Kokias intrigas žada A lygos šeštasis turas?

Lietuvos futbolo A lygos čempionato šeštajame ture pas titulą ginantį Vilniaus „Žalgirį“ atkeliauja ambicingoji Pakruojo „Kruoja“, aukštai šokę naujokai „Trakai“ išmėgins jėgas su vicečempionu Klaipėdos „Atlantu“, o Marijampolėje grumsis komandos, pernai iki paskutinio teisėjo švilpuko tarpusavyje kovojusios dėl bronzos.

Vilniaus "Žalgiris" priims svečius iš Pakruojo.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus "Žalgiris" priims svečius iš Pakruojo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

alyga.lt ir lrytas.lt inf.

Apr 2, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:34 PM

„Trakai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Balandžio 3 d. 17 val. Vilnius, LFF stadionas.

„Kovosime dėl septintosios vietos, nes šešios komandos jau paskelbė, kad iškovos medalius“, – pašmaikštavo „Atlanto“ strategas Konstantinas Sarsanija, prieš sezoną kalbėdamas su „Trakų“ treneriu Edgaru Jankausku.

Juokai juokais, bet faktas toks – debiutantai iš Trakų, prieš sezoną deklaravę rimtas ambicijas, turnyro lentelėje po penkių turų yra aukščiau už šalies vicečempionus iš uostamiesčio. Buvęs E.Jankausko agentas K.Sarsanija sako, kad „Atlantas“ vis dar ieško savo pernykščio žaidimo ritmo. Vilniuje klaipėdiečiams lengva nebus. Juolab kad „Trakai“ sustiprino vartininko poziciją – traumuotą Paulių Grybauską vartuose turėtų pakeisti ką tik įsigytas Tadas Kauneckas.

Vilniaus „Žalgiris“ – Pakruojo „Kruoja“. Balandžio 4 d. 19 val. Vilnius, LFF stadionas.

Pernai komandos tarpusavyje mušėsi dažnai ir kone kaskart – iki kraujo. A lygoje būsimieji čempionai prieš „Kruoją“ laimėjo vos vienerias rungtynes iš ketverių, o LFF taurės turnyro ketvirtfinalyje tik sėkmė ir gamtos kaprizai padėjo vilniečiams eliminuoti Pakruojo futbolininkus.

Šį sezoną komandos pasitiko gerokai pasikeitusios, bet jose liko maždaug po dešimtį žaidėjų, kurie dalyvavo 2013-ųjų tarpusavio kovose. „Kruoja“ vyksta pas piktą „Žalgirį“, per kurio ambicijas praėjusiame ture tvojo savo vartus apgynęs Panevėžio „Ekranas“. Tačiau Pakruojo komanda, dar praėjusią savaitę buvusi čempionato lyderių trejete, irgi norės atsigriebti po pralaimėjimo Gargždų „Bangai“.