Po chaotiškos žiemos A. Rimkevičius turėtų prisijungti prie „Ekrano“

Tik pasibaigus praėjusių metų A lygos čempionatui, rezultatyviausias 2012 m. šalies futbolininkas, 35 įvarčių per sezoną autorius, neslėpė turintis aibę pasiūlymų iš užsienio klubų ir tik laiko klausimas, kada sudarys kontraktą su nauja ekipa.

Rezultatyviausias 2012 m. šalies futbolininkas, 35 įvarčių per sezoną autorius Artūras Rimkevičius (centre) po čempionato neslėpė turintis aibę pasiūlymų iš užsienio klubų, tačiau, panašu, snaiperis naują čempionatą pradės Lietuvoje.<br>D. Umbrasas
Rezultatyviausias 2012 m. šalies futbolininkas, 35 įvarčių per sezoną autorius Artūras Rimkevičius (centre) po čempionato neslėpė turintis aibę pasiūlymų iš užsienio klubų, tačiau, panašu, snaiperis naują čempionatą pradės Lietuvoje.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Mar 1, 2013, 6:27 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:06 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Artūras Rimkevičius buvo siejamas su Edinburgo „Hearts“, tačiau klubas dėl vėluojančių atlyginimų sulaukė Škotijos futbolo federacijos sankcijų, jam buvo uždrausta registruoti naujus žaidėjus.

Vėliau futbolininkas turėjo ne vieną pasiūlymą iš skirtingų futbolo regionų. Buvo skelbiama, kad snaiperis dalyvavo Kazachstano klubo „Aktobe“ peržiūroje, juo domėjosi Izraelio, Italijos, Baltarusijos klubai.

Tačiau nėviename jų puolėjas nepasiliko.

„Dar nėra sudėti parašai ant kontrakto, tačiau sezoną turėčiau pradėti Panevėžio „Ekrane“, - ketvirtadienį teigė A. Rimkevičius.

Futbolininkas portalui lrytas.lt papasakojo apie permainingą žiemą bei problemas, kurios neleido snaiperiui prisijungti prie kurio nors užsienio klubo.

- Kurių komandų peržiūrose dalyvavote ir kodėl nepavyko užsienyje tęsti karjeros?  

- Turėjau pasiūlymą iš antros pagal pajėgumą Vokietijos lygos komandos Dresdeno „Dinamo“. Be jokių peržiūrų, iš karto siūlė sutartį, tačiau prisijungti nepavyko.

Deja, vienas žmogus, kuris, matyt, norėjo pasipelnyti iš šios sutarties tarp manęs ir Vokietijos klubo, sukliudė sandoriui. Nenuvykau į Vokietiją, gaila.

Paskutinę žaidėjų perėjimo iš klubo į klubą dieną, turėjau konkretų pasiūlymą, tačiau, deja, neišsipildė svajonė.

Nenoriu to žmogaus įvardinti. 

Vėliau buvau Izraelyje, „Bnei Yehuda“ klube, kur rungtyniauja Kęstutis Ivaškevičius. Reikėjo sudalyvauti vienoje treniruotėje. Tačiau po 20-os minutės baigiau treniruotę, nes pajaučiau nedidelės traumos padarinius - buvo patemptas blauzdos raumuo.

Sandoris neįvyko, grįžau į Lietuvą, gydžiausi koją. Po to keliavau į Italiją, kur nuvykau į vieną trečios lygos ekipą. Ten man viskas nepatiko.

Tada keliavau į Turkiją, kur stovyklavo Minsko „Dinamo“ ekipa. Tarėmės su klubu sužaisti vieną kėlinį, derinome kontrakto detales.

Atvykau parą laiko nemiegojęs, tik pasidėjau daiktus viešbutyje, nepailsėjęs, po valandos, jau turėjau būti aikštėje, treniruotėje.

Jai įsibėgėjus vėl pajaučiau skausmą ir nebegalėjau tęsti treniruotės. Sandėris neįvyko. Grįžau į Lietuvą, dabar maždaug reikia poros savaičių reabilitacijai.

- Kada patyrėte kojos traumą? 

- Problemos su blauzda prasidėjo dar nuo „Hearts“ treniruočių. Vėliau sportavau individualiai. Matyt, paskubėjau su treniruotėmis, reikėjo daugiau poilsio skirti kojai.

- Kada jumis susidomėjo Panevėžio „Ekranas“?

- Na, taip aktyviai bendraujame jau gerą mėnesį. Nepaisant kartais pasigirstančių naujienų apie klubo finansines problemas, tai vieta, kur galima tobulėti. Juk tai - šalies čempionai, komanda nuolat kelia aukštus tikslus.

Lietuvoje panašias sąlygas gal dar galėtų pasiūlyti Vilniaus „Žalgiris“ .

- Ar klube apsistotumėte ilgesniam laikui, ar iki artimiausios vasaros, naujo žaidėjų perėjimo iš klubo į klubą termino?

- Manau, su klubu suderinsime sąlygas, kad, pasitaikius galimybei, galėčiau išvykti į užsienio komandą.

Tikiuosi, atsigausiu ir dar išnaudosiu savo šansus. Gali vienaip planuoti, tačiau viskas gali klostytis priešinga kryptimi.

Derybas su Panevėžio „Ekranu“ turėčiau baigti artimiausiomis dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.