„Žalgiris“ pasiryžęs vėl mušti įvarčius

Vilniečiai žada antrąsyk neužlipti ant to paties grėblio.

P. Komolovas su kitais žalgiriečiais mėgins pralaužti armėnų gynybą.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
P. Komolovas su kitais žalgiriečiais mėgins pralaužti armėnų gynybą.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Jul 18, 2013, 9:27 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:00 PM

Vilniečiai žada antrąsyk neužlipti ant to paties grėblio.

„Žalgiris” prasmuko į antrąjį Europos lygos atrankos etapą, kai po lygiųjų namuose 2:2 vėliau svečiuose 2:1 palaužė „Sant Patrick’s” klubą iš Airijos.

Žygdarbis prieš savaitę Dubline žalgiriečiams užaugino sparnus, bet jie nenusiteikę dar kartą Vilniuje paleisti pergalės iš rankų.

Šiandien 21 val. LFF stadione „Žalgiris” pradės pirmąsias antrojo atrankos etapo rungtynes su Jerevano „Pyunik” futbolininkais.

„Bandysime pasinaudoti namų sienomis. Stengsimės savo žiūrovams įrodyti, kad mes galime ir namuose nugalėti, – prieš dvikovą su armėnais žadėjo „Žalgirio” saugas Artūras Žulpa. – Svarbiausia – nepraleisti įvarčio.

O patiems įmušti du įvarčius būtų geras rezultatas.”

Vilniečiai – favoritai

Vilniečiai – neginčytini antrojo atrankos etapo favoritai.

A lygos lyderių laukia akistata su varžovais, kurių amžiaus vidurkis – vos 20,5 metų.

„Pyunik” branduolį sudaro Armėnijos jaunimo (iki 21 metų) rinktinės nariai, bet Jerevano futbolininkai šią vasarą buvo priversti daugiau treniruotis nei žaisti, nes šios šalies pirmenybės prasidės tik rugpjūčio mėnesį.

„Tai visiškai kitokia komanda nei airiai.

Aišku, galėjome gauti ir stipresnius varžovus, – pripažino „Žalgirio” ekipos treneris Marekas Zubas. – Bet jie laimėjo prieš makedonus ir įrodė, kad nėra silpna komanda.

Pirmuose etapuose netrūksta įvairiausių varžovų, bet privalai būti viskam pasirengęs ir su visais kautis.”

Pagrindinis ginklas – patirtis

Žalgiriečiai neslepia, jog žaisdami su jaunais varžovais mėgins pasinaudoti patirtimi.

„Jie jauni, emocingi, greiti. Bet futbole dar svarbiau patirtis ir taktinė išmintis, – įsitikinęs M. Zubas. – Matysime, kaip galėsime tuo pasinaudoti.”

„Didžiausias mūsų pranašumas – patirtis. Mėginsime tuo pasiremti”, – treneriui pritarė A. Žulpa.

„Jie žaidžia labai agresyviai, stengiasi dažnai kontratakuoti. Stengiasi spausti varžovus su kamuoliu visoje aikštėje visas 90 minučių, todėl privalome būti atsargūs ir branginti kamuolį”, – perspėjo „Žalgirio” treneris iš Lenkijos.

Iš Dublino – geros emocijos

Paskutines A lygos rungtynes Vilniaus „Žalgiris” žaidė liepos 7-ąją, o kitas mačas Lietuvos čempionate jų laukia tik rugpjūčio 4-ąją.

Ar beveik mėnesio pertrauka negali išmušti A lygos lyderių iš įprasto ritmo ir suteikti papildomą kozirį jų būsimiems varžovams?

„Mums toks tvarkaraštis – gerai. Juk kas savaitę žaidžiame Europos lygos rungtynes. Suspėjame ir pailsėti, ir pasiruošti varžyboms”, – tvirtino A. Žulpa.

„Žalgirio” saugas neslėpė, kad išvargta pergalė Dubline visai komandai suteikė sparnus.

„Rungtynės Airijoje buvo dvigubai sunkesnės negu namuose. Bet tos emocijos ir ta nuotaika po pergalės gyva iki šiol, – tvirtino A. Žulpa. – Visi esame pakylėti, todėl viliuosi, kad tai turės įtakos ir būsimoms rungtynėms.”

Jauni varžovai

Jerevano „Pyunik”. Klubas įkurtas 1992-aisiais. Armėnijos čempionate užėmė 4-ąją vietą tarp 8 komandų, po 42 turų surinkęs 63 taškus ir 25 taškais atsilikęs nuo čempionu tapusio „Širak”.

Komandos amžiaus vidurkis – vos 20,5 metų. Jerevano klube surinkti perspektyviausi 18–21 metų šalies futbolininkai. „Pyunik” žaidėjai sudaro Armėnijos jaunimo (iki 21 m.) rinktinės branduolį, o šiai rinktinei nuo 2011-ųjų vadovauja Jerevano klubo treneris Rafaelis Nazarianas (38 m.).

Europos taurės pirmajame atrankos rate peržengė Tetovo „Teteks” (Makedonija) barjerą. Išvykoje sužaidė 1:1, o namuose laimėjo 1:0, kai jau per papildomą laiką įvartį įmušė 18-metis V.Aivazianas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.