Kaip „išgyventi“ pasiruošimą šventėms: prietaisai pagalbininkai, kad maisto ruoša neapkarstų

Prasidėjus kalėdiniam laikotarpiui daug ką apima ne tik džiugios nuotaikos. Vien pagalvojus apie šventinių patiekalų ruošą, pilvą suspaudžia nerimo jausmas: kaip reikės viską suspėti ir dar pasilikti jėgų nuotaikingam pašnekesiui artimųjų rate? O juk kiekvienam norėtųsi, kad šventės suktųsi ne apie maisto gamybą...

Šventinė maisto ruoša.<br>Freepik nuotr.
Šventinė maisto ruoša.<br>Freepik nuotr.
Šventinė maisto ruoša.<br>Freepik nuotr.
Šventinė maisto ruoša.<br>Freepik nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2023, 12:29 PM

Virtuvės kombainas supaprastins ritualus

Dvylikos patiekalų gaminimas Kūčioms, kalėdiniai pietūs ar Naujųjų metų vakarėlio ruoša sunaudoja išties daug laiko ir jėgų resursų, todėl natūralu ieškoti būtų, kaip „apeiti“ maisto gaminimo vargus, neaukojant gardaus skonio. Todėl siūlome sumanų sprendimą – maisto gaminimo prietaisus, kurie palengvins jūsų buitį ir supaprastins virtuvės ritualus.

„Šis prietaisas savo daugiafunkciškumu išties palengvins pačius monotoniškiausius maisto gamybos žingsnelius ir suteiks daugiau laiko fantaziją atveriančioms virtuvės užduotims“, – sako prekybos centro internete „Varlė.lt“ ekspertė Ina Gadeikienė.

Karšto oro gruzdintuvė ir garų puodas – sveikesniems patiekalams

Niekam ne paslaptis, jog neatsiejamas lietuviškų vaišių patiekalas yra įvairiai paruoštos bulvės. Tiesa, gardžiai ir tuo pat metu sveikai iškepti bulves nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Na, bent jau naudojantis įprastu būdu – keptuve ar orkaite.

Alternatyva minėtiems bulvių paruošimo metodams – karšto oro gruzdintuvė. Ji leidžia iškepti bulves beveik visai be riebalų, sveikas ir traškias. Tereikia supjaustyti bulves, įmesti į puodą ir įjungti įrenginį. Paprasčiau nebūna!

Tiems, kurie itin rūpinasi visaverte mityba ir kreipia dėmesį į vertingas maisto medžiagas išsaugančius patiekalus, gaminimas garuose yra bene optimaliausias maisto paruošimo būdas.

Garų puode galima pagaminti pilnus pietus, tai būtų mėsa ar žuvis su daržovių ar bulvių garnyru. Maistas garų puode sudedamas atitinkamų lygių padėkluose, įpilama vandens ir užstatomas laikmatis. Tuo tarpu galima rūpintis deserto paruošimu.

Vitaminais praturtinti desertai

Kalbant apie desertą, ypač tirštesniu pavidalu (kokteilius, smučius ar šokoladinius putėsius), į pagalbą pravartu pasitelkti trintuvą ar maišytuvą.

Toks daiktas vertingas, nes neužima daug vietos virtuvėje tuo pat metu būdamas itin daugiafunkcis: minėtiems gardėsiams gaminti ypač tinka plaktuvo antgalis, o trintuvas puikiai susitvarko su kietu maistu – riešutais ar ledukais. Beje, trintuvas tinka ne tik saldėsiams, bet ir tirštoms sriuboms ar gardiems padažams gaminti.

Sveikas ir vitaminais turtingas pakaitalas desertams – vaisiai, o ypač džiovinti, ilgiau išliekantys švieži, lėčiau gendantys. Vaisių (o, beje, ir grybų bei daržovių) džiovintuvas atveria galimybę traškių ir sveikų užkandžių gaminimui.

Džiovinti apelsinai, bananai, slyvos ar abrikosai, burokėlių ar morkų traškučiai yra išties geras būdas užkandžiauti mėgstantiems sveikuoliams.

Mėgstantiems tiek sveikiau, tiek riebiau ar užkietėjusiems smaližiams maisto gamybos pagalbininkas – daugiafunkcis puodas. Temperatūros palaikymo funkcija pasižyminčio įrenginio dėka galima išvengti stovėjimo prie viryklės stebint šildomą maistą. Na, o maisto gaminimo pasirinkimų jis suteikia daug: naminis jogurtas, pyragas, avižinė košė, barščiai ar kt.

Taigi, siekiantiems paįvairinti šventinį stalą, norintiems išvengti virtuvės monotonijos ar tiesiog pasilengvinti sau buitį, pasirinkimų išties yra nemažai.

„Pritaikyti įvairiems skoniams ir mitybos subtilybėms, minėti įrenginiai bus puikūs pagalbininkai ruošiantis šventiniam maratonui. Belieka išlaisvinti fantaziją ir kūrybingumą! Skanaus“, – linki ekspertė I.Gadeikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.