Vilniaus „Žalgiris“ įveikė airius ir žengė į kitą Europos lygos atrankos etapą (video)

Į Airiją išvykęs Vilniaus „Žalgiris“ pademonstravo, kad Dublino „Saint Patric's“ komandai vien airiškosios sėkmės nepakaks norint ant menčių patiesti Lietuvos A lygos lyderius. „Žalgiris“ ketvirtadienį atrankos į Europos lygą varžybų atsakomosiose rungtynėse 2:1 nugalėjo „Saint Patric's“ futbolininkus. Ši pergalė – ir išpildytas „Žalgirio“ stratego Mareko Zubo pažadas. Po airių išplėštų lygiųjų 2:2 Vilniuje M. Zubas patikino, kad sostinės komanda dar turi visus šansus žengti toliau. Vilniaus „Žalgiris“ tapo vieninteliu Lietuvos klubu, kuriam pavyko patekti į kitą Europos lygos atrankos etapą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-11 17:28, atnaujinta 2018-03-03 03:16

Antrajame kvalifikaciniame etape „Žalgiris“ liepos 18-ąją namuose ir po savaitės svečiuose susitiks su Jerevano „Pjunik“ (Armėnija) komanda, kuri 1:1 ir 1:0 eliminavo Tetovo „Teteks“ (Makedonija) vienuolikę.  

Marijampolės „Sūduva“, kovoje su „Turov“ ekipa, po 11 metrų baudinių serijos pralaimėjo. Pakruojo „Kruojos“ komandą negailestingai sutriuškino Minsko „Dinamo“.

Vilniaus „Žalgirio“ komandos sirgaliai mačą stebėjo itin susikaupę – jų dievaičiams niekaip nepavykdavo palaužti airių gynybos ar vartininko. Tačiau jau per antrąją teisėjo pridėtą minutę jie ėmė šokinėt ir šaukti – įvartį įmušė Mantas Kuklys – 1:0.

Nors antrojo kėlinio pradžioje savo ekipą mėgino užvesti „Saint Patric's“ aistruoliai, tai „Žalgiriui“ buvo nė motais. Vilniečiai įsmeigė dar vieną įvartį į šeimininkų vartus. 52 minutę tai padarė Kamilis Bilinskis - 2:0.

„Žalgirio“ aistruolius šiek tiek išsigąsti privertė Killianas Brennanas, kuris 85 minutę sugebėjo sušvelninti skirtumą – 1:2.

***

Šviesa. LFF stadiono aikštę pagyrusius airius nustebino ne tik žaidimas, bet ir rungtynių pabaiga. Jau per pridėtą teisėjo laiką stadione dingo šviesa ir teisėjas mačą nutraukę žaidėjams panirus į tamsą.

Pirmasis mačas. „Žalgirio“ gerbėjai Vilniuje pirmiausia skandavo Pavelo Komolovo pavardę – būtent jis pirmasis įmušė įvartį. Į rūbinę „Žalgiris“ išėjo pirmaudamas 1:0, tačiau antrajame kėlinyje pirmieji įmušė airiai. Vėliau Kamilis Bilinskis vėl išvedė „Žalgirį“ į priekį, tačiau varžovai rezultatą išlygino.

Užduotis. „Žalgirio“ treneriui Marekui Zubui prieš pat Europos lygos atrankos varžybas teko spręsti ganėtinai rimtą klausimą – komandą paliko lyderis Jakubas Wilkas, nusprendęs įsitvirtinti Rumunijos klube „Vaslui“. J. Wilkas A lygoje yra įmušęs 6 įvarčius ir atlikęs 11 rezultatyvių perdavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.