L. Varanavičius: „Lietuvos futbolui FIFA sankcijos kol kas negresia“ (papildyta)

Paaiškėjus, kad Kauno apylinkės teismo sprendimu nuo pareigų buvo nušalintas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras, atsirado nuogąstavimų, kad Lietuva gali sulaukti Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) sankcijų ir netgi būti pašalinta iš tarptautinių turnyrų.

L. Varanavičius LFF vadovavo daugiau nei dešimtmetį.<br>V. Ščiavinskas
L. Varanavičius LFF vadovavo daugiau nei dešimtmetį.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Sep 3, 2012, 9:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:40 PM

Tokia nuobauda grėstų, jei valstybinės institucijos kištųsi į federacijos veiklą ir jos priimamus sprendimus. 

Buvęs LFF prezidentas Liutauras Varanavičius, šalies futbolui vadovavęs daugiau nei dešimtmetį, ramina, kad kol kas sankcijos Lietuvai negresia.

„Kriminaliniai tyrimai ir valstybės kišimasis į federacijos veiklą – skirtingi dalykai. Šiuo atveju nematau jokių sankcijų.

Ar Lietuva sulauks kokių nors nuobaudų, priklausys nuo to, ar valdžia kišis, bet kol kas nematau, kad kas nors iš valdžios kištųsi į federacijos sprendimus.

Manau, kad futbolo bendruomenė pati sugebės susitvarkyti, paskirti kitą žmogų, kuris vadovautų federacijai, ir tas klausimas bus greitai išspręstas. Manau, jei valdžia nenurodinės, ką daryti, futbolo bendruomenė pati išsiaiškins“, - lrytas.lt sakė L. Varanavičius.

Vyriausybės atstovai nuo platesnių komentarų susilaiko.

„Gerai, kad teisėsauga efektyviai dirba, bet būtų apmaudu, jeigu nukentėtų Lietuvos futbolas“, - naujienų agentūrai BNS sakė premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

„Negalime to komentuoti. Tai yra federacijos vidaus klausimas, departamentas nedalyvauja valdymo organų veikloje“, - BNS sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Vainys.

Jau rugsėjo 7 dieną Vilniuje Lietuvos rinktinė pradės kovą atrankos į 2014 metais vyksiantį pasaulio futbolo čempionatą turnyrą. Pirmasis lietuvių varžovas - Slovakijos rinktinė.

Nuo kovo mėnesio LFF vadovaujantis J. Kvedaras nuo pareigų nušalintas Kauno apylinkės teismo sprendimu.

Jau seniai su nusikaltėlių pasauliu siejamas sporto veikėjas J. Kvedaras įtariamas tuo, kad galėjo praturtėti pasisavindamas Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) Lietuvai skiriamus pinigus.

Artimiausiu metu turėtų būti pareikšti įtarimai ir iš UEFA gautus pinigus skirstančiai federacijos Finansų skyriaus vadovei, nušalinto LFF prezidento sugyventinei Daliai Žigelienei, taip pat dar keliems su J. Kvedaru susijusiems LFF vykdomojo komiteto nariams ir verslininkams.

„Mūsų duomenimis, J. Kvedaras nuo pareigų nušalintas pusei metų. Tai itin griežta teismo paskirta sankcija, nes paprastai įtariamieji nuo pareigų nušalinami ne ilgiau kaip trims mėnesiams”, – „Lietuvos rytui” atskleidė aukštas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.

Sprendimą žada skųsti 

Pats J. Kvedaras jam mestus įtarimus neigia ir tikina, kad su juo bandoma susidoroti.

 „Eilinis burbulas. Mane buvo perspėję tada, kai buvo sprendžiamas stadiono Vilniuje klausimas: jei tu lįsi ir futbolui darysi, turėsi labai daug nemalonumų iš visų pusių. O aš pasakiau - darysiu  futbolui ir viskas, čia bus futbolo stadionas. Ir dabar jaučiu to pasekmes. Bet velniai to nematė, juk stadionas tai vis vien futbolui išliks. Dar anksčiau Kaune aš irgi susidūriau su pasipriešinimu, kai stačiau akademiją. Puolė iš visų pusių, buvo pilna straipsnių. Dabar supratau ir žinau, iš kurios pusės pučia vėjas.

Dabar laukiu juristo ir skųsiu nutarimą. Aš viską pateikęs, viską atsakęs, o rašo nesąmones. Aš net mašinos neturiu. Tai jeigu kieme stovi Lietuvos futbolo federacijos mašina, ar aš negaliu ja važiuoti? Aš pats ją vairuoju, o asmeninio automobilio neturiu. Motociklas kainavo 39 tūkstančius litų. Tas motociklas - 2003 metų gamybos. Pirkau jį prieš daug metų ir dar man nusiderėti pavyko. Jį turiu ir dalį namo, - toks tas mano turtas“, - sportas.info kalbėjo suspenduotasis LFF prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.