D. Maradona sugrįžo į Italiją, kur sieks apginti savo reputaciją

Diego Maradona sugrįžo į Italiją kovoti dėl švaraus savo vardo. Futbolo legenda Neapolyje tikisi apginti savo garbę mokesčių vengimo byloje.

D. Maradona po ilgo laiko išdrįso sugrįžti į Italiją.<br>AP
D. Maradona po ilgo laiko išdrįso sugrįžti į Italiją.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2013, 3:52 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:44 AM

„Aš nieko nenužudžiau. Atvykau siekti teisingumo“, - spaudos konferencijoje kalbėjo 52 metų argentinietis.

Italijos mokesčių inspekcija informuoja, kad D. Maradona yra valstybei skolingas beveik 40 milijonų eurų, nes nesumokėjo mokesčių 1984-1991 metais, kuomet žaidė „Napoli“ klube.

Du kol kas vienintelius Italijos „Serie A“ titulus „Napoli“ komandai padėjęs iškovoti D. Maradona tvirtina, kad jis – nekaltas.

„Kodėl aš tai turiu sumokėti, o ne klubas? Esu auka, nes daug uždirbau, tačiau aš nieko nežinojau apie tuos sutarties klausimus. Čia pasirodžiau todėl, kad nieko nenužudžiau“, - piktinosi Argentinos futbolo ikona.

D. Maradona pripažintas kaltu 2005 metais. Jam buvo liepta sumokėti 37,2 milijonų eurų baudą. 23,5 milijono šios sumos – delspinigiai. Futbolininko teisininkai teigė, kad Italijos valdžia panaikino skolą, tačiau mokesčių inspekcija tai neigia.

„Aš nesu nusikaltęs. Žaidžiau futbolą, o dokumentus tvarkė kiti žmonės. Nebijau atvykti į Italija. Žmonės, kurie yra už tai atsakingi vaikšto laisvi, o aš to padaryti ten negaliu. Taip negarbinga. Į Italiją noriu sugrįžti kaip džentelmenas, nes nieko nevogiau“, - dar pernai kalbėjo D. Maradona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.