Panevėžio „Ekranas“ sukasi bylų rate ir kol kas pralaimi

Praėjusių metų Lietuvos futbolo A lygos bronzos medalių laimėtojui Panevėžio „Ekranui“ tenka kovoti prieš savo buvusius futbolininkus teisme. Kol kas „Ekranas“ pralaimi.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

2014-03-06 16:07, atnaujinta 2018-02-15 16:00

Vienoje iš bylų Panevėžio miesto apylinkės pirmosios instancijos teismo sprendimas panaikino šešių futbolininkų suspendavimą, taip pripažindamas, kad „Ekrano“ vadovybė pernai rudenį savo žaidėjus nubaudė neteisėtai.

Bando atgauti šešiaženklę sumą

Aurimas Kučys, Egidijus Varnas, Giedrius Tomkevičius, Vitalijus Kavaliauskas, Tadas Kauneckas ir Tadas Markevičius daug prisidėjo prie didžiausių „Ekrano“ klubo laimėjimų, bet buvo uždaryti į karantiną, kai pernai pareikalavo uždirbtų pinigų.

Anot futbolininkų advokatės Jolantos Špakauskaitės, 2013 metų kovą „Ekranas“ buvo pasirašęs įsipareigojimus sumokėti žaidėjams skolas už 2012 metus, per kuriuos Panevėžio futbolininkai penktą kartą iš eilės tapo A lygos čempionais.

Žaidėjams skolos turėjo būti gražintos 2013 metų birželį, bet, klubui neįvykdžius įsipareigojimų, futbolininkai raštu įspėjo „Ekrano“ vadovą Aušrį Labiną skolas gražinti, kitaip jie kreipsis į teismą.

Šeši futbolininkai siekia, kad klubas jiems grąžintų šešiaženklę sumą.

„Preliminariai – tai daugiau nei keli šimtus tūkstančių litų“, – sakė buvusiems "Ekrano" žaidėjams atstovaujanti advokatė J.Špakauskaitė.

Tačiau į žaidėjų raštą klubas atsakė bausmėmis – perpus sumažino algas už rugsėjį ir nušalino futbolininkus nuo treniruočių ir varžybų nemokant jiems atlyginimų už likusią sezono dalį.

Praėjusią savaitę Panevėžio teismas priėmė sprendimą, jog „Ekranas“ žaidėjus suspendavo neteisėtai.

Tiesa, šį sprendimą galima apskųsti per 30 dienų ir „Ekranas“ šia teise ketina pasinaudoti.

„Manome, kad sprendimas nėra visiškai teisingas ir jį skųsime“, – sakė „Ekrano“ prezidentas A.Labinas.

Antstoliai pinigų neranda

Byla dėl futbolininkų reikalaujamos šešiaženklės sumos vis dar nagrinėjama teisme.

„Ekrano“ prezidentas A.Labinas, kurio nuomone klubas nėra skolingas žaidėjams, pats posėdžiuose nesilanko, jį atstovauja teisininkai. Kai kurie futbolininkai, pagal galimybes, į posėdžius užsuka.

Bylų yra ir daugiau.

Anksčiau „Ekranui“ atstovavę žaidėjai ir visų pinigų negavę Lietuvos rinktinės vartininkas Emilijus Zubas, o taip pat Dainius Glaveckas prieš savaitę sulaukė jiems palankios žinios – pirmosios instancijos teismas pripažino jų ieškinį teisėtu.

„Aišku, skųsime ir šį sprendimą“, – teigė A.Labinas.

Antstoliai jau beldžiasi į Panevėžio klubo duris, nes „Ekranas“ turi grąžinti pinigus ir kitiems buvusiems savo žaidėjams – Andriui Jokšui ir Marko Andželkovičiui.

Šiam Serbijos futbolininkui „Ekranas“ buvo skolingas 90 tūkst. litų. Klubui pavyko įkalbėti serbą pasirašyti taikos sutartį ir priimti tris kartus mažesnę sumą, tačiau M.Andželkovičius vis tiek nesulaukia pinigų.

„Nors sprendimas yra priimtas prieš kelis mėnesius, antstoliai dar nieko neišieškojo, – tvirtino J.Špakauskaitė. – Pinigų srautų nėra, bendras klubo turtas areštuotas. Klubas geruoju nemoka“.

Negali registruoti žaidėjų

Nepaisant skolų, „Ekranas“ gavo A lygos licenciją ir ženkliai atjaunėjusia sudėtimi ruošiasi pradėti sezoną.

„Įsiskolinimų turintiems klubams neleista registruoti naujų žaidėjų“, – paklaustas, kaip Lietuvos futbolo federacija (LFF) spręs nemokių klubų klausimus, vakar sakė LFF generalinis sekretorius Edvinas Eimontas, pridūręs, kad griežtesnes sankcijas taiko UEFA.

A.Labinas ketina kalbėtis su LFF vadovybe ir tiki, kad klubas galės registruoti futbolininkus. Tai padaryti galima iki čempionato starto, o pirmenybės startuoja jau šį šeštadienį.

„Ekrano“ prezidentas viliasi, kad klubas išsisuks iš sunkios situacijos, bet apie išeities būdus kalbėjo aptakiai: „Po truputį, po truputį. Kalbėsimės, diskutuosime, žiūrėsime. Atsitinka tokių situacijų. Aš tikiuosi, kad iš šios padėties išeisime, ir „Ekranas“ kaip buvo, taip bus“.

„Klubo finansinė padėtis yra sunki, bet klubas turėtų būti labiau suinteresuotas šiuos klausimus išspręsti, – pabrėžė buvusiems „Ekrano“ futbolininkams teisme atstovaujanti J.Špakauskaitė. – Žinoma, jei klubas iškristų iš A lygos, jis netektų galimybės gauti pajamų. Sukasi uždaras ratas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.