2013 metais Lietuvoje planuojama surengti Europos žurnalistų čempionatą

Lietuvos žurnalistų sąjungos

Apie šią idėją jau informuotas ir UEFA Žiniasklaidos komitetas.<br>M. Patašius.
Apie šią idėją jau informuotas ir UEFA Žiniasklaidos komitetas.<br>M. Patašius.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-09-09 20:12, atnaujinta 2018-03-16 21:09

Lietuvos ir Danijos sporto žurnalistai ne tik išmėgino jėgas futbolo aikštėje, tačiau ir aptarė galimybę rengti Europos žurnalistų futbolo čempionatą.

„Lietuvos sporto žurnalistai jau aštuonerius metus iš eilės rengia tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą. Komandų geografija nuolat plečiasi - Lietuvoje apsilankė jau dešimties valstybių žurnalistai. Kilo idėja rengti Europos žurnalistų futbolo čempionatą, todėl kitais metais Lietuvoje tikimės sulaukti dar daugiau kolegų iš užsienio“, - sako LŽS sporto žurnalistų klubo „Pressas“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Ketinimus suburti visus futbolą žaidžiančius sporto žurnalistus ir surengti Europos žurnalistų futbolo čempionatą aktyviai palaiko Danijos, Škotijos, Rusijos, Lenkijos, Ukrainos, Vengrijos ir kitų šalių žurnalistai.

Apie šią idėją jau informuotas ir UEFA Žiniasklaidos komitetas.

„Europos žurnalistų futbolo čempionatą planuojame rengti kitais metais kartu su Lietuvoje vyksiančiu Europos jaunimo (iki 19 metų; U-19) čempionatu. Savo šalių rinktines į čempionatą atlydės gausios aštuonių šalių sporto žurnalistų delegacijos. Kviesime ir kitų šalių žurnalistus. UEFA Žiniasklaidos komitetas palaiko tokią idėją, todėl tikimės sulaukti pagalbos“, - teigia T. Vencevičius.

Pernai Europos žurnalistų futbolo čempionatą ketino rengti Lenkijos žurnalistai, tačiau į Krokuvą susirinko tik septynių valstybių atstovai.

„Daugelyje Europos šalių sporto žurnalistai žaidžia futbolą ir yra susivieniję į komandas. Būtų puiku jas visas sukviesti į Europos čempionatą. Galbūt idėja surengti Europos pirmenybes, įkvėps susiburti į futbolo komandas ir daugiau šalių sporto žurnalistus“, - teigė Danijos sporto žurnalistų asociacijos prezidentas Andreas Kraul.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.