Į faršą galima įmaišyti įvairių ingredientų – batono ar duonos, manų kruopų ar avižinių dribsnių, įvairių daržovių. Ir ne tik.
Kas kotletus paverčia dar skanesniais?
Paprastas gazuotas vanduo. Jis prisotina faršą deguonimi, dėl to kotletai tampa sultingi, minkšti ir švelnūs.
500 g maltos mėsos reikia 100 ml gazuoto vandens. Masę reikėtų gerai išminkyti.
Nepamirškite ir daržovių – morkų, svogūnų, cukinijų. Būtinai – druskos ir pipirų, mėgstamų prieskonių.
Jei po ranka neturite gazuoto vandens, ideali alternatyva – ledinis vanduo. Paprastą vandenį iš čiaupo atvėsinkite ledukais ir naudokite tuo pačiu santykiu, kaip ir gazuotą.
Gerai išminkykite masę ir dar padaužykite ją mažiausiai 2–3 minutes.
Iš taip paruošto faršo bus lengva formuoti kotletus, o kepdami jie nesuirs – net kiaušinio į masę dėti nereikės.
Tad išbandykite ir jūs!
Parengta pagal „Souspark“