Čempionų lyga: turo rungtynės, svylantys galiūnų padai ir škotų tikėjimas dežavu

Čempionų lyga pasiekė tik antrąjį savo turą, o intrigos turnyre jau yra. Spaudimą po pirmųjų mačų jaučia ir Londono „Chelsea“, ir vicečempionė Dortmundo „Borussia“. Sirgaliai laukia dar vieno rekordinio įvarčių skaičiaus. Škotijoje šiuo metu visi prisimena praėjusį sezoną ir garsią pergalę prieš „Barcelona“, Jose Mourinho toliau kovoja su žurnalistais – supykęs išėjo iš spaudos konferencijos. Gyvenimas verda, o futbolo pasaulio akys krypsta į Angliją, kur ietis surems „Manchester City“ ir Miuncheno „Bayern“.

Londono „Chelsea“ ir Dortmundo „Borussia“ komandoms reikia pergalių – ir dėl pasitikėjimo savimi, ir dėl padėties grupėje.<br>AP nuotr.
Londono „Chelsea“ ir Dortmundo „Borussia“ komandoms reikia pergalių – ir dėl pasitikėjimo savimi, ir dėl padėties grupėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2013, 12:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:11 PM

Portalas lrytas.lt prieš antrąjį turą pateikia penkis Čempionų lygos aspektus, kuriuos turėtumėte žinoti:

Svylantys padai

Praėjusį sezoną Londono „Chelsea“ pateko į Čempionų lygos istoriją, kaip pirmoji ekipa, gynusi nugalėtojų titulą ir nesugebėjusi peržengti grupės etapo. Šįkart sirgaliai ir klubo vadovas Romanas Abramovičius tikisi gerokai daugiau – juk į komandą sugrįžo dukart Čempionų lygos karūną matavęsis Jose Mourinho.

Šviesiame „Chelsea“ scenarijuje toks startas, koks įvyko, numatytas nebuvo - „Mėlynieji“ 1:2 pralaimėjo „Basel“ futbolininkams. Antrasis mačas E grupėje – su Bukarešto „Steua“ ekipa išvykoje. Rumunijoje „Chelsea“ praėjusį Europos lygos sezoną „Last 16“ etape pralaimėjo 0:1.

Tačiau E grupė, kurioje dar varžosi „Schalke“ komanda, suteikia „Chelsea“ komandai šiek tiek rezervo – padai daugiau svyla futbolininkams ir treneriams. O štai Dortmundo „Borussia“ ekipos situacija – visiškai kitokia. Vicečempionai kovoja F grupėje. Čia varžosi ir Londono „Arsenal“, ir „Napoli“, todėl antradienį rungtynėse su Marselio „Olympique“ „Borussia“ dar vieno suklupimo sau leisti negali. „Borussia“ pirmajame ture 1:2 pralaimėjo „Napoli“ komandai, o „Olympique“ - tokiu pat rezultatu Londono ekipai. Nugalėjusi komanda įgaus labai svarbų pranašumą.

Ar Glazgo istorija pasikartos?

Legendinio britų atlikėjo Rodo Stewarto skruostais tekėjo džiaugsmo ašaros, kai jo mylima Glazgo „Celtic“ komanda paskutinį kartą Čempionų lygoje savo stadione priėmė „Barcelona“ futbolininkus. Tą įsimintiną lapkričio vakarą Škotijos čempionai pateikė vieną didžiausių sensacijų. „Celtic“ 2:1 nugalėjo katalonus ir sumažino roko žvaigždės R.Stewarto emocinį skausmą. Kitą dieną, dar vienas pasaulyje puikiai žinomas atlikėjas – Eltonas Johnas – paskambino „Celtic“ treneriui Neilui Lennonui ir šį pasveikino.

Todėl dabar Škotijos komandos aistruoliai klausia tik vieno – ar istorija gali pasikartoti? „Celtic“ praėjusią savaitę Lygos taurėje sugebėjo pralaimėti namų aikštėje. O „Barcelona“ tuo metu užfiksavo geriausią „Primera“ čempionato pradžios seriją (septynios pergalės iš eilės. - Red.). Be to, „Celtic“ H grupėje startavo pralaimėjimu, o „Barcelona“ 4:0 sumalė Amsterdamo „Ajax“. Škotų aistruolius kaitina faktas, kad aikštėje nebus Lionelio Messi. Jis nežais dėl traumos.

Atgaiva „Raudonųjų velnių“ vairininkui

„Manchester United“ strategas Davidas Moyesas turėtų atsikvėpti ir pasidžiaugti, kad bent keletą dienų nematys „Premier“ lygos. Anglijoje D.Moyesui reikalai klostosi prastai – jo šeši starto mačai tapo prasčiausiais per 24-erius metus. „Manchester United“ turnyro lentelėje užima dvyliktąją vietą ir nuo lyderio „Arsenal“ jau atsilieka aštuoniais taškais.

