Makedonai Lietuvos futbolo valdžią apkaltino politikavimu ir provokacijomis (LFF atsakymas)

Mūsų šalies futbolo rinktinė 0:1 pralaimėjo Makedonijai kontrolines rungtynes, prieš kurias Skopjėje kilo varžovų sąmyšis dėl klaidos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) oficialiajame tinklalapyje.

V.Borovskiui ir kitiems Lietuvos futbolininkams kontrolinės rungtynės Makedonijoje buvo paskutinė repeticija prieš 2014 metų pasaulio čempionato atrankos kovas.<br>AP
V.Borovskiui ir kitiems Lietuvos futbolininkams kontrolinės rungtynės Makedonijoje buvo paskutinė repeticija prieš 2014 metų pasaulio čempionato atrankos kovas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Aug 17, 2012, 4:42 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:44 AM

Prieš rungtynes Makedonijoje šioje šalyje kilo pasipiktinimo banga dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) oficialiajame puslapyje atsiradusios klaidos.

Anot makedonų žiniasklaidos, LFF interneto svetainėje parašyta, kad Skopjės stadionas, kuriame vyko rungtynės, vadinamas Graikijos karaliaus Philipo II vardu.

Graikijos ir Makedonijos politiniai santykiai įtempti jau antrą dešimtmetį, ir lietuviai, regis, užlipo makedonams ant žaizdos.

„Žinotina: Makedonijos karalius Philipas II nugalėjo Graikiją 338 metais prieš Kristų, sumušęs graikų armiją kartu su savo sūnumi Aleksandru Didžiuoju, – priminė macedonianfootball.com. – Tai buvo visiškai nereikalinga lietuvių pastaba, kuri sumaišė politiką su sportu prieš draugiškas rungtynes.

Makedonijos futbolo federacija turėtų reaguoti ir pareikalauti atsiprašymo.”

„Bjauria Lietuvos futbolo federacijos provokacija” straipsnį pavadinę makedonai atvėso, nes prieš rungtynes LFF puslapyje klaida buvo ištaisyta.

Pateikiame LFF atsakymą:

" Norėjome informuoti, kad pasklidusi informacija apie priekaištus Lietuvos futbolo federacijai dėl neva provokacijos yra tiesiog nesusipratimas ir klaidinga bei perdėta makedonų žiniasklaidos interpretacija.

Svetainė, kuri paskelbė tokią publikaciją (macedonianfootball.com) gavusi LFF paaiškinimą, kaltinimus atsiėmė ir jau kitą dieną išėmė publikaciją iš savo tinklapio. Informacija LFF svetainėje, jog stadionas buvo pavadintas „graikų karaliaus Pilypo II“ vardu buvo pateikta siekiant ne interpretuoti, o tik pateikti kontekstą, ir turint omenyje ne dabartinę, o Antikinę Graikiją.

Be to, remiantis interneto šaltiniais, kuriuose buvo atitinkamai nurodyta. Dėl šios informacijos jokių priekaištų iš Makedonijos futbolo federacijos atstovų nebuvo sulaukta nei prieš rungtynes, nei po jų. Bet kokiu atveju, siekiant pademonstruoti, jog nieko bloga nebuvo turima omenyje, minėta informacija LFF tinklapyje buvo paredaguota, o LFF nusiuntė Makedonijos futbolo federacijai oficialų raštišką paaiškinimą dėl šio klausimo".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.