Ūkio banko netenkina „Hearts“ futbolo klubo pirkėjų pasiūlymai

Ūkio banko netenkina „Hearts“ futbolo klubo pirkėjų pasiūlymai (dar papildytas)

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:08 PM

Ūkio banko netenkina „Hearts“ futbolo klubo pirkėjų pasiūlymai (dar papildytas)

papildymai visame tekste

Vilnius, liepos 29 d. (BNS). Didžiausias Škotijos futbolo klubo „Hearts FC“ kreditorius - bankrutuojantis Ūkio bankas įpareigojo klubą administruojančią bendrovę BDO toliau derėtis su dviem potencialiais klubo pirkėjais, siekiant pagerinti finansinius pasiūlymus.

Jei derybos bus nesėkmingos, Ūkio bankas inicijuos klubo likvidavimo procedūrą, teigiama banko pranešime spaudai.

„Galiu tik pakartoti, kad mes visomis išgalėmis stengiamės išsaugoti futbolo gerbėjų mylimą klubą, tačiau mano pareiga – užtikrinti Ūkio banko ir jo kreditorių interesus. Jei potencialūs pirkėjai nesutiks pagerinti savo siūlymų, mums liks vienintelė išeitis – likviduoti klubo savininkę „Hearts of Midlothian“ ir realizuoti „Tynecastle“ stadiono įkeitimą“, - pranešime sakė Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Tai reiškia, kad Ūkio bankas bandytų parduoti jam įkeistą „Tynecastle“ stadioną kaip atskirą turtą, o ne kartu su „Hearts“ futbolo klubu.

Pasak pranešimo, „Hearts“ administruojanti BDO gavo tris investuotojų pasiūlymus, tačiau nė vienas jų nebuvo priimtinas. Praėjusią savaitę potencialūs pirkėjai pateikė atnaujintus pasiūlymus, tačiau ir jie neatitiko pagrindinio kreditoriaus lūkesčių.

Ūkio bankas sutiko su klubo administratoriaus pasiūlymu pratęsti derybas su dviem investuotojais, o su trečiuoju kandidatu - „HMFC Limited“ – derybos nutrauktos. Kas pateikė kitus du pasiūlymos oficialiai neskelbiama.

Škotijos žiniasklaidos teigimu, ketinimus įsigyti „Heats“ yra pareiškusi futbolo klubo sirgalius vienijanti asociacija „Foundation of Hearts“.

Ūkio bankui yra įkeista 29,9 proc. „Hearts of Midlothian“ akcijų, bankas yra didžiausias bendrovės kreditorius.

Didžiosios Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC skelbia, kad „Hearts“ Ūkio bankui buvo skolingas 15 mln. svarų (60 mln. litų), o kontrolinį klubo paketą (81 proc.) valdančiai ir taip pat bankrutuojančiai Ūkio banko investicijų grupei - 10 mln. svarų (40 mln. litų).

Į „Hearts“ akcijas buvęs didžiausias Ūkio banko akcininkas Vladimiras Romanovas pradėjo investuoti 2004-aisiais, o vėliau tais pačiais metais perėmė kontroliuojantį paketą.

verslas@bns.lt, +370 5 205 8520 - Verslo naujienų skyrius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.