Perėjimas nuo sero Alexo Fergusono prie D.Moyeso „Manchester United“ sirgaliams sprangus ir jie tikrai nebuvo patenkinti, kai šis nusprendė sumažinti jų viltis – pareiškė, kad „Raudonieji velniai“ nėra pajėgūs laimėti Čempionų lygą.

Tačiau žodžiai liks žodžiais, kol tai netaps realybe. „Manchester United“ A grupės kovas pradėjo pergale 4:2 prieš Lėverkuzeno „Bayer“, o trečiadienį Ukrainoje susitiks su Donecko „Šachtar“.

Turo rungtynės - „Manchester City“ - Miuncheno „Bayer“

Išrinkti turo rungtynes nėra sunku. Be abejonės daugiausia futbolo pasaulio akių trečiadienį nukryps į Angliją, kur „Manchester City“ kibs į atlapus čempionei Miuncheno „Bayern“ ekipai. Tai bus pirmasis rimtas išbandymas Čempionų lygoje Josepui Guardiolai, kuris su „Bayern“ gina dar Juppo Heynckeso laimėtą titulą.

„Inžinieriaus“ Manuelio Pellegrini atėjimas į „Manchester City“ komandą buvo palydėtas didelėmis viltimis. Ekipos aistruoliai nieko laukti nenori – juk jų dievaičiai pastaruosius du sezonus nesugebėjo perkopti grupės barjero. Tačiau „Manchester City“ Čempionų lygos sezoną pradėjo užtikrinta pergale 3:0 mače su Pilzeno „Viktoria“. Tokiu pat rezultatu „Bayern“ nugalėjo Maskvos CSKA komandą. Praeityje M.Pellegrini yra pranokęs lūkesčius šiame turnyre su „Villarreal“ ir „Malaga“ komandomis, todėl susitikimas su „Bayern“ - puikus būdas pademonstruoti ambicijas, kad strategas ir vėl nori peršokti kartelę.

Tiesa, „Bayern“ komandą nugalėti lengva nebus. Vokietijos klubas žaidžia užtikrintai ir „Bundesliga“ čempionate tęsia 32 nepralaimėtų mačų seriją.

Įvarčiai, įvarčiai, įvarčiai

Čempionų lygos etapo startas buvo pažymėtas rekordiškai dideliu įvarčių skaičiumi. Per aštuonis pirmosios dienos mačus buvo įmušta 30 įvarčių. Tarp pasižymėjusių komandų - Madrido „Real“, šešiskart nuginklavusi Stambulo „Galatasaray“ ir „Paris-Saint Germain“, įmušusi keturis įvarčius į Pirėjo „Olympiakos“ vartus.

30 įvarčių pagerino per vieną atidarymo dieną įmuštų įvarčių rekordą, o trečiadienį likusios komandos pridėjo dar 23 taiklius smūgius. Tai išskyrė vieną komandų bruožą – galingą ir technišką puolėjų liniją, kurią itin puoselėja Europos galiūnai.

„Real“ šeštadienį Ispanijos derbyje įmušti į Madrido „Atletico“ vartus nepajėgė, tačiau Čempionų lygoje ir vėl turėtų sublizgėti. Juk trečiadienį Carlo Ancelotti susitiks su „Kobenhavn“ komanda. Prie savo trijų įvarčių sąskaitos daugiau pridėti nekantrauja Cristiano Ronaldo.

Antradienio tvarkaraštis

19 val. Sankt Peterburgo „Zenit“ - Vienos „Austria“

(visi 21 val. 45 min.)

Amsterdamo „Ajax“ - „AC Milan“

Londono „Arsenal“ - „Napoli“

„Basel“ - „Schalke“

Glazgo „Celtic“ - „Barcelona“

Dortmundo „Borussia“ - Marselio „Olympique“

„Porto“ - Madrido „Atletico“

Bukarešto „Steaua“ - Londono „Chelsea“

Trečiadienio tvarkaraštis

19 val. Maskvos CSKA – Vitorijos „Plzen“

(visi mačai 21 val. 45 min.)

„Anderlecht“ - Pirėjo „Olympiakos“

Lėverkuzeno „Bayer“ - „Real Sociedad“

Turino „Juventus“ - Stambulo „Galatasaray“

„Manchester City“ - Miuncheno „Bayern“

„Paris Saint-Germain“ - „Benfica“

Madrido „Real“ - „Kobenhavn“

Donecško „Šachtar' - „Manchester United“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.