EUROLYGA 2023

„Mini“ orientacinės varžybos automobiliais kvies panaudoti šeštąjį pojūtį

Jau spalio 21 dieną Lietuvos sostinėje vyks „Mini“ orientacinės varžybos. Tai – nuotaikingos komandinės varžybos, kuriose reikia automobiliais ir pėsčiomis rasti tam tikras vietas bei atlikti įvairias užduotis.

 „Mini“ orientacinės varžybos automobiliais kvies panaudoti šeštąjį pojūtį<br> Organizatorių nuotr.
 „Mini“ orientacinės varžybos automobiliais kvies panaudoti šeštąjį pojūtį<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 1:33 PM

„Mini“ orientacinės varžybos yra vienas ryškiausių šio britiškojo prekės ženklo bendruomenei skirtų renginių Lietuvoje. Jis organizuojamas jau aštuntus metus ir yra tapęs tradicija. Kaskart jos pritraukia keliasdešimt „Mini“ markės automobilių ir apie 150 dalyvių. Ne ką menkesnio susidomėjimo tikimės ir šiemet“, – teigia BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Martynas Daujotas.

Orientacinėse varžybose gali dalyvauti visi – miesto svečiai, įmonių komandos, šeimos nariai ar draugai. Svarbiausia yra turėti „Mini Cooper“ automobilį.

Subūrus 2–5 narių ekipažą automobilyje, dalyviai keliaus po 700-metį vis dar minintį Vilniaus miestą ir jo apylinkes – nuo seniausių vietovių iki naujų modernių kvartalų, paminklų ir kultūrinio paveldo objektų. Ir tai nebus turistinis keliavimas ar pasivaikščiojimas – dalyviams pakeliui reikės spręsti logines, aktyvias bei interaktyvias užduotis, o tam pravers ir kiekvieno komandos nario istorinės žinios, logika bei, žinoma, šeštasis pojūtis.

Orientavimosi iššūkiai privers pamiklinti kojas, rankas, pasukti galvą, patikrins komandos vienybę, kūrybiškumą, gebėjimą susikalbėti ir priimti teisingus sprendimus. Nors varžybų taškai bei užduotys lieka paslaptyje, organizatoriai išsiduoda, jog kažkuri užduotis galimai bus susijusi su Vilniaus gimtadieniu.

„Dauguma užduočių yra Vilniaus mieste, tačiau mes niekada nesakome, jog neteks išsukti iš miesto – nes ir patys „Mini“ jau išaugo miesto automobilio darbužius ir puikiai įveikia bekelės trasas“, – pabrėžė M. Daujotas.

Renginį įgyvendinti padedančios įmonės „Mapa Events“ vadovas Šarūnas Gružas teigė, jog jokio išankstinio pasiruošimo čia nereikia. Svarbu tik nepamiršti pilnai pakrauto išmaniojo įrenginio. Pasak jo, šios varžybos yra labiau pramoginės, o ne ekstremalios, o pagrindinis tikslas – suteikti žmonėms teigiamas emocijas.

„Norisi, kad žmonės į šias varžybas sugrįžtų kasmet. Įprastai būname paruošę pramogų ir mažiesiems dalyviams, todėl raginame dalyvauti ne tik su draugais, bet ir su šeimomis. Jaunimui būna pritaikytos ir kai kurios užduotys. Norime, kad po kai kurių užduočių žmonės būtų maloniai nustebę ir su dar didesniu entuziazmu judėtų link sekančios“, – teigė Š. Gružas.

Geriausioms komandoms atiteks vertingi rėmėjų prizai, o nugalėtojai džiaugsis „Xiaomi“ televizoriumi. Dalyvavimas – nemokamas.

Prieš šias varžybas tradiciškai bus duodamas instruktažas. Jo metu yra informuojama apie tai, kad dalyviai privalo laikytis visų kelių eismo taisyklių. Jeigu bus užfiksuoti grubūs pažeidimai, organizatoriai pasilieka teisę komandas diskvalifikuoti. Š. Gružas pasidžiaugė, kad kol kas su tokiomis problemomis susidurti dar neteko ir visi dalyviai atsakingai ir sąžiningai startuodavo orientacinėse varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.