M. Zubas: „Durys į antrąjį etapą atviros“ (video)

„Tikėjomės pergalės, tačiau atsižvelgiant į rungtynių eigą rezultatas buvo logiškas, - teigė „Saint Patric's“ treneris Liamas Buckley. - Dabar tikimės namuose užbaigti savo darbą.“

M. Zubas teigė, kad komanda neapgalvotai naudojo jėgas.<br>M. Kulbis
M. Zubas teigė, kad komanda neapgalvotai naudojo jėgas.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 5, 2013, 1:36 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:23 PM

Ketvirtadienį stadione dingus šviesai ir teisėjui nusprendus baigti pirmąjį Europos lygos atrankos mačą Vilniaus „Žalgirio“ gerbėjai nebuvo itin patenkinti – dukart pirmavusi sostinės komanda su Dublino „Saint Patric's“ sužaidė 2:2.

Pasitiki savo jėgomis

Tačiau „Žalgirio“ strategas Marekas Zubas siūlo per daug nenusiminti.

„Rungtynės sirgaliams turėjo būti įdomios. Būtų buvę geriau, jeigu būtume laimėję, tačiau tai tik pusė kėlinio – juk mūsų laukia mačas išvykoje. Vis dar galime patekti į kitą etapą. Tam reikės pergalės, - kalbėjo M. Zubas. - Padarėme keletą klaidų ir varžovai jomis pasinaudojo. Tačiau pabrėžiu – durys į antrąjį etapą nėra užvertos.“

„Žalgirio“ komanda po Pavelo Komolovo smūgio pirmąjį kėlinį baigė pirmaudama 1:0. Tai privertė Airijos komandos strategą keisti braižą.

„Turėjome daugiau dėmesio skirti kamuoliui. Per pertrauką pasakiau, kad turime jį valdyti“, - kalbėjo L. Buckley.

Sąlygos - palankesnės

„Saint Patric's“ komandai dabar galimybės žengti toliau – palankesnės. Airijos komanda mačą savo aikštėje pradės turėdama išvykoje įmuštų įvarčių pranašumą, todėl lygiųjų 1:1 ar 2:2 Vilniaus ekipai nepakaks.

„Žalgirį“ išanalizavome iš anksto. Žinojome, kad jie turi gerų futbolininkų. Tačiau mes galime žaisti geriau ir jie gali geriau žaisti. Turime išvykos įvarčių pranašumą ir žaisime namuose. Tikiuosi, kad savo aikštėje baigsime darbą“, - kalbėjo Dublino ekipos strategas.

Nors anksčiau buvo kalbėta, kad airiams gali trukdyti LFF aikštės dirbtinė danga, „Saint Patric's“ klubo kapitonas tai neigė.

„Aikštės kokybė buvo gera. Tikrai nėra nusiskundimų“, - tvirtino C. Kenna. Jis pripažino, kad kovoti su „Žalgirio“ puolėjais buvo sunku.

Klaidas pripažįsta

„Žalgirio“ komandos treneris M. Zubas neslėpė, kad šiose rungtynėse buvo neišvengta klaidų. Viena pagrindinių jis laiko pasirinktą žaidimo braižą.

„Visas devyniasdešimt minučių stengiamės žaisti agresyviai, tačiau tokia taktika yra pavojinga. Pirmajame kėlinyje išnaudojome per daug energijos“, - teigė M. Zubas.

Pirmasis praleistas „Žalgirio“ įvartis užminė daug mįslių dėl Vilniaus komandos gynybos. M. Zubas teigė, kad toje situacijoje suklydo keletas žaidėjų.

„Pirmasis suklydo Vaidotas Šilėnas, tačiau Armantas Vitkauskas galėjo nepalikti vartų. Bet nutiko, kaip būna dažnai – vienas suklydo, tada kitas, ir kamuolys atsidūrė tinkle, - apie Conano Byrne įvartį kalbėjo M. Zubas. - Tačiau daugiau galėsime kalbėti po analizės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.