Tinkamas daržovių laikymas pailgina jų galiojimo laiką, tad pasitikrinkite, ar tinkamai laikote pomidorus, agurkus ar svogūnus.
Agurkus laikykite vėsiai, bet ne šaltai
Jungtinės Karalystės Žemės ūkio ir aplinkos mokslų kolegijos duomenimis, agurkai, laikomi žemesnėje nei 10 laipsnių temperatūroje ilgiau nei tris paras, patiria „šalčio traumą“. Dėl to jie pavandenija ir pradeda greičiau gesti.
Agurkams reikia tamsesnės, vėsios aplinkos, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių. Tad agurkus geriau laikyti spintelėje, o ne daržovių stalčiuje šaldytuve.
„Food52“ ekspertų teigimu, agurkų negalima laikyti šalia tokių vaisių ar daržovių, kaip avokadai, pomidorai ar melionai. Taip yra todėl, kad nokdami jie išskiria etileno dujas.
Nors etilenas nėra kenksmingas, tai yra dujos, išsiskiriančios iš vaisių ir daržovių, dėl kurių produktai greičiau sunoksta.
Tuo metu agurkai dėl etileno dujų ima greičiau gelsti ir gesti.
Pomidorus laikykite kambario temperatūroje
Pomidorai – dar viena daržovė, kurią reikėtų laikyti kambario temperatūroje. „The Neff Kitchen“ ekspertai teigia, kad šalta temperatūra gali paveikti pomidorų skonį, tekstūrą ir aromatą.
Todėl pomidorai turi būti laikomi vėsioje, tamsioje vietoje, apsaugotoje nuo saulės spindulių.
Spinduliai, patenkantys pro langą, tik paspartins nokimo procesą. Tiesa, šaldytuve pomidorai greičiausiai išsilaikys iki savaitės ilgiau nei laikomi spintelėje, tačiau dėl to nukentės jų skonis ir aromatas.
Svogūnus laikykite spintelėje
Svogūnus geriausia laikyti vėsioje, sausoje, tamsioje ir gerai vėdinamoje patalpoje, pavyzdžiui, sandėliuke, rūsyje, rūsyje ar garaže.
„Healthline“ paaiškino: „Taip yra todėl, kad jie lengvai sugeria drėgmę. Jei temperatūra ar drėgmė yra per aukšta, svogūnai gali pradėti dygti arba pūti.“
Spintelėje ar sandėliuke vėsiai laikomi svogūnai gali išsilaikyti iki dviejų mėnesių.
Parengta pagal express.co.uk