„Žalgirio“ treneris M. Zubas sirgalius ragina neskubėti pirkti bilieto į Poznanę

„Ekranui” suklupus prieš islandų barjerą Čempionų lygos atrankoje, Vilniaus „Žalgiris” liko paskutinė Lietuvos futbolo viltis šį sezoną Europos taurių turnyruose.

„Žalgirio” futbolininkai vakar į Jerevaną atvyko kupini geros nuotaikos.<br>„Avgi.lt” nuotr.
„Žalgirio” futbolininkai vakar į Jerevaną atvyko kupini geros nuotaikos.<br>„Avgi.lt” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Jul 25, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:25 PM

Vilniečiai ketvirtadienį Jerevane sieks patekti į Europos lygos atrankos trečiąjį etapą.

A lygos lyderiai 19 val. Lietuvos laiku Armėnijos sostinės Vazgeno Sargsiano stadione pradės atsakomąsias antrojo etapo rungtynes su vietos „Pyunik” futbolininkais.

Prieš savaitę Vilniuje laimėjęs pirmąjį mačą 2:0 „Žalgiris” turi gerų galimybių apginti A lygos reputaciją ir toliau tęsti kovą Europos turnyre, jeigu tik neišbarstys namie sukauptos persvaros.

„Turime pranašumą, – prieš mačą Jerevane pripažino „Žalgirio” treneris Marekas Zubas. – Aišku, varžovai bus priversti atakuoti. Jie jau per pirmąsias minutes mėgins pasižymėti ir įmušti greitą įvartį, todėl turime tai išnaudoti”.

Mintyse – akistata su lenkais

Prieš mačą Jerevane „Žalgirį” treniruojantis lenkas sulaukė daugiau klausimų apie galimą akistatą su Pozanės „Lech” kitame atrankos etape nei apie šiandienos varžovus.

Per pirmąją dvikovą išvykoje Lenkijos vicečempionai 3:1 įveikė Espo „Honka” futbolininkus ir šiandien taip pat lauks žinių iš Armėnijos, neabejodami savo sėkme per atsakomąjį mačą su suomiais.

Nors vilniečių gerbėjai jau rūpinasi bilietais į Poznanę, mačo su „Pyunik” išvakarėse „Žalgirio” treneris siūlė visiems neskubėti.

„Lech” žais kitame etape, nes turi didelį pranašumą. Žinoma, su Lenkijos komanda man asmeniškai susitikti būtų labai įdomu, tačiau dar anksti apie tai kalbėti. Pirmiausia turime įveikti armėnų barjerą”, - ramino aistras M.Zubas, nepraleidęs progos iš anksto įspėti Lietuvos policiją ir LFF stadiono apsaugą dėl agresyvumu garsėjančių savo tautiečių sirgalių.

Pranašumas – fizinė jėga

„Žalgiris” į Jerevaną vakar atskrido be Ramūno Radavičiaus. Patyręs 32-ejų saugas liko namie, nes gydosi patemptą kojos raumenį.

„Galbūt daugelis ekspertų tikėjosi, kad rungtyniaudami su armėnais naudosimės panašia taktika kaip ir pirma Vilniuje su airiais – bandysime dominuoti ir spausti varžovus. (1-ajame Europos lygos atrankos etape „Žalgiris” įveikė Dublino „Saint Patrick’s” barjerą. – Red.) Bet „Pyunik” labai skiriasi nuo buvusių varžovų.

Kai žaidi su tokia komanda, turi neskubėti, leisti varžovams kontroliuoti kamuolį, kol sulauksi savo šanso, – prieš antrąją dvikovą aiškino M.Zubas. – Turime fizinį pranašumą, todėl galime laukti progų pasižymėti standartinėse situacijose – po baudos smūgių ar kampinių.”

„Svarbiausia neįsivelti į atvirą žaidimą. Turime dviejų įvarčių pranašumą, todėl laikas bus mūsų sąjungininkas, -  treneriui antrino „Žalgirio” gynėjas Georgas Freidgeimas. - Svarbu neprarasti kamuolių ir laukti savo progos. Jeigu bent vieną išnaudosime, jiems reikės mušti jau keturis įvarčius.”

