Italijos futbolą vėl purto didžiulis korupcijos skandalas

Italijos futbolą sudrebino dar vienas skandalas. Italijos finansų policija antradienį atliko kratą 41 klubo, kurie įtariami pinigų plovimu ir mokesčių slėpimu, būstinėse. Į pareigūnų akiratį pateko komandos iš aukščiausios „Serie A“ lygos, „Serie B“ ir „Lega Pro“ divizionų.

Turino „Juventus“ klubas – vėl skandalo sūkuryje.<br>AP archyvo nuotrauka
Turino „Juventus“ klubas – vėl skandalo sūkuryje.<br>AP archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

2013-06-25 16:46, atnaujinta 2018-03-05 05:13

Policijos reidai – dalis tyrimo, kuriuo siekiama pažaboti didžiulių sumų plovimą bei mokesčių slėpimą.

Italijos finansų policija išsivežė dokumentus, kuriuose – kontraktai tarp klubų, žaidėjų ir agentų. Tarp 41 klubo – Italijos čempionė Turino „Juventus“, „AC Milan“, Milano „Inter“, „Roma“, „Napoli“ bei Mariaus Stankevičiaus atstovaujama Romos „Lazio“ komanda.

Finansų policijos operacijos pavadinimas - „Nesveikas futbolas“. „Lazio“, „Roma“ ir „Napoli“ klubų atstovai spaudai kol kas negalėjo nieko pakomentuoti, o „Juventus“ klubo vadovai neatsiliepinėjo telefonu į „Reuters“ skambučius, neatsakė į elektroninio pašto žinutes.

Pranešama, kad 18 iš 20 aukščiausios Italijos futbolo lygos klubų pateko į teisėsaugos akiratį. Teisėsaugos akiratyje atsidūrė ir dvylika Italijos bei užsienio žaidėjų agentų, kurie taip pat įtariami prisidėję prie didelių mokesčių sumų nuslėpimo.

2006 metais po vieno garsiausių futbolo skandalų pasaulyje Turino „Juventus“ buvo pašalinta į žemesnįjį divizioną. Tuomet buvo išsiaiškintas ne vienas klubas, kuris pardavinėjo rungtynes, sutardavo dėl rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.