Ruošdami kotletus nepamirškite vieno ingrediento: bus minkšti, švelnūs ir sultingi

2021 m. spalio 13 d. 10:36
Lrytas.lt
Receptas
Norint paruošti gerą faršą, iš kurio iškeps purūs ir sultingi kotletai, svarbu naudoti ne tik geros kokybės mėsą.
Daugiau nuotraukų (3)
Į faršą galima įmaišyti įvairių ingredientų – batono ar duonos, manų kruopų ar avižinių dribsnių, įvairių daržovių. Ir ne tik.
Kas kotletus paverčia dar skanesniais?
Paprastas gazuotas vanduo. Jis prisotina faršą deguonimi, dėl to kotletai tampa sultingi, minkšti ir švelnūs.
500 g maltos mėsos reikia 100 ml gazuoto vandens. Masę reikėtų gerai išminkyti.
Nepamirškite ir daržovių – morkų, svogūnų, cukinijų. Būtinai – druskos ir pipirų, mėgstamų prieskonių.
Jei po ranka neturite gazuoto vandens, ideali alternatyva – ledinis vanduo. Paprastą vandenį iš čiaupo atvėsinkite ledukais ir naudokite tuo pačiu santykiu, kaip ir gazuotą.
Gerai išminkykite masę ir dar padaužykite ją mažiausiai 2–3 minutes.
Iš taip paruošto faršo bus lengva formuoti kotletus, o kepdami jie nesuirs – net kiaušinio į masę dėti nereikės.
Tad išbandykite ir jūs!
Parengta pagal „Souspark“
kotletaireceptai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.