonės, švęsti ne namuose patogu tuo, kad nuo tėvelių pečių nukrenta namų paruošimo, o vėliau – sutvarkymo rūpesčiai. Tiesa, namuose švęsti yra ekonomiškai naudingiau – nereikia mokėti už nuomojamą patalpą. Visgi, renkantis šventės vietą, pirmiausia reiktų atsižvelgti į mažylio poreikius ir tai, kokioje aplinkoje jis jaučiasi geriausiai.

Kuriame magišką atmosferą

Siekdami vaiko gimtadienį paversti nepamirštamu nuotykiu, priskirkite jam specialią šventės tematiką. Ši leis jūsų vaikams pasijusti pasakų herojais, improvizuotais tapytojais, animaciniais personažais ar Olimpiniais sportininkais – priklausomai nuo to, ką jūsų vaikas mėgsta labiausiai. Šventės tematika atsispindi ir organizuojamuose užsiėmimuose, dekoracijose, gali būti derinama net prie gimtadienio meniu. Vaikams didžiausią džiaugsmą suteiks gausios dekoracijos: helio balionai, vėjo malūnėliai, girliandos su vaikų vardais, atlaso juostelės ir kitos, šventės tematiką papildančios, mielos smulkmenos.

Vienerių metų mažylio šventę organizavusi mama Simona dalinasi patarimais: „Mano sūnelio Rojaus šventės tematika buvo Zuikis Puikis.“ Išradinga mama prie šventės tematikos priderino ne tik dekoracijas, tačiau ir dovanėles svečiams. „Dievinu mielas mažas staigmenas ir jaukius dalykus, todėl kiekvienam mažajam šventės svečiui padarėme po lauknešėlio dėžutę ir ją pripildėme įvairiausiomis gėrybėmis pagal gimtadienio tematiką“, – sako Simona.

Užsiėmimai vaikams ir tėvams

Ne paslaptis, kad geriausias gimtadienis yra tas, kuriame netrūksta pramogų. Todėl reikia apsvarstyti tiek veiklas mažiesiems šventės dalyviams, tiek ir tėvams. Vaikus itin pradžiugins maudynės kamuoliukuose, burbulų pūtimas, supimasis sūpuoklėse, namų statybos iš minkštų žaislų, balionų gainiojimas ar šventinio kostiumo gamyba ir kitos, ne mažiau smagios veiklos.

Sūnaus gimtadienį organizavusi mama Simona gimtadienio užsiėmimus pritaikė prie pasirinktos Zuikio Puikio tematikos, todėl vaikai šalia kitų veiklų darėsi zuikių ausytes, dalyvavo linksmoje zuikių fotosesijoje ir šoko zuikių diskotekoje. Tuo tarpu tėvai šventės metu gali dalyvauti fotosesijoje, vartyti nuotraukų albumus ir rašyti palinkėjimus.

Faktą, kad pastangos sukurti pramogų kiekvienam šventės dalyviui pasiteisina, patvirtina Simona: „Vaikui buvo tiek emocijų – jis šoko, plojo rankomis, žaidė su vaikais, spygavo ir krykštavo. Jis labai džiaugėsi krūva balionų ir jam skiriamu dėmesiu. Mums kaip tėvams labai svarbu matyti savo vaiką laimingą, o man kaip organizatorei norėjosi, kad ir visi kiti būtų laimingi. Jie tokie ir buvo.“

Šventės meniu

Nė vienas gimtadienis neapsieina be jo didenybės torto. Organizuojant šventę taip pat derėtų nepamiršti ir sveikų pasirinkimų – tai galėtų būti žaismingai pateikti švieži vaisiai, žalieji kokteiliai, pieno kokteilių improvizacijos ir įvairiausi saldumynai. Ant kiekvieno vaišių stalo turėtų būti vaisių ir daržovių asorti (jį galite pagardinti jogurtu), taip pat – vieno kąsnio užkandėlės.

