Dauguma arbatą ruošia neteisingai: štai ką turite padaryti pirmiausia

Manote, kad užplikyti arbatą – juokų darbas? Netiesa. Pasak profesionalių degustuotojų, dauguma žmonių tą daro neteisingai, o vienas neįprastas triukas šį gėrimą gali pakelti iki tobulumo.

 Arbata.<br> 123rf nuotr.
 Arbata.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 11:33 AM

Daugelis apie arbatą turi labai konkrečią nuomonę: mėgsta juodą arba žalią, su cukrumi arba be, su pienu ar be jo, turi nuomonę, kiek laiko reikia mirkyti arbatos pakelį, pirma pilti pieną ar dėti cukrų.

Tačiau pasak britų (kurie yra tikri arbatos mėgėjai) eksperto Jake'o McMullono, egzistuoja dar vienas dalykas, į kurį dauguma žmonių nekreipia dėmesio – o turėtų.

Kad arbatos skonis būtų tobulas, ekspertas pataria ją uždengti, kol prisitrauks.

„Taip išlaikomas didesnis karštis ir užtikrinama pastovi temperatūra, tai leidžia arbatos lapeliams išsiskleisti ir išsiskirti skoniams“, – aiškino ekspertas.

Kad arbatos skonis būtų stipresnis, patariama švelniai pamaišyti arbatos maišelį.

Kiek laiko mirkyti arbatos maišelį, priklauso nuo to, kokio stiprumo arbatos norite. Kad juoda arbata būtų tobula, J.McMullonas rekomenduoja ją laikyti užplikius keturias minutes. Kai kurie žmonės mėgsta maišelį palikti ilgiau, bet ekspertas nerekomenduoja jo palikti pernelyg ilgai, nes gali atsirasti nemalonus kartumas ir burnos traukimas.

Vandens temperatūra taip pat labai svarbu. Optimali temperatūra tobulai arbatai paprastai yra 95–98 laipsniai.

Dėl pieno arbatoje nuomonės išsiskiria, tačiau J.McMullonas tikina, kad tiek nenugriebtas, tiek pusiau nugriebtas pienas yra puikus pasirinkimas, nes suteikia arbatai kreminio poskonio, ji tampa glotni ir sodri.

„Galite pastebėti, kad nugriebti ir neriebūs produktai yra pernelyg vandeningi ir nesuteikia tokios pat šilkinės tekstūros. Taip pat mažai tikėtina, kad jie subalansuos taninų kartumą. Juodoji arbata paprastai yra stipresnė ir yra ryškesnio skonio, nei kitos rūšys, todėl puikiai dera su pienu ir saldikliais ir yra idealus pasirinkimas rytui.

Jeigu renkatės augalines pieno alternatyvas, kaip sojos pieną, galite pastebėti, kad arbata susisluoksniuoja. To išvengsite, jeigu prieš pildami į arbatą pieną pašildysite.

Parengta pagal mirror.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.