Nušalintas LFF vadovas guodė mafijos vadeivą H. Daktarą?

Teismo sprendimu nuo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento pareigų nušalintas Julius Kvedaras prabilo apie mūsų šaliai dėl tokio sprendimo gresiančias baisias sankcijas. Ar tokia grėsmė reali?

L.Varanavičius (kairėje) vakar prabilo apie tai, kad prieš dvylika metų jautė įvairių struktūrų spaudimą skirti J. Kvedarą LFF generaliniu sekretoriumi.<br>M. Patašius
L.Varanavičius (kairėje) vakar prabilo apie tai, kad prieš dvylika metų jautė įvairių struktūrų spaudimą skirti J. Kvedarą LFF generaliniu sekretoriumi.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius, Lina Motužytė („Lietuvos rytas”)

2012-09-04 16:41, atnaujinta 2018-03-16 23:16

Lietuvos futbolui daugiau nei dešimtmetį vadovavęs Liutauras Varanavičius teigė, kad kol kas Tarptautinės futbolo federacijos sankcijos Lietuvai negresia: „Kriminaliniai tyrimai ir valstybės kišimasis į federacijos veiklą – skirtingi dalykai. Šiuo atveju neįžvelgiu sankcijų grėsmės.

Ar Lietuva sulauks kokių nors nuobaudų, priklausys nuo to, ar valdžia kišis į šią istoriją.

Kol kas neatrodo, kad tai ketinama daryti. Manau, kad futbolo bendruomenė pati sugebės susitvarkyti – paskirti kitą žmogų, kuris vadovautų federacijai.”

Spaudė įvairios struktūros

– Daug metų dirbote kartu su J. Kvedaru. Ar nepastebėjote, kad jis linkęs iš futbolo gauti naudos ir sau? – „Lietuvos rytas” paklausė L. Varanavičiaus.

– Tokių įtarimų buvo, tačiau pagauti nepavyko. Manau, kad J. Kvedaras daug ką darė kitų rankomis.

Labai gaila, kad toks žmogus daug metų yra vienas pagrindinių Lietuvos futbolo veikėjų.

– Bet jūs pats jį ir pasirinkote. 2000 metais tapęs LFF vadovu būtent jūs ir pakvietėte J. Kvedarą dirbti generaliniu sekretoriumi.

Jeigu ne šis pasirinkimas, vargu ar jis šįmet būtų tapęs LFF prezidentu.

– Negalėjau laisvai rinktis. Tuo metu iš įvairių struktūrų aš jaučiau didžiulį spaudimą paskirti J. Kvedarą generaliniu sekretoriumi.

– Kalbama, kad tokio sprendimo primygtinai reikalavo Daktarų gaujos šulai – Henrikas Daktaras ir Egidijus Abarius. Ar tiesa?

– Taip galėjo būti, tačiau tiesiogiai su šiais asmenimis aš nebendravau.

– Ar teko J. Kvedarą matyti nusikalstamo pasaulio šulų draugijoje?

– Aš pats nemačiau, bet jis pats girdavosi šiais ryšiais. Net važiavo į kalėjimą aplankyti H. Daktaro.

Sprendimai būtų neteisėti

– Kai šįmet J. Kvedaras buvo išrinktas LFF prezidentu, jūs tapote pirmuoju viceprezidentu. Ar dabar juo esate?

– Net nežinau. Aš tik girdėjau kalbų, kad buvau atleistas iš šių pareigų. Manau, kad jeigu ir buvau atleistas, tai padaryta pažeidžiant įstatymus.

– LFF jau paskelbė, kad rugsėjo 7-ąją šaukiamas vykdomojo komiteto posėdis, kuriame bus svarstoma dėl J. Kvedaro nušalinimo. Ar pavyks šiame posėdyje surasti išeitį iš susidariusios padėties?

– Jeigu ten ką nors ir nuspręs, tai bus neteisėta. Pagal LFF įstatus įtraukti naują klausimą į dienotvarkę galima tik prieš septynias dienas raštu įspėjus visus vykdomojo komiteto narius.

Nušalintasis purtosi įtarimų

Nuo LFF prezidento pareigų nušalintas J. Kvedaras vakar neigė įtarimus, kad jis galėjo pasisavinti Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Lietuvai skiriamus pinigus ir tikino, kad su juo bandoma susidoroti: „Dar vienas burbulas. Mane buvo perspėję dar tada, kai buvo sprendžiama dėl stadiono Vilniuje – jeigu tu lįsi ir futbolui darysi, turėsi labai daug nemalonumų iš visų pusių. O aš pasakiau – darysiu futbolui, ir viskas, čia bus futbolo stadionas. Dabar jaučiau padarinius.

Anksčiau Kaune taip pat buvau susidūręs su pasipriešinimu, kai stačiau akademiją. Puolė visi. Dabar supratau ir žinau, iš kurios pusės pučia vėjas.”

J. Kveraras tikino, jog skųs Kauno teismo nutarimą, kuriuo jis pusmečiui nušalintas nuo LFF prezidento pareigų.

„Aš esu viską pateikęs, visiems atsakęs. Aš net savo automobilio neturiu. Tai jei kieme stovi Lietuvos futbolo federacijos mašina, ar aš negaliu ja važiuoti? Aš pats ją vairuoju, o asmeninio automobilio neturiu.

Motociklas kainavo 39 tūkst. litų. Tas motociklas – 2003 metų gamybos. Pirkau jį prieš daug metų ir dar nusiderėti pavyko. Turiu tą motociklą ir dalį namo – toks tas mano turtas”, – sportas.info kalbėjo J. Kvedaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.