„Ekrano“ treneris V. Urbonas: „Nepavyko primesti savo žaidimo“

Panevėžio „Ekranas“ Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse išvykoje turėjo pripažinti Vilniaus „Žalgirio“ pranašumą. Lūžis kovingose rungtynėse įvyko antrame kėlinyje, kai panevėžiečiai praleido du įvarčius. Namų aikštėje žaidę vilniečiai pergalę šventė rezultatu 2:0.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2013, 8:59 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:59 AM

Po rungtynių „Ekrano“ vyr. treneris Vladas Urbonas neslėpė nusivylimo rezultatu, tačiau strategui nerimą kelia komandos kapitono Aurimo Kučio patirta trauma, rašo fkekranas.lt.

- Treneri, kokios jūsų mintys po pralaimėtų „Žalgiriui“ rungtynių?

- Po pralaimėjimo tų minčių, aišku, nėra per daugiausia ir jos nėra džiugios. Manau, kad varžovams šiandien atidavėme aikštės vidurį, nesugebėjome primesti savo žaidimo.

Antras dalykas, nesugebėjome jiems trukdyti uždengiant „Žalgirio“ saugus. Pirmame kėlinyje, dviejuose momentuose T. Kauneckas gerai sužaidė ir mums pagelbėjo. Gaila, kad antrame kėlinyje, poroje situacijų sužaidėme nekoncentruotai.

Pirmas ir antras įvartis, manau, kad viską nusprendė. Nors po to dar bandėme užsikabinti, bet praktiškai nepadarius smūgių į vartus kalbėti apie įvarčius ir rezultatą sudėtinga. Gaila, kad traumą, ir, matyt, rimtą patyrė A.Kučys. Komandos kapitono netektis mums didelis praradimas. Ir ne tik šios dienos rungtynėse.

- Ar pasirinkote šiek tiek labiau gynybinę taktiką?

- Rungtynes pradėjome vienokia taktine schema, bet pamačius, kad pralošiame viduryje, teko keisti išsidėstymą. Tai situaciją kažkiek pakeitė, bet sudėtinga žaisti be minties į priekį, visą laiką gintis. Keistas buvo tas momentas, kai prieš pirmą įvartį Peričius atsidūrė ne standartinėje situacijoje o mūsų baudos aikštelėje. Reikėtų pasižiūrėt, kas konkrečiai jį dengė ar buvo toje zonoje, kas nesutrukdė jam laisvai smūgiuoti. Tas įvartis daug ką nulėmė.

- F. de Abreu žaidė jam neįprastoje vidurio gynėjo pozicijoje.

- Po truputį adaptuojasi žmogus. Gali jis užimti ir vieną ir kitą poziciją. Šiuo atveju jis konkrečiai žaidė atraminiu gynybinio plano saugu. Aišku, ateityje matysime, dar reikia įvertinti ir A. Kučio traumos rimtumą. Bandysime ir žiūrėsime, kaip geriausia būtų Fernando išnaudoti.

- Aikštėje pasirodė A. Rimkevičius. Jis jau pasiruošęs žaisti pilnu pajėgumu?

- Pradėjo judėti jau, bet ankstoka dar vertinti tai. Aišku, norėjosi, kad jis sukeltų šiokią tokią įtampą ir tose situacijose buvo vienas kitas momentas, kada jis matėsi. Visi žinome jo sugebėjimus, todėl tikėsimės, kad tas jo sugrįžimas į formą nebus toks ilgas.

- Kodėl aikštėje nepasirodė A. Buinickis?

- Turime dabar lygiaverčių žaidėjų. Arsenijus pastaruoju metu nėra tokios formos, kokioje norisi jį matyti. Po neblogų rungtynių su „Sūduva“ buvo parinkta tokia pati sudėtis. Į personalijas nenorėčiau lysti. Aišku, po rungtynių galima kalbėti apie vieną ar kitą žaidėją, jo buvimą ar nebuvimą aikštėje, bet šiai minutei tai jau nieko nebekeičia.

***

„Žalgirio“ vyr. treneris Marekas Zubas tvirtino, kad yra patenkintas, jog pavyko nugalėti čempionus, tačiau pridūrė, kad sezonas dar ilgas.

„Aš manau, kad buvo įdomios rungtynės ir džiaugiuosi, kad mes nugalėjome praėjusio sezono čempionus. Trys taškai, iškovoti mače su „Ekranu“ yra svarbus dalykas. „Žalgirio“ ir „Ekrano“ mačus, manau, galima drąsiai vadinti derbiu. Tai buvo puikus testas sezono pradžiai. Mes stengėmės būti koncentruoti ir agresyvūs, ypač gynyboje. Norėjome parodyti, kad žaidžiame namų aikštėje, prie savo žiūrovų, kurie laukia pergalių“, - kalbėjo M. Zubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.