Vilniui apie futbolo mačą su Anglijos rinktine lieka tik svajoti

Kai Roy'us Hodgsonas pareiškė, kad bus malonu sugrįžti į Vilnių, futbolo aistruoliai šypsojosi – kur sostinėje galėtų žaisti Anglijos futbolo rinktinė? Niekur. Futbolo šalies garsenybes veikiausiai sutiks Kaunas, o vilniečiams teks ruoštis kelionei ar pirkti traukinių, autobusų bilietus. Jeigu ir išsipildys nuolat girdimi futbolo bendruomenei dalinami pažadai pastatyti Vilniuje stadioną, tai nutiks jau po to, kai ant vejos žengs milijonus uždirbančios pasaulinio garso žvaigždės.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2014-03-05 14:03, atnaujinta 2018-02-15 16:58

„Abejoju, ar Vilnius galės surengti rungtynes. Greičiausiai mačas vyks Kauno stadione“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Atrankos į 2016 metų Europos čempionatą burtai lietuviams lėmė dvikovas su anglais. Šios šalies futbolininkai Lietuvoje sužais paskutines rungtynes, tad jos gali daug lemti. Pasak A.Zuoko, priimti anglus – prestižo reikalas.

Antradienį per Vilniaus „Žalgirio“ konferenciją A.Zuokas priminė, kad legendinio „Žalgirio“ stadioną keis naujasis. Tačiau tokius žodžius gerbėjai jau yra girdėję ne kartą, tad kas dabar gali sukliudyti?

„Juridinės procedūros. Dar pernai Ūkio bankas buvo laimėjęs konkursą sostinėje kartu su savivaldybe statyti naują stadioną vietoje senojo „Žalgirio“ stadiono. Čia numatyta pastatyti tik futbolui skirtą stadioną su 10-12 tūkst. vietų. Tačiau banko bankroto procedūra užtruko metus, tad tik nuo vasario galime tęsti derybas su naujais savininkais „Šiaulių“ banku, - sakė A.Zuokas. - Jas tikimės baigti iki vasaros. Tada liktų projektavimo ir statybų darbai. Jeigu aplinkybės klostysis gerai, metų pabaigoje galėsime statyti naują stadioną, kurį savivaldybė išsipirktų per dešimt metų.“

Kitąmet planuojama iš gilaus miego pabudinti galybę pinigų surijusį nacionalinį stadioną. Tačiau sirgaliai į tokias kalbas žiūri skeptiškai - juk jie jau daugybę metų maitinami pažadais.

Atrankos į Europos čempionatą E grupė.

Anglija, San Marinas, Lietuva, Estija, Slovėnija, Šveicarija.

Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis:

Rugsėjo 8 d. (pirmadienis) 21:45

San Marinas - Lietuva

Spalio 9 d. (ketvirtadienis), 21:45

Lietuva - Estija

Spalio 12 d. (sekmadienis), 21:45

Lietuva - Slovėnija

Lapkričio 15 d. (šeštadienis), 21:45

Šveicarija - Lietuva

Kovo 27 d. (penktadienis), 21:45

Anglija - Lietuva

Birželio 14 d. (sekmadienis), 21:45

Lietuva - Šveicarija

Rugsėjo 5 d. (šeštadienis), 19:00

Estija - Lietuva

Rugsėjo 8 d. (antradienis), 21:45

Lietuva - San Marinas

Spalio 9 d. (penktadienis), 21:45

Slovėnija - Lietuva

Spalio 12 d. (pirmadienis), 21:45

Lietuva - Anglija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.