EUROLYGA 2023

Po bene ilgiausio Dakaro etapo – B. Vanago žinia: tą pačią klaidą darė visi

Sekmadienį, sausio 14-ąją, po petraukos prasidėjo septintasis Dakaro ralio etapas. Organizatoriai ir čia pasistengė pateikti įdomybių, po poilsio dienos paruošę ilgiausią šių metų lenktynėse etapą – 390 km pervažiavimą ir 483 km greičio ruožą. Pailsėjusių lenktynininkų laukė permainingas greičio ruožas, išraizgytas kanjonų labirintais, nusėtas dulkėmis, nuolatiniais krypčių pasikeitimais, o galiausiai nukėlęs juos į nesibaigiančias kopas.

Po bene ilgiausio Dakaro etapo – B. Vanago žinia: tą pačią klaidą darė visi,<br>B.Vanago komandos nuotr.
Po bene ilgiausio Dakaro etapo – B. Vanago žinia: tą pačią klaidą darė visi,<br>B.Vanago komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-14 16:10, atnaujinta 2024-01-14 18:39

Benedikto Vanago ir Kuldaro Siko duetas, lenktynes pradėjo iš 12 starto pozicijos ir demonstruodami gerą tempą septintajame etape preliminariai užėmė 11-ą vietą nuo lyderio Sebastiano Loebo atsilikdami 28 minutes ir 39 sekundes. Šiuo metu 223-uoju numeriu pažymėtas ekipažas rikiuojasi 9-oje vietoje bendroje „Ultimate“ automobilių įskaitoje.

Po finišo ekipažas džiaugėsi, kad pavyko išlaikyti kovingą tempą. „Buvo techniškas bei tikrai ilgas greičio ruožas. Šiandien važiavome greitai, bet stengėmės išvengti rizikų. Įpusėjus Dakarui didėja ir atsakomybė rezultatui“, – pasakojo B. Vanagas.

Kaip ir buvo žadėta, organizatoriai nepagailėjo klaidingų navigacinių išdėstymų, kas lėmė jog ekipažas prarado šiek tiek laiko. „Šiandien buvome kelis kartus pasiklydę, bet panašu, kad šiandien taip nutiko beveik visiems. Su Kuldaru šiek tiek keičiame informacijos perdavimo algoritmus ir nuolat tobuliname komandinį darbą“, – apie progresą kalbėjo B. Vanagas.

„Dar viena ilga diena, beveik 500 kilometrų greičio ruožu. Techniškas greičio ruožas, tikrai... Jeigu nebūtų dulkių, manau, kad ruožas būtų patikęs. Jis neprailgo ir greitai praėjo. Jaučiu, kad galiu važiuoti greičiau, bet iš kitos pusės – yra atsakomybė dėl rezultato. Čia neprilėksi. Greičio ruožai, daug akmenų... gali prisidaryti daug reikalų. Reikia užsidėti apynasrį ir būti ramesniu.

Manau, kad šiai dienai savo darbą pasidarėme. Esame pakilę į 10 vietą absoliučioje įskaitoje. Dar lieka nemažai Dakaro dienų, daug visokiausių galimybių.

Reikia siekti rezultato. Aš kol kas matau penkias versijas, kaip galima siekti rezultato. objektyviai pasižiūri į mūsų galimybes, kokias mes turime, mes turime būti visiškai konservatyvūs. Pradėti plėšytis marškinėlius... mes neturime tiek atsarginių detalių. Turime būti super išmintingi, nors tai nėra ypač paprasta“, – pridūrė B. Vanagas.

Dakaro raliui persivertus į antrąją pusę lieka dar penki etapai. Čia sportininkams teks įveikti 2800 km, iš kurių 1900 km bus greičio ruožai. Sudėtingiausias pasaulio ralis baigsis sausio 19-ąją, lenktynininkams finišavus Yanbu bivake.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.