Pasirodė lapiniai kopūstai. Ką iš jų paruošti?

Pasaulį užkariavusi lapinių kopūstų (kale) mada Lietuvą taip pat pasiekė. Tačiau kartais pirkdama šių garbanotų žalių lapų puokštę sulaukiu šalia eilėje stovinčių žmonių klausimų, ką su šia daržove galima pagaminti. O pagaminti galima daug ką – nuo pusryčių omleto, sriubos, iki pesto padažo, karšto garnyro ar žalio trinto vitaminų kokteilio.

Lapiniai kopūstai – nelepi daržovė, daržuose auganti iki pat šalnų. Todėl dabar – pats metas paruošti gardų ir sveiką užkandį – lapinių kopūstų fritatą.<br>N.Degutienės nuotr.
Lapiniai kopūstai – nelepi daržovė, daržuose auganti iki pat šalnų. Todėl dabar – pats metas paruošti gardų ir sveiką užkandį – lapinių kopūstų fritatą.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Nov 18, 2014, 9:09 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:47 AM

Lapinius kopūstus dėl naudingų vitaminų ir mineralų gausos specialistai pataria valgyti aktyviai sportuojantiems žmonėms.

Lapiniai kopūstai – nelepi daržovė, daržuose auganti iki pat šalnų. Todėl dabar – pats metas paruošti gardų ir sveiką užkandį – lapinių kopūstų fritatą.

Reikės:

8 kiaušinių

3 šaukštų tarkuoto geltonojo sūrio

¼ šakštelio druskos

¼ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 vidutinio dydžio svogūno, susmulkinto

250g lapinio kopūsto (nuplėškite lapus nuo stiebo taip, kad neliktų jokių stambių kotų ir gyslų) stambiai pasmulkinto

1 česnako skiltelės, susmulkintos

Įkaitinkite orkaitę iki 220ºC, įjunkite viršutinį kaitinimo elementą.

Suplakite kiaušinius su druska, pipirais ir puse kiekio tarkuoto sūrio (1.5 šaukšto).

Įkaitinkite aliejų nepridegančioje keptuvėje. Sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepinkite ant vidutinės ugnies, kol jie suminkštės, bet neparuduos (apie 5 minutes).

Dalimis dėkite lapinius kopūstus.Kitą porciją dėkite tik tada, kai pirmoji visai suminkštės, sukris.

Kepinkite tol, kol visiškai neliks skysčio. Pačioje pabaigoje sudėkite česnaką. Tada supilkite kiaušinių plakinį, pamaišykite, kad masė pasiskirstytų tolygiai, uždenkite keptuvę ir kepinkite, kol apačia iškeps, o viršus dar bus drėgnas ir minkštas.

Pabarstykite visą viršų likusiu sūriu ir pašaukite į orkaitę, į viršutinę dalį. Kepkite keletą minučių, kol sūris išsilydys ir viršus paruduos.

Išėmę iš orkaitės mentele atlipdykite fritatos kraštus ir atsargiai perkelkite ją įdidelę lėkštę.

Patiekite su mėgstamais padažais.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.