Čempionų lygoje „Barcelona“ ekipos laukia mūšis dėl išlikimo

Ant bedugnės krašto balansuojanti „Barcelona“, vokiškai-turkiškas mūšis, karas Pirėnuose ir Miuncheno „Bayern“ formalumai – tokie šios savaitės UEFA Čempionų lygos aštuntfinalių akcentai.

Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Reklaitis

Mar 12, 2013, 7:49 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:29 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Antradienį ir trečiadienį paaiškės paskutiniai keturi prestižinio turnyro dalyviai. Kaip ir prieš savaitę, bandau tikrinti prognozes, kurias prieš Čempionų lygos aštuntfinalius pateikiau „Facebook“ paskyroje „VIASAT Sportas“. Kad ir kaip netikėta, labiausiai susvyravo spėjimas dėl „Barcelona“ − „AC Milan“ akistatos baigties.

„Barcelona“ – „AC Milan“ (pirmas rungtynes 2:0 laimėjo „AC Milan“)

Kevino-Prince‘o Boatengo ir Sulley Muntari įvarčiai pirmose rungtynėse įstūmė Katalonijos pasididžiavimą į nepavydėtiną situaciją. Projektuojant atsakomojo susitikimo eigą, akivaizdu, kad „Barca“ turės nuo pirmųjų minučių užgulti Italijos klubo vartus, bet nepamiršti ir savųjų saugumo. Vos vienas praleistas įvartis, ir patiems katalonams reiks mušti keturis. Įmanoma, bet tai variantas iš serijos „lengviau pasakyti, sunkiau padaryti“.

Asmeniškai man šios rungtynės bus esminis Lionelio Messi genijaus testas. Keturi „Ballon d‘Or“ apdovanojimai lyg ir neturėtų palikti klaustukų, tačiau kritikos rykliai vis dar įkyriai primena, kad L. Messi taip iki šiol ir nesugebėjo į viršūnę atvesti Argentinos rinktinės. Dabar kyla panašus klausimas dėl L. Messi ir „Barcelona“. Kaip tik futbolo virtuozas turi visas vadeles suimti į savo rankas ir vesti Katalonijos klubą į pergalę. Tvirto lyderio „Barcelona“ ekipai reikia labiausiai dėl to, kad „Camp Nou“ stadione šį vakarą vėl nebus trenerio Tito Vilanovos. Futbolo specialistas, kaip žinia, Niujorke gydosi gerklės vėžį. Daugelis sutinka, kad tai – svarbiausia pastarojo „Barcos“ žaidimo nuopuolio priežastis.

Ar katalonai sugebės atsitiesti? „La Liga“ rungtynės su La Korunjos „Deportivo“ (2:0) pateikė pozityvių ženklų, bet „AC Milan“ – kito lizdo paukštis. Katalonams bus velniškai sunku, bet savo prognozės nekeisiu – „Barcelona“ atsirevanšuos 2:0 ir įmuš lemiamą įvartį per pratęsimą.

Gelzenkircheno „Shalke 04“ – Stambulo „Galatasaray“ (pirmos rungtynės baigėsi 1:1)

Ką palaikys Vokietijos turkai – naująją ar etninę tėvynę? Kažkodėl kirba nuojauta, kad Gelzenkircheno klubas antradienį tik iš dalies galės vadintis namų komanda, nes panašus atvejis jau buvo, kai Vokietijos rinktinė Berlyne žaidė su Turkija.

„Galatasaray“ turės nemenką palaikymą, o šios komandos strategas „Imperatorius“ Fatihas Terimas pareiškė, kad jo komanda per kraujus iškovos bilietą į ketvirtfinalį.

Pirmų rungtynių rezultatas suteikė nedidelį pranašumą „Shalke“. Tačiau ar jūs tikite, kad šios atakuoti mėgstančios, bet gintis pritinginčios (ar ne visada sugebančios) komandos savo akistatą baigs 0:0? Tai sunkiai įsivaizduojamas scenarijus. Todėl mūšis Gelzenkirchene bus labai karštas, o prognozė nesikeičia – jam pasibaigus triumfo šokį šoks „Galatasaray“.

„Malaga“ – „Porto“ (pirmas rungtynes 1:0 laimėjo „Porto“)

Dabar pats laikas pradėti lažintis, kur kitą sezoną pradės Isco ir Jamesas Rodriguezas. Ir „Malaga“ deimantas, ir „Porto“ smaragdas akina pačius galingiausius žemyno klubus, o šis aštuntfinalio karas – dar viena galimybė jauniesiems talentams pakelti savo vertę.

Kalbant bendresnėmis kategorijomis, „Malaga“ tapo viena didžiausių turnyro staigmenų (kartu su Glazgo „Celtic“), o treneris Manuelis Pellegrini įrodė, kad sezonas Madride su „Real“ buvo tik nemalonus atsitiktinumas. Treneris iš Čilės Malagoje kuria tikrus stebuklus, ypač turint omenyje, kad finansinės problemos praėjusią vasarą privertė parduoti kelis svarbius žaidėjus.

Kita vertus, „Porto“ gali pasigirti didesne ir individualia, ir komandine patirtimi Čempionų lygoje. Todėl „drakonai“ sugebės įmušti svečiuose ir žengti į turnyro ketvirtfinalį.

Miuncheno „Bayern“ – Londono „Arsenal“ (pirmas rungtynes 3:1 laimėjo „Bayern“)

Jei tai būtų Londono ekipos 2003−2004 metų „Nenugalimieji“ („Invincibles“), tada galima būtų laukti ir tikėtis stebuklo. Dabar... Jau po pirmų rungtynių patys „Arsenal“ žaidėjai pripažino, kad Mario Mandžukičiaus įvartis (rezultatas tapo 3:1) buvo triuškinantis smūgis į paširdžius, nugarą, per kojas ir t.t. ir pan.

Su šia pora viskas aišku. Tiesą sakant, taip ir turėjo būti. „Bayern“ šį sezoną yra stipriausias klubas Europoje, o „Arsenal“ – komanda, kurios žaidimo kreivė kasmet nuosekliai leidžiasi. Vokietijos grandai žengia tolyn ir kovo 15 dieną laukia palankių burtų. Jų traukimo ceremoniją, kaip ir visus Čempionų lygos aštuntfinalio susitikimus, galėsite matyti per „Viasat Sport Baltic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.