„Barcelona” žaidėjas A. Iniesta gelbėja savo vaikystės futbolo klubą

Andresas Iniesta prieš metus kartu su savo šeima tapo pagrindiniu „Albacete” – savo vaikystės klubo – akcininku. Finansinių bėdų prislėgtai komandai „Barcelona” žaidėjas skyrė per 400 tūkst. eurų. A. Iniesta tuomet įsigijo 20 proc. klubo akcijų. Tačiau šios katalono finansinės injekcijos neužteko, kad vegetuojantis klubas pakiltų iš dugno, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 21, 2012, 10:07 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:59 AM

Prieš šį sezoną „Albacete” savininkai generalinėje asamblėjoje pritarė padidinti klubo kapitalą iki 3,7 mln. eurų, kad būtų padengtos visos senos skolos.

Tačiau naujieji akcininkai neskuba atverti piniginės, todėl du pastaruosius mėnesius A. Iniesta „Albacete” žaidėjams iš savo kišenės mokėjo algas.

„Jis taip pat padengė ir daug kitų klubo skolų”, – neslėpė klubo viceprezidentas Augustinas Lazaro, atstovaujantis A. Iniestos šeimai klubo administracijos taryboje.

Po 16 turų „Segunda B” pirmenybėse (Ispanijos trečioji lyga) „Albacete” ekipa buvo antra savo grupėje.

Klubo vadovai neatskleidžia, kiek asmeninių lėšų komandai jau skyrė A. Iniesta, tačiau atrodo, kad artimiausiu metu jam vėl teks patuštinti kišenę.

„Labai norėtume, kad ir visi kiti tiek prisidėtų, kiek Andresas, – neslėpė klubo prezidentas Aurelio Milla. – Negalime gyventi vien tik iš jo.”

Lapkričio pabaigoje A. Iniesta Ispanijos žiniasklaidai išsiuntė atvirąjį laišką, prašydamas pagalbos iš „visų tų, kuriems brangus šis klubas”.

Pasak „Albacete” prezidento, kol kas surinkta tik apie 2 proc. iš reikalingų 3,7 mln. eurų, o visas skolas reikia padengti iki 2013-ųjų sausio pabaigos.

„Albacete” gali išnykti”, – įspėjo A. Lazaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.