Pralaimėjo Islandijoje

Dar antradienį „Žalgiris” liko vienintelis A lygos klubas, tęsiantis kovą Europos turnyre.

Čempionų lygos atrankoje dalyvavusiam Panevėžio „Ekranui” nepavyko pratęsti savo tradicijos ir trečius metus paeiliui įveikti nors vieną kliūtį atrankos turnyre.

Antrajame svarbiausio žemyno turnyro atrankos  etape Lietuvos čempionai antrąsyk nusileido „Hafnarfjordur” klubui.

Po nesėkmės namie 0:1 „Ekranas” antradienio naktį 1:2 pralaimėjo ir Islandijoje.

„Jei būtume pasiekę kitokį rezultatą pirmose rungtynėse, kitaip būtume žaidę čia. Dabar atvykome žinodami, kad mums reikai netik laimėti, bet tą padaryti ir atitinkamu rezultatu”, – po mačo Reikjavike klubo interneto svetainei aiškino „Ekrano” treneris Valdas Dambrauskas.

Kovėsi be išvyto žaidėjo

Panevėžiečiai pirmavo, kai 26-ąją minutę Arsenijus Buinickis įmušė 11 m baudinį. Slovakas arbitras Ivanas Kružliakas nedvejodamas nubaudė šeimininkus, kai šie savo baudos aikštelėje neleistinai sustabdė Egidijų Varną.

Bet "Ekranui” nepavyko nei išvystyti, nei išsaugoti šios persvaros -  islandai jau 38-ąją minutę išlygino rezultatą, o per pridėtą laiką į tuščius vartus įmušė ir antrąjį įvartį, kai į varžovų baudos aikštelę atskubėjęs panevėžiečių vartininkas Tomas Kauneckas mėgino padėti komandos draugams po kampinio.

Iki pat mačo pabaigos „Ekranas” iš paskutiniųjų stengėsi atakuoti, nors beveik visą antrąjį kėlinį turėjo tik dešimt žaidėjų.

Dar 52-ąją minutę už paskutinės vilties pražangą iš aikštės buvo išvytas gynėjas Oscaras Reyesas.

„Pirmosios 25-30 minučių klostėsi pagal mūsų planą,  - teigė V.Dambrauskas. - Kai rezultatas buvo 1:1 ir iki rungtynių pabaigos liko apie 20 minučių, mes turėjome daugiau šansų, nes islandai labiau atsitraukė į gynybą. Visi žinojo, kad mums mirtinai reikia antrojo įvarčio. Ir mes, ir visa Lietuva tikėjosi, kad mes iškopsime į kitą etapą, bet šiemet tai nepavyko”.

„Ekranas” patyrė nuostolių

Islandijos čempionų barjero neįveikęs „Ekranas” nukentėjo ir finansiškai.

Jeigu Panevėžio klubas būtų patekęs į trečiąjį Čempionų lygos atrankos etapą, jis iš UEFA būtų gavęs papildomą 140 tūkst. eurų išmoką.

Dabar „Ekrano” klubui atiteks tik 140 tūkst. eurų už dalyvavimą antrajame etape.

Čempionų lyga

Antrasis atrankos etapas. Atsakomosios rungtynės. „Hafnarfjordur” (Islandija) – Panevėžio „Ekranas” 2:1 (1:1). B.Sverrissonas (38), A.Bjornssonas (92)/A.Buinickis (26 iš 11 m). Pašalintas O.Reyesas („Ekranas”, 52).

„Ekranas”: T.Kauneckas, V.Slavickas, O.Reyesas, E.Girdvainis, R.Pilotas, G.Tomkevičius, M.Vučetičius, D.Umeh, D.Dženičius (I.Kozlovas, 16; V.Kavaliauskas, 60), A.Buinickis (A.Ribokas, 67), E.Varnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.