Į Lietuvos futbolo federacijos vadovo postą „pasodintas“ Ž. Šilgalis: „Nieko apie tai nežinau“

Lietuvos futbolas tampa gandų įkaitu. Pirmąja šio karo auka tapo Seimo narys Žilvinas Šilgalis. Parlamentarui šiandien gandonešiai skyrė pareigas, kurių jis kol kas dar neužima ir nežinia ar užims. Buvo teigiama, kad teismo sprendimu nušalinus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentą Julių Kvedarą, federacijai nuo penktadienio laikinai vadovaus politikas Ž. Šilgalis. Tačiau tai netiesa.

Ž.Šilgalis nevadovaus LFF.<br>R. Danisevičius
Ž.Šilgalis nevadovaus LFF.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

2012-09-08 16:36, atnaujinta 2018-03-16 21:26

„Jokių klausimų dėl laikinojo Lietuvos futbolo federacijos prezidento skyrimo šiandien LFF Vykdomojo komiteto pasitarime nebuvo spręsta“, - aiškino LFF spaudos tarnybos atstovas Vaidotas Januška.

Vieno interneto portalo duomenimis, penktadienį per vykusį LFF vykdomojo komiteto posėdį Seimo narys Ž. Šilgalis paskirtas LFF viceprezidentu, o pagal Federacijos nuostatus, pareigų negalint eiti prezidentui, jį laikinai vaduoja viceprezidentas.

„Aš dabar esu kvailoje situacijoje. Prisipažinsiu, vakar kalbėjausi su šalies futbolo pasaulio žmonėmis, jog reikia permainų futbole ir galiu prisidėti prie situacijos stabilizavimo. Šiandien man visi skambinėja ir klausinėja, tačiau aš neturiu ką pasakyti. Aš nesu vykdomojo komiteto narys, man niekas nepaskambino ir nieko nepasakė apie galimą paskyrimą vadovauti LFF. Tai ką aš galiu pasakyti? Nieko“,-  teigė 42 metų politikas Ž. Šilgalis, kuris dirba Seime Jaunimo ir sporto reikalų komisijoje.

„Matau, kad vyksta kova dėl postų. Ne dėl futbolo, o dėl postų. Pačiam futbolui būtų kur kas geriau, jeigu visos šios kovos aprimtų ir būtų galima surengti tikrus demokratinius rinkimus. Aš stengčiausi padėti futbolui tam laikotarpiui, kol aistros aprimtų tuos rinkimus būtų galima surengti. Tačiau kol nėra nieko nenutarta, nėra apie ką kalbėti“ – kalbėjo Seimo narys.

Tačiau šiandien vykusiame LFF vykdomojo komiteto pasitarime įvyko susitikimas su mūsų šalyje viešinčiais Tarptautinės Futbolo Asociacijos (FIFA) Vystymo skyriaus pareigūne Eva Pasquier ir Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) nacionalinių asociacijų skyriaus direktoriumi Theodore Theodoridis.

FIFA bei UEFA atstovai išreiškė savo susirūpinimą dėl šios situacijos bei palaikymą Lietuvos futbolo federacijai. Svečiai patikino, jog neturi faktinės informacijos ar įrodymų, dėl kurių LFF galėtų grėsti sankcijos. Pirmadienį FIFA bei UEFA planuoja raštiškai kreiptis į LR Generalinę prokuratūrą, kad ši pateiktų įrodymus ir konkrečius faktus. Atlikę savo tyrimą FIFA bei UEFA atstovai pareikš savo oficialią poziciją. Savo ruožtu, LFF VK nariai užtikrino svečius, jog ši situacija neturės įtakos federacijos kasdieninei veiklai ir futbolo vystymui mūsų šalyje. LFF VK posėdyje buvo svarstomi ir kiti svarbūs klausimai. Priimtas nutarimas, jog iš „General Financing A lygos“ pasitraukusio Vilniaus „REO“ klubo žaidėjams leidžiama per dvi savaites užsiregistruoti kitame Lietuvos klube. LFF Vykdomasis komitetas taip pat nutarė, kad kitas komiteto posėdis vyks rugsėjo 24 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.