EUROLYGA 2023

B. Vanagas įvertino devintąjį Dakaro etapą: šauniausia trasa karjeroje

Devintasis greičio ruožas Benedikto Vanago ir esto Kuldaro Sikko ekipažui buvo įdomus, tačiau ne toks sėkmingas, kokio tikėjosi duetas. Nors ir stabiliai, 417 km ilgio trasą jie įveikė per 4 val. 46 min. 58 sek. ir nuo lenktynių lyderio Sebastiano Loeb atsiliko beveik pusvalandžiu. „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ įgula preliminariai finišavo 22-a ir toliau išlaiko 10-tą poziciją bendroje įskaitoje.

B.Vanagas.<br>Komandos nuotr.
B.Vanagas.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 2:57 PM, atnaujinta Jan 16, 2024, 3:00 PM

„Taip, kaip buvo tobulai įdomus greičio ruožas, visiškai priešingai mums jame sekėsi… Etapas buvo buvo pilnas greičio, sudėtingos navigacijos, įvairiausių paviršių. Turbūt viena šauniausių mano Dakaro karjeroje buvusių trasų, – po finišo kalbėjo B. Vanagas.

Anot lenktynininko, šį kartą ekipažas pasirinko važiuoti greičiau, nei ankstesniuose etapuose: „Važiavome greitai, tiksliau sklendėme pažeme. Jei per visą Dakarą nebuvo didelių „ups“, tai per šiandieną buvo kokie trys kartai, kurių nepavadinčiau labai saugiais.“

Nors akmenuotoje vietoje ekipažui pavyko išsaugoti sveikus ir ratus, ekipažas laiko prarado sprendžiant navigacinius iššūkius. „Turime iššūkių su navigavimu specifinėse vietovėse. Dėl to barstome brangų laiką. Bet išsispręsime. Turime išsispręsti,“ – trumpai pakomentavo „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos pilotas.

Panašu, kad artėjant Dakaro finišui, sausio 19-ajai, konkurencija dėl TOP dešimtuko tik augs. Iki devintojo etapo pradžios nuo B. Vanago 25 min. ir 47 sek. atsilikęs kirgizas Denis Krotov šiandien finišavo septintas ir laiko skirtumą sumažino iki 6 min. 43 sek.

Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas ir toliau susiduria su technikos nesklandumais. Įveikus 20 kilometrų dingo automobilio trauka, ekipažas savomis jėgomis pakeitė pusašį, tačiau problemos tai neišsprendė. „Su Aisvydu pasitarėme, ar pora valandų laukti serviso sunkvežimio ir rytoj startuoti iš galo, ar tiesiog važiuoti į bivaką, – nusiminęs pasakojo V. Jurkevičius. – Nusprendėm, kad nėra prasmės kankintis, nes rytoj vis tiek startuotume iš galo.“

Iki sudėtingiausių planetos lenktynių pabaigos lieka vos trys etapai. Trečiadienį, sausio 17-ąją, Dakaro lenktynininkų laukia dešimtasis greičio ruožas. Tądien, ekipažai įveiks 241 km pervažiavimų ir 371 km įskaitinių kilometrų. Organizatoriai pasakoja, kad ši diena bus kupina ne tik akmenų, bet ir navigacinių kliūčių. Dakaro nugalėtojai paaiškės penktadienį, sausio 19-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.