„Euro 2016” atrankoje – ir galimas Rusijos bei Gruzijos mačas

Užkarda futbolo pasaulyje skyrusi Rusiją ir Gruziją nugriauta. Po 2008-ųjų karinio konflikto į sąrašą komandų, kurios negali tarpusavyje varžytis dėl politinių priežasčių, patekusios šalys paskelbė, kad yra pasiruošusios varžytis futbolo aikštėje.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jan 24, 2014, 7:58 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:19 AM

Penktadienį futbolas/paskelbti-euro-2016-krepseliai-lietuva-zemiau-nei-latviai-ir-estai.htm"="">futbolas/paskelbti-euro-2016-krepseliai-lietuva-zemiau-nei-latviai-ir-estai.htm"" target="_blank">UEFA paskelbė 2016 metų Europos futbolo čempionato burtų krepšelius. Rusija pateko į pirmąjį krepšelį, o Gruzija – penktąjį. Jame yra ir Lietuvos rinktinė.

UEFA prezidentas Michelis Platini teigė, kad abiejų šalių futbolo federacijos išreiškė norą varžytis „Euro 2016” atrankoje be jokių politinių išimčių.

„Labai malonu pranešti, kad Rusija ir Gruzija galės žaisti tarpusavyje, jeigu pateks į tą pačią grupę, - sakė M.Platini. - Nežinau, kokios politinės diskusijos vyko tarp šalių vadovų. Mes bendraujame tik su futbolo feeracijomis.“

Pekino žaidynių išvakarėse kilus kariniam konfliktui tarp abiejų šalių UEFA iškart Rusiją ir Gruziją įtraukė į išimčių sąrašą.

Šis teigiamas pokytis UEFA sąraše paliko dvi neišspręstas problemas.

Dėl teritorijų nesutariančios Armėnija ir Azerbaidžanas atskiriamos nuo tada, kai buvo atšauktos numatytos „Euro 2008” varžybos. Pirmą kartą į atrankos krepšelių sąrašą patekusi Gibraltaro rinktinė negalės kovoti su Ispanija. Ispanai atsisakė žaisti su nauja UEFA nare dėl nesutarimų suvereniteto klausimais.

2016 metų Europos futbolo čempionatas vyks Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.