Šefė pamokė, kaip laikyti morkas: dar ilgai išliks šviežios ir traškios – tarsi ką tik iš daržo

Visuomet nemalonu pamačius, kad neseniai iš parduotuvės parsineštos šviežios daržovės pradėjo gesti – jos minkštėja, atsirado puvėsis. Todėl verta žinoti, kaip laikyti daržo gėrybes, kad ilgiau išliktų šviežios ir traškios, tarsi ką tik iš daržo.

 Morkos.<br> 123rf nuotr.
 Morkos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 8:07 AM, atnaujinta Aug 31, 2023, 8:12 AM

Vis labiau rudenėjant pereisime prie sočių šiltų patiekalų, tokių, kaip troškiniai ar sriubos, o vienas iš pagrindinių tokių valgių ingredientų – morkos.

Tai daržovės, kurias galima pritaikyti patiems įvairiausiems patiekalams ruošti – nuo salotų iki desertų, nuo apkepų iki košių, jos gali būti valgomos ir kaip sveikas užkandis.

Tačiau netinkamai laikomos morkos gali pradėti pelyti, vysti, imti skleisti puvėsių kvapą. Kad taip nenutiktų, virtuvės šefė ir kulinarinių knygų autorė Pam paaiškino, kaip vertėtų tinkamai laikyti morkas.

Savo virtuvės patarimais Pam („Cooking At Pam's Place“) dalijasi socialiniuose tinkluose, kur ją seka gausybė virėjų ir žmonių, mėgstančių šeimininkauti virtuvėje.

„TikTok“ pasidalintame vaizdo įraše ji paaiškino, kad morkos niekada neturėtų būti paliktos prekybos centro pakuotėje ar laikomos nesupakuotos.

„Morkos yra labai subtilios daržovės. Per daug drėgmės – ir jos labai greitai suges, o jei drėgmės nepakaks – pradės vysti ir minkštėti“, – kalbėjo ji.

Norėdami išbandyti jos patarimą, pasiruoškite sandarų užsegamą ar didesnį maišelį, kurį galėsite užspausti spaustuku, o taip pat – popierinių rankšluosčių.

„Švarias morkas sudėkite į užsegamą maišelį. Tuomet paimkite lapelį ar du paprasto popierinio rankšluosčio ir įdėkite į maišelį su morkomis. Tvirtai užsekite maišelį ir dėkite į šaldytuvą. Pamatysite – morkos ilgai išliks tobulos, nes popierinis rankšluostis sugers drėgmės perteklių“, – dalijosi šefė.

Norint pasiekti geriausių rezultatų, morkas reikia laikyti vėsiausioje šaldytuvo vietoje ir neplauti ar nelupti iki tol, kol jos bus naudojamos.

Parengta pagal express.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.