Besiruošdami vaikų šventei susiduriame ne tik su klausimu, kokius produktus geriausia patiekti, tačiau kartu ir – o kas visa tai pagamins?! Tad kartais į pagalbą tėvams tenka pasitelki ir maisto gaminimo profesionalus.

„Šventės valgiaraštis kruopščiai suderintas su maisto tiekėja „Spoon to the Moon“ ir jos savininke Judre. Moku ir mielai gaminu, bet nenorėjau prieš sūnaus gimtadienį visą dieną sukiotis virtuvėje. Kodėl ją rinkausi? Ji pati mama, todėl man patiko, kad naudoja tik kokybiškus ir gerus produktus, be to, puikiai žino, kas tinka ir patinka vaikams. Judrė man padėjo sudėlioti valgiaraštį vaikams ir mamoms“ – mintimis dalinasi mama Simona.

Tiesa, parduotuvėse taip pat galima rasti vaikų gimtadieniams ar kitoms vaikų šventėms puikiai tinkančių produktų. Todėl prekybos tinklo „IKI“ atstovai tiki – visi, mėgstantys gaminti, kūrybingi tėveliai čia galės nesunkiai rasti jų poreikius atitinkančių produktų ir patiekalų: „Be abejo, patogiau, kai kažkas pasirūpina jūsų šventės meniu. Bet dažnai tai būna kur kas brangiau, nei pasigaminti patiems. Laiką taupantys tėveliai mūsų parduotuvėse gali rasti jau pagamintų „IKI“ kulinarijos meistrų patiekalų ir saldumynų, puikiai tinkančių švenčių stalui. Taip pat, norintys sutaupyti gali paieškoti lengvai pagaminamų patiekalų receptų, o gimtadienio apsipirkimą paversti pramoga. Kai kuriose parduotuvėse turime vaikiškų vežimėlių, tad galite į parduotuvę pasiimti būsimą jubiliatą ir leisti jam būti savo puotos šeimininku: išsirinkti gimtadienio tortą, dekoracijas“, – pataria prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Prekybos tinklas pasidalino lengvai ir greitai paruošiamo deserto receptu.

„IKI“ receptas vaiko gimtadieniui – vasariškas jogurto ir uogų desertas

Šiam lengvai paruošiamam desertui jums nereikės nei daug laiko, nei brangiai kainuojančių produktų. Reikės tik: jogurto, kelių saujų uogų ir ledukų. Paruošiamas šis desertas taip pat labai paprastai: jogurtą, porą saujų uogų ir šiek tiek ledukų susmulkinkite virtuviniu kombainu. Tuomet suplaktą masę išpilstykite po mažas stiklinaites, papuoškite keliomis šviežiomis uogomis ir spalvingais šaukšteliais. Jūsų desertas – paruoštas! Jis sotus ir skanus, tad puikiai tiks vaikų gimtadienio šventei.

Vaikų gimtadienius švęsti – verta

Kartais tėvai dvejoja – ar tikrai verta švęsti vos prieš keletą metų į pasaulį įžengusio vaiko gimtadienį. Tačiau mama Simona įsitikinusi – tikrai verta ir net būtina. „Noriu švęsti vaikų gimtadienius, noriu matyti juos laimingus ir noriu, kad prisimintų visas šventes. Juk jie taip greitai užauga“.

Moteris rekomenduoja visiems tėvams sekti jos pavyzdžiu: „Tėvams rekomenduoju investuoti laiko organizuojant vaikučių gimtadienius. Aš manau, kad tėvų pavyzdys išliks ir užaugę vaikai taip elgsis su savo vaikais. Būkime kokybišku pavyzdžiu. Iš širdies švęskime šventes. Mes kartu su Rojuku šventėme jo šventę. Aš minėjau vienerius metus, kaip esu Mama, tėtis – skaičiavo pirmuosius savo sūnaus metus, o pats Rojus šventė visus pasiekimus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.