L. Messi atiteko rekordinis geriausio pasaulio futbolininko „Ballon d'Or“ apdovanojimas (video)

Lionelis Messi laimėjo ketvirtąjį rekordinį geriausio pasaulio futbolininko apdovanojimą. 2012 metų „Ballon d'Or“ prizą atsiėmęs L. Messi tapo vieninteliu žaidėju, šį trofėjų laimėjusiu ketverius metus iš eilės. Ciuriche vykusioje apdovanojimų ceremonijoje Argentinos rinktinės puolėjas įveikė Cristiano Ronaldo ir Andresą Iniestą. L. Messi surinko 41,6 proc. C. Ronaldo atiteko 23,68 proc, o A. Iniestai – 10,91 proc.

L. Messi „Ballon d'Or“ apdovanojimą laimėjo ketvirtą kartą iš eilės.<br>„Reuters“
L. Messi „Ballon d'Or“ apdovanojimą laimėjo ketvirtą kartą iš eilės.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-08 13:02, atnaujinta 2018-03-13 23:08

Nuo 1956 metų (nuo 2010 m. - kartu su FIFA) žurnalo „France Football“ teikiamą „Auksinį kamuolį“ 25-erių argentinietis gavo už nuostabius metus, per kuriuos L. Messi perrašė istoriją. Argentinietis tapo daugiausia įvarčių per kalendorinius metus įmušusiu futbolininku istorijoje. „Barcelona“ komandos žvaigždė per praėjusius metus įmušė 91 įvartį ir pagerino keturis dešimtmečius gyvavusį Gerdo Mullerio 85 įvarčių rekordą.

Metų treneriu tapo Ispanijos rinktinės strategas Vicente del Bosque, triumfavęs Europos futbolo čempionate, o į Metų futbolo vienuolikę pateko tik Ispanijos „Primera“ čempionate rungtyniaujantys žaidėjai.

„Tai neįtikėtina. Neturiu žodžių. Norėčiau padėkoti savo kolegai iš „Barcelona“ komandos. Iniesta, su tavimi treniruotis ir žaisti labai šaunu. Dėkoju ir visiems savo ekipos draugams Argentinos rinktinėje bei tiems, kurie dirbo su manimi: treneriams, personalui, šeimai ir draugams. Taip pat savo žmonai ir sūnui. Ačiū jums“, - atsiėmęs „Ballon d'Or“ apdovanojimą kalbėjo L. Messi.

2012 FIFA Metų apdovanojimai:

Metų treneris. Vicente del Bosque (Ispanijos rinktinė)

FIFA/FIFAPro Metų vienuolikė. Vartininkas: Ikeras Casillasas (Madrido „Real“). Gynėjai: Dani Alvesas („Barcelona“), Gerardas Pique („Barcelona“), Sergio Ramosas („Real“), Marcelo („Real“). Saugai: Xabi Alonso („Real“), Xavi Hernandezas („Barcelona“), Andresas Inieta („Barcelona“). Puolėjai. Lionelis Messi („Barcelona“), Radomelis Falcao (Madrido „Atletico“), Cristiano Ronaldo („Real“).

Apdovanojimas už indėlį į futbolo plėtrą. Franz Beckenbauer

Garbingo žaidimo apdovanojimas. Uzbekistano futbolo federacija.

Gražiausio įvarčio autorius. Miroslawas Stochas (Slovakija).

„Ballon d'Or“: Lionelis Messi.

Moterų Metų žaidėja. Abby Wambach.

Moterų Metų treneris. Pia Sundhage.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.