„Bayern“ prezidentas dėl mokesčių slėpimo stos prieš teismą

Miuncheno „Bayern“ prezidentas Uli Hoenessas kovo mėnesį stos prieš teismą dėl mokesčių slėpimo. Apie tai pranešė Vokietijos teismas. Nepaisant susidariusios situacijos, „Bayern“ klubas laikosi tos pačios pozicijos – U.Hoenessas lieka savo pareigose.

U.Hoenessas pats pranešė apie tai, kad vengė mokėti mokesčius.<br>AP archyvo nuotr.
U.Hoenessas pats pranešė apie tai, kad vengė mokėti mokesčius.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2013, 4:06 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:59 PM

Pirmadienį teismas priėmė prokurorų kaltinimus ir paskyrė datą – kovo dešimtąją.

U.Hoenessas „Bayern“ klubui atstovauja daugybę metų. Jo reputacija Vokietijoje buvo nepriekaištinga, tačiau balandžio mėnesį jis sukrėtė visą šalį. Tuomet 61 metų buvęs futbolininkas paskelbė, kad savanoriškai sausį įspėjo mokesčių inspekciją dėl savo sąskaitos viename Šveicarijos bankų.

Jis teigė, kad tai – asmeninė sąskaita, skirta pinigams, gautiems už akcijų pardavinėjimą. Jis prisipažino, kad lošė vis didesnėmis ir didesnėmis sumomis bei patyrė rimtą smūgį, sprogus interneto lažybų burbului.

Praėjusį sezoną visus tris pagrindinius trofėjus - „Bundesliga“, Vokietijos taurę ir Čempionų lygą – laimėjęs klubas pirmadienį paskelbė, kad valdyba nutarė, jog U.Hoenessas turėtų išlikti savo kėdėje, nors virš jo susikaupė teismo debesys.

„Bayern“ dėl situacijos netgi kreipėsi į teisininkus ir paprašė šių išaiškinti visą situaciją. Tuomet ir buvo nuspręsta palikti buvusį Vakarų Vokietijos rinktinės narį. Klubas rėmėsi tuo, kad U.Hoenessas daugybę gyvenimo metų atidavė „Bayern“ bendruomenei, yra remiamas daugybės žmonių.

„Valdybos nariams skirtas įstatymas nenumato jokių apribojimų valdant klubą dėl kaltinimų nusikaltimu. Yra daugybė atvejų, kuomet valdybos nariai išlaiko savo darbo vietą, nepaisant kaltinimų pažeidus įstatymus, ne su klubu susijusiose gyvenimo srityse“, - pranešime rašo „Bayern“.

Pasaulio ir Europos čempionas U.Hoenessas, kuris kadaise su „Bayern“ laimėjo tris Europos taures, klube po karjeros praleido 30 metų. Jis iš pradžių tapo generaliniu direktoriumi, o vėliau buvo išrinktas turtingiausio ir sėkmingiausio „Bundesliga“ klubo prezidentu.

„Teismas išanalizuos įrodymus ir tada nuspręs, ar bus skirta nuobauda už mokesčių slėpimą, - teigė Miuncheno prokurorų vadovas Kenas Heidenreichas. - Bauda nustatyta bus tik tada, kai sprendimą priims pagrindinis teismas. Tik po to, kai bus ištirti parodymai, prokurorai galės reikalauti realios bausmės.“

Manoma, kad prokurorai gali prašyti griežtos bausmės – pasodinti U.Hoenessą į kalėjimą. Tačiau jis tikisi švelnesnės bausmės, nes pats pranešė apie sukčiavimą. „Bayern“ prezidentas tvirtino, kad šie reikalai niekaip nėra susiję su klubu.

Vokietijos automobilių gamintojas „Audi“ ir sporto aprangos gigantas „Adidas“, turintys klubo akcijų, taip pat nereikalavo U.Hoenesso atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.