Pačios pagaminta pasta orkaitei šveisti pranoko visus lūkesčius

Iššveisti orkaitę ne vienai šeimininkei atrodo sudėtinga užduotis. Juk per laiką jos sienelės, grotelės ir durelių vidinė dalis apsineša riebalais ir dėmėmis.

Nebūtina pirkti brangių priemonių orkaitei šveisti. Jų galima pasigaminti ir patiems.<br>123rf nuotr.
Nebūtina pirkti brangių priemonių orkaitei šveisti. Jų galima pasigaminti ir patiems.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 8:17 AM, atnaujinta May 10, 2017, 4:46 AM

Laimė, kiekvienoje virtuvėje yra priemonių, kuriomis be vargo galima iššveisti riebalus ir prikepusius maisto likučius. Tuo įsitikino vilnietė Indrė, išbandžiusi paprastą, bet, pasirodo, labai veiksmingą būdą orkaitei iššveisti. Tai – sodos pasta.

Apie šią priemonę Indrė perskaitė viename interneto forume ir, nors nelabai tikėjo jos veiksmingumu, nutarė išbandyti.

„Iš sodos ir vandens pasigaminau maždaug grietinės konsistencijos pastą ir į ją pamirkyta kempinėle iššveičiau orkaitės sieneles ir dureles. Orkaitę šveičiau šiurkščiąja kempinėlės puse. Nors forume, kuriame radau šį receptą, buvo rekomenduojama net iki 12 val. palaukti, kol pasta ims veikti, man to nereikėjo – visi nešvarumai nusivalė iškart“, – džiaugėsi Indrė.

Tiesa, po kiek laiko orkaitės vidus pabalo, todėl teko jį dar kartą nuvalyti švaria, vandeniu suvilgyta kempinėle, kad būtų sugrąžintas spindesys.

Indrė skaitė, kad iššveitus orkaitę sodos pasta rekomenduojama į vandenį jai nuskalauti įlašinti ir šiek tiek citrinos sulčių, veikiausiai dėl gaivaus kvapo, bet ji to nedarė. Išsivertė vien tik su vandeniu.

Jeigu ir jūs žinote paprastą, bet veiksmingą būdą virtuvės prietaisams ar rakandams iššveisti, parašykite mums apie tai adresu skonis@lrytas.lt ir pasidalinkite savo patirtimi kitais „Skonio“ rubrikos skaitytojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?