Atgailaujantis L. Varanavičius: „Gaila, kad anksčiau neatsikračiau J. Kvedaru“

„Jokių sąmokslo teorijų nėra. Tikrai nežadu sugrįžti į Lietuvos futbolo federaciją ir nebūsiu jos vadovu“, - portalui lrytas.lt sakė Liutauras Varanavičius, kuris paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, esą jis gali sugrįžti į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento postą. Nuo 2000-ųjų iki 2012 metų futbolui vadovavęs L. Varanavičius mano, kad jo padarytų klaidų galimi naujieji futbolo vedliai neturėtų kartoti – buvusią LFF komandą reikia atleisti ir remtis naujais žmonėmis.

Dar prieš pusmetį L. Varanavičius ir J. Kvedaras buvo geri kolegos.<br>M. Patašius
Dar prieš pusmetį L. Varanavičius ir J. Kvedaras buvo geri kolegos.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Sep 6, 2012, 11:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:02 PM

Šią savaitę paaiškėjo, kad dabartinis LFF vadovas Julius Kvedaras, kuris šių metų pavasarį pakeitė būtent L. Varanavičių, yra patekęs į teisėsaugininkų akiratį dėl galimo UEFA skiriamų lėšų grobstymo. Anot žiniasklaidos, su nusikalstamu pasauliu siejamas LFF vadovas J. Kvedaras teismo yra nušalintas iš pareigų net pusei metų.

„Savo poziciją dėl vadovavimo Lietuvos futbolo federacijai aš pareiškiau dar šių metų pavasarį, kai pasitraukiau iš kovos dėl LFF prezidento posto, ir jos nekeisiu. Mane tenkina tas darbas, kurį dabar dirbu, tačiau buvusios darbovietės šleifas mane vis dar persekioja“, - sakė 12 metų šalies futbolui vadovavęs L. Varanavičius. Buvęs LFF prezidentas po sportinės veiklos metų vėl sugrįžo prie buvusio užsiėmimo – darbo bankinėje sferoje. Prieš tapdamas LFF prezidentu ir jau sėdėdamas vadovo kėdėje A. Varanavičius suderino šį darbą su atsakinga veikla akcinėse bendrovėse - „Ūkio bankas“ bei „Ūkio banko investicinės grupė“ ir jiems priklausančiuose padaliniuose.

„Dabar galiu tik liūdnai prisipažinti, kad savo laiku padariau klaidų ir neatsikračiau tam tikrais žmonėmis federacijoje. Jaučiu dėl to kaltę“, - aiškino L. Varanavičius.

- Apie kuriuos žmones kalbate? - lrytas.lt paklausė L. Varanavičiaus.

- Apie nemažą dalį federacijos žmonių. Iš principo, dabar turėtų ateiti visiškai nauji žmonės, kad sugebėtų ištraukti LFF iš problemų liūno. Turėjau ir su J. Kvedaru atsisveikinti, jį atleisti – LFF turi dirbti tik profesionalai.

- Kodėl to nepadarėte?

- Ateidamas į federaciją galvojau, kad galėsiu „perlaužti“ dirbusių joje žmonių mąstymą. Buvau įsitikinęs, kad nebūtina atleisti su buvusiu vadovu dirbusių darbuotojų ir rinkti naują komandą. Bet tai buvo mano nuomonė, o gyvenimas parodė kai ką kita. Domėjausi labiau tarptautine veikla, o namų darbai krito ant mano padėjėjų pečių, kurie elgėsi taip, kaip jiems atrodė. Aš nesiteisinu, aš tik konstatuoju...

- Kokią išeitį matote iš susidariusios situacijos LFF?

- Nauji rinkimai. Manau, penktadienį apie tai jau turėtų kalbėti į Lietuvą atvyksiantys UEFA delegatai – prieš ar po mūsų šalies futbolininkų dvikovos pasaulio futbolo atrankos varžybose su slovakais.

Tik prieš rinkimus reikėtų pakeisti įstatus – juk dabar dalis balso teisę per LFF rinkimus turintys delegatai yra ir LFF vykdomojo komiteto nariai, federacijos darbuotojai, kurie gauna algas, tad naujų vėjų tikrai nesulauksime.

- Jūs tikite, kad iš LFF buvo grobiami pinigai?

- Kol kas niekas į tai neatsakė. Pagrindinis klausimas – kur tos lėšos ir kaip jos buvo naudojamos.

- Kas labiausiai jus pykdė po to, kai pasitraukėte iš LFF būstinės?

- Tai, kad per gyvenimą nė vieno cento neuždirbę žmonės įsakinėja tiems, kurie duoda tuos pinigus futbolui. Federacijoje kalbėti turi ne tie, kurie ima ir išleidžia pinigus, o tie, kurie juos duoda. Dabar nė vienas šalies komandų rėmėjas LFF neturi jokio žodžio teisės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.