Trečiasis A lygos ratas skaičiuose

Šį savaitgalį startuoja paskutinysis čempionato ratas, o tai reiškia, kad iki A lygos pirmenybių pabaigos liko nepilni du mėnesiai. Tiesa, ekraniečiai dar nesužaidė visų trečiojo rato rungtynių, kadangi rungtynės su VMFD „Žalgiriu“ buvo nukeltos į rugsėjo 25-ąją dieną. Nepaisant to, dabar pats metas apžvelgti „Ekrano“ statistiką po trijų ratų.

Trečiajame rate „Ekranas“ surinko 15 taškų.<br>T. Stasevičiaus nuotr. (tst-foto.lt)
Trečiajame rate „Ekranas“ surinko 15 taškų.<br>T. Stasevičiaus nuotr. (tst-foto.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2013, 10:23 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:30 AM

Trečiajame rate „Ekranas“ surinko 15 taškų - vienu mažiau nei pirmajame ir keturiais - negu antrajame rate, tačiau komanda dar gali pagerinti šį rodiklį atidėtose rungtynėse Vilniuje. „Ekrano“ pozicijos turnyrinėje lentelėje nesikeičia dar nuo balandžio pabaigos - panevėžiečiai yra treti, tačiau akivaizdu, kad lemiamia kova dėl prizinių vietų užvirs būtent ketvirtajame rate. Pirmajame rate geriausią puolimą visoje A lygoje demonstravo „Ekrano“ futbolininkai, įmušę 20 įvarčių. Antrajame panevėžiečiai pasižymėjo 14 kartų, o trečiajame įmušė 15 įvarčių.

Rezultatyviausio ekraniečio kategorijoje savo pozicijas įtvirtino puolėjas Arsenijus Buinickis, įmušęs 11 įvarčių. Greta jo - 6 sykius pasižymėjęs Vitalijus Kavaliauskas ir Artūras Rimkevičius, kuris „Ekrane“ neberungtyniauja nuo birželio vidurio. Penkis įvarčius pelnė rezultatyviausią savo karjeros sezoną žaidžiantis Giedrius Tomkevičius, po 4 įvarčius pridėjo Egidijus Varnas, Aurimas Vertelis ir Uchenna Umeh.

Ekraniečiai per 23 sužaistas rungtynes jau mušė septynis 11-os metrų baudinius - visi panevėžiečių bandymai buvo sėkmingi, tuo tarpu varžovai į „Ekrano“ vartus nuo 11 metrų žymos mušė vieną kartą ir Tadas Kauneckas skambiai jį atrėmė.

Apibendrinant trečiojo rato kamuolio kontrolės statistiką, „Ekranas“ vidutiniškai per rungtynes kamuolį valdė 54,2% laiko. Antrajame rate šis rodiklis buvo 51,9%, pirmajame - 57,7%. Didžiausią kamuolio kontrolės persvarą (67,5%) ekraniečiai turėjo pirmojo rato rungtynėse su „Sūduva“, kurios baigėsi lygiosiomis 2:2. Tuo tarpu trečiojo rato rungtynėse Šiauliuose ekraniečiai kamuolį kontroliavo tik 39,8% laiko, tačiau to pakako dramatiškai pergalei 2:1. Panašus kamuolio kontrolės laikas buvo ir antrojo rato mače su „Banga“, kuomet ekraniečiai kamuolį kontroliavo tik 43% laiko. Nepaisant to, FKE užtikrintu rezultatu 4:1 įveikė varžovus.

Neoficialiais duomenimis, „Ekranas“ trečiajame rate 115 kartų smūgiavo į varžovų vartus (vidutiniškai po 16 per rungtynes), iš kurių 51 skriejo į vartų plotą. Įdomu, jog tiek pirmajame, tiek antrajame rate į varžovų vartų plotą skriejo po 129 kamuolius, tačiau pirmajame rate tam prireikė 117, o antrajame - 129 bandymų.

Panevėžiečiai trečiajame rate kėlė 42 kampinius (vidutiniškai po 6 per rungtynes). Pirmajame ir antrajame ratuose ekraniečiai uždirbo atitinkamai 47 ir 46 kampinius. Pirmosiose šių metų rungtynėse „Aukštaitijos“ stadione su „Dainava“ buvo užfiksuotas rekordinis kampinių skaičius šiame sezone - 14. Ekraniečiai iškovojo pergalę 2:1, o vienas įvarčių buvo pelnytas būtent po kampinio. Trečiajame rate daugiausiai kampinių buvo kelta rungtynėse su „Kruoja“ (9) ir „Sūduva“ (8), tačiau ekraniečiai tose rungtynėse liko be taškų.

Visose 23 A lygos rungtynių nuo pirmos iki paskutinės minutės rungtyniavo tik vartininkas Tadas Kauneckas. 22 rungtynėse aikštėje pasirodė Vaidas Slavickas, 21 - Rytis Pilotas. Arsenij Buinickij ir Aurimas Vertelis sužaidė po 20 rungtynių, Oscar Reyes - 19, Igors Kozlovs - 18, Giedrius Tomkevičius ir Edvinas Girdvainis - po 17 rungtynių.

Daugiausia kartų po keitimų aikštėje pasirodė Tadas Markevičius. Jis nuo suolelio į aikštę įbėgo 12 kartų. Egidijus Varnas komandos draugus pakeitė 10, Dovydas Norvilas - 9, Arsenij Buinickij - 8 sykius. „Ekrano“ futbolininkams per 23 rungtynes teisėjai parodė 42 geltonas korteles: 10 pirmajame rate ir po 16 - antrajame bei trečiajame ratuose. R.Pilotas užsidirbo 6 įspėjimus ir dėl šių nuobaudų jis turėjo praleisti jau dvejas rungtynes. U.Umeh A lygoje yra surinkęs 5, E.Baranauskas - 4, E.Varnas, A.Vertelis, D.Norvilas - po 3 korteles.

Tuo tarpu FKE jaunimo ekipa, pirmajame dublerių čempionato ture iškovojusi vos 10 taškų, antrajame surinko 21, o trečiajame - 19 taškų. Jaunieji ekranieičiai ir toliau žengia visai greta „Atlanto“, kurį pagal prarastus taškus net ir lenkia. „Ekranas-2“ šiuo metu yra antri ir nuo pirmaujančio „Atlanto“ atsilieka 1 tašku. Panevėžiečiai dar turi vienerias rungtynes atsargoje. „Ekrano-2“ ekipa ir toliau gali pasigirti geriausia gynyba dublerių pirmenybėse - praleista 19 įvarčių, o įmušta - 52. Du trečdalius visos komandos įvarčių įmušė 4 žaidėjai - Rokas Stanulevičius ir Edvardas Tamulevičius pasižymėjo po 11 kartų, Edgaras Baranauskas - 8, Lukas Narbutas - 7.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.