Suvalgę bananą neišmeskite žievelės: ją galėsite panaudoti kituose patiekaluose

Kiekvieną kartą kai suvalgote bananą ir išmetate žievelę – jus išmetate skanų bei maistingą užkandį. Praėjusių metų atliktas tyrimas atskleidė, kad jeigu bananų žievelės yra išdžiovinamos ir vėliau padaromos į miltelius – iš jų galima pagaminti įvairius kepinius, kurių skonis yra labai malonus ir gali būti geriau netgi už kviečių pagrindu pagamintus produktus.

Banano žievelė.<br> 123rf nuotr.
Banano žievelė.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2024, 7:25 AM

Bananų milteliai yra ne tik saugus gaminimo būdas, bet ir mokslininkai įrodė, kad jie naudingi mūsų organizmui. Kai eksperimentiniai produktai buvo išbandyti, vartotojai pranešė, jog jie buvo patenkinti skoniu. Bananų žievelėse yra daug kalio, magnio ir antioksidantų junginių, kurie padeda kovoti su vėžiu.

Tačiau yra ir neigiama pusė – per daug bananų žievelės miltų įdedant į sausainių tešlą, sausainiai gali tapti šiek tiek rudais ir kietais, galbūt dėl per didelio skaidulų kiekio. Tačiau kai porcijos buvo gaminamos su milteliais, kuriuose buvo 7,5 procento bananų žievelės, sausainių tekstūra buvo patrauklesnė.

Be to, bananų milteliai kambario temperatūroje gerai išsilaiko 3 mėnesius. Nors tyrime buvo nagrinėjamas tik bananų žievelių poveikis keptiems sausainiams, rezultatai rodo, kad galima svarstyti bananų žievelių miltelių naudojimą duonos, pyragų ir makaronų gaminiuose.

Taigi kitą kartą, prieš išmetant banano žievelę, pagalvokite dar kartą apie tai gerai ir jums už tai vėliau padėkos pilvas.

Parengta pagal sciencealert.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.