EUROLYGA 2023

Rokas Baciuška antrąją Portugalijos ralio dieną susidūrė su techniniais nesklandumais

Vakar startavęs „BP Ultimate Rally-Raid Portugal“ įgauna pagreitį, o dalyviai išskirtinėse trasose išbando ne tik save, bet ir techniką. Challenger klasėje lenktyniaujančiam Rokui Baciuškai ketvirtadienį taip pat teko paplušėti – trūko bagio variatoriaus diržas.

Rokas Baciuška antrąją Portugalijos ralio dieną susidūrė su techniniais nesklandumais <br> MCH photography
Rokas Baciuška antrąją Portugalijos ralio dieną susidūrė su techniniais nesklandumais <br> MCH photography
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-04 21:03, atnaujinta 2024-04-04 21:04

Nepaisant šio gedimo, 166 kilometrų antrąjį specialų greičio ruožą Rokas su šturmanu Oriol Vidal Montijano įveikė per 1 val. 55 sek. ir finišavo dešimti.

„Diena ėjo „žiauriai“ gerai iki 70-ojo kilometro, bet tuomet nutraukėme variatoriaus diržą, teko stoti keisti“,– pasakojo trasos pradžioje minutė į minutę su toje pačioje kategorijoje šiose lenktynėse važiuojančiu Sebastianu Loebu varžęsis tauragiškis.

Trečiąjį Dakaro beduiną šiais metais Lietuvai parvežęs lenktynininkas, nors šiuo metu ir lyderiauja, pasaulio ralio-reidų čempionate kovoja dėl kiekvieno taško, todėl turi laikytis išskirtinai atsargiai, kad kasdien pasiektų finišą.

Trečiadienį pasaulio čempionato įskaitos greičio ruožo laimėtojais tapęs ekipažas žavisi šių varžybų unikalumu bei tikisi sėkmingų likusių išbandymų.

„Labai įdomus ralis, daug pavojingų, siaurų vietų, daug purvo – keletas mašinų net buvo užstrigę. Ryt laukia ilgiausia diena, važiuosim į Ispaniją, pernakvosim ir vėl grįšim čia“,– sakė R. Baciuška.

„BP Ultimate Rally-Raid Portugal“ tęsis iki balandžio 7 d., o per penkis greičio ruožus lenktynininkams viso reikės nuvažiuoti daugiau nei 1800 kilometrų. Trečiasis pasaulio ralio-reidų čempionato etapas dalyviams dovanoja neįkainojamą patirtį ir savotišką europietišką Dakaro versiją.

Renginys vyks aplankant Grândolos, Santiago do Cacém, Abrantes, Alcácer do Sal, Almeirim, Chamusca, Coruche, Mação, Ponte de Sor, Salvaterra de Magos, Sines ir Badajoz savivaldybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.