„Barcelona“ kelyje – ir vėl traumų kamuojamas bei prastai žaidžiantis „AC Milan“

Pastarųjų dvejų metų „AC Milan“ istorija buvo pažymėta šiais faktoriais – prasta forma, nuolatinė traumų krizė ir pralaimėjimai seniems priešams iš Barselonos. Šį sezoną istorija tęsiasi - „AC Milan“ Italijos čempionate laimėjo tik triskart per aštuonis mačus, o traumos ir toliau neleidžia susižaisti. Todėl antradienį „AC Milan“ futbolininkai, klubo vadovai ir aistruoliai tikisi nutraukti šią nesėkmių rutiną. Kaip? Iškovodami pergalę Čempionų lygos trečiojo turo mače su „Barcelona“.

Traumų virtinė „AC Milan“ klubui (nuotraukos viršuje) neleidžia mesti deramo iššūkio „Barcelona“ komandai.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Traumų virtinė „AC Milan“ klubui (nuotraukos viršuje) neleidžia mesti deramo iššūkio „Barcelona“ komandai.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2013, 7:43 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:42 PM

Per pastaruosius du sezonus abi ekipos susitiko šešis kartus ir visuomet nuspėjamai dominavo „Barcelona“. Katalonai septyniskart čempionę „AC Milan“ ekipą iš prestižiškiausio klubų turnyro išmetė dukart. Prieš du sezonus – ketvirtfinalyje, o pernai – dar anksčiau.

„Barcelona“ taip pat mėgavosi pergalėmis, taip pat įsirašė lygiąsias 2011/2012 metų sezono grupės etape.

Per tuos šešis mačus „AC Milan“ laimėjo tik kartą. Čempionų lygos gerbėjai pamena, kai iš grupės išėję italai netikėtai pirmajame susitikime įveikė „Barcelona“, tačiau atsakomosiose rungtynėse buvo priversti kone pravirkti – į pralaimėjimą 0:2 katalonai atsakė pergale 4:0.

Kol kas „Barcelona“ H grupėje neprarado nė taško ir nepraleido nė vieno įvarčio. „AC Milan“ padėtis kitokia – pergalė, lygiosios ir keturi taškai. Tačiau Italijos klubas per daug nesijaudina – mažai kas tiki, kad Amsterdamo „Ajax“ ar Glazgo „Celtic“ užkirs jiems kelią.

Įvarčiai – paskutinę akimirką

Ir vėl „AC Milan“, kuris, atrodo, neaiškiam laikui įstrigo pereinamajame etape, sezoną pradėjo lėtai. „Serie A“ čempionate komandai iki lyderių „Roma“ futbolininkų trūksta trylikos taškų. Tai sirgaliams siunčia ženklą, kad klubas turėtų susitelkti ties vietos kitame Čempionų lygos sezone iškovojimu, o ne titulo siekimu tarptautinėje arenoje.

Dauguma taškų „AC Milan“ iškovoja per jėgą, ryžtą ir nusiteikimą, o ne gražų it nupoliruotą futbolą. Pažymėtina ir tai, kad paskutiniai devyni iš trylikos „AC Milan“ įvarčių buvo įmušti mačo pabaigose – likus žaisti dešimt minučių. Tarp jų – ir trys, įmušti Čempionų lygoje.

Masimiliano Allegri du įvarčius į „Celtic“ vartus įmušė per paskutines mačo minutes, o susitikime su „Ajax“ lygiąsias išplėšti pavyko tik per teisėjo pridėtą laiką.

„Serie A“ čempionate jie dukart įmušė per paskutines penkias minutes, kad sužaistų 2:2 su „Torino“ ir tą patį triuką pakartojo mače su „Bologna“, kuris baigėsi 3:3. Dar 89 minutę „AC Milan“ atsilikinėjo 1:3.

Traumų virtinė

Nepaisant negražaus, dygliuoto žaidimo, „AC Milan“ iškovoja bent keletą taškų. Skaudžiausia komandos stovykloje – traumų tema. Vartininkas Christianas Abbiati, gynėjai Daniele Bonera ir Mattia de Sciblio bei puolėjai Stephanas El Shaarawy, Giampaolo Pazzini, Mario Balotelli. Sąrašas – ir su garsiomis pavardėmis. Ir šis sąrašas – ne aikštės žaidėjų, o tų – kurie gydosi traumas.

Daug vilties „AC Milan“ teikęs dėl dueto su M.Balotelli, S.El Shaarawy nerungtyniauja nuo rugsėjo pirmosios, kuomet patyrė šlaunies traumą, o vėliau dar ir įsiskėlė kojos kaulą. Kelio traumą patyręs G.Pazzini iškritęs nuo gegužės, o D.Bonera – nuo liepos.

Šeštadienį „AC Milan“ 1:0 nugalėjo „Udinese“ ekipą, tačiau ekipos lyderis M.Balotelli nežaidė. Jį sustabdė šlaunies trauma, kurią jis patyrė dar atrankos į pasaulio čempionatą mače su Armėnija. Ar antradienį M.Balotelli mėgins kelti grėsmę „Barcelona“ ekipai? Vargu – mažai tikėtina, kad jis galės žaisti.

Traumos – klubo požiūrio kaltė?

Praėjusį mėnesį, buvęs „AC Milan“ puolėjas Alexandre Pato, kuris patyrė neeilinę seriją raumenų problemų, viešai iškėlė sveikatos klausimą „AC Milan“ klube.

„Per metus su puse ten aš žaidžiau, patyriau traumą, gydžiausi apie mėnesį, tada ir vėl patyriau traumą. Vėliau sugrįžau į Braziliją. Čia nepatyriau nė vieno sužeidimo“, - teigė A.Pato.

Sausį į „Corinthians“ klubą išvykęs futbolininkas teigė, kad skiriasi komandų požiūris į žaidėjus.

„Gydymas ir požiūris čia – kitoks, - sakė jis. - Kai negali žaisti, tu šiek tiek sportuoji baseine, šiek tiek lankai fizioterapijos kursus. Tada per vieną savaitę jie į tave pradeda dėti didelius lūkesčius. Manau, kad tai, kas nutiko man Milane – nėra susiję su pačiu manimi, juk kiti žaidėjai ir toliau ten patiria traumas. Ne mane kaltinti reikėtų.“

Kokia buvo „AC Milan“ klubo reakcija? M.Allegri buvusiam auklėtiniui atrėžė, kad šiam reikėtų į save pažvelgti savikritiškai, užuot mėčiusis kaltinimais.

Čempionų lygos tvarkaraštis.

Antradienis (visi mačai – 21 val. 45 min., grupė, turnyro lentelės rikiuotė, taškai).

E grupė: „Schalke” (6), „Chelsea” (3), „Basel” (3), „Steaua” (0)

„Schalke“ - Londono „Chelsea“

Bukarešto „Steaua“ - „Basel“

F grupė: „Arsenal” (6), „Borussia” (3), „Napoli” (3), „Olympique” (0)

Londono „Arsenal“ - Dortmundo „Borussia“

Marselio „Olympique“ - „Napoli“

G grupė: „Atletico” (6), „Porto” (3), „Austria” (1), „Zenit” (1)

Vienos „Austria“ - Madrido „Atletico“

„Porto“ - Sankt Peterburgo „Zenit“

H grupė: „Barcelona” (6), „AC Milan” (4), „Ajax” (1), „Celtic” (0)

„AC Milan“ - „Barcelona“

Glazgo „Celtic“ - Amsterdamo „Ajax“

Trečiadienio tvarkaraštis (Maskvoje mačas – 19 val., kiti – 21 val. 45 min., grupė, turnyro lentelės rikiuotė, taškai)

A grupė: „Manchester United“ (4), „Šachtar“ (4), „Bayer” (3), „Real Sociedad” (0).

Lėverkuzeno „Bayer“ - Donecko „Šachtar“

„Manchester United“ - „Real Sociedad“

B grupė: „Real” (6), „Juventus (2), „Kobenhavn” (1), „Galatasaray” (1)

Stambulo „Galatasaray“ - „Kobenhavn“

Madrido „Real“ - Turino „Juventus“

C grupė: PSG (6), „Olympiakos (3), „Benfica” (3), „Anderlecht” (0)

„Anderlech“ - „Paris Saint-Germain“

„Benfica“ - Pirėjo „Olympiakos“

D grupė: „Bayern” (6), „Manchester City” (3), CSKA (3), „Viktoria” (0)

Maskvos CSKA - „Manchester City“

Miuncheno „Bayern“ - Pilzeno „Viktoria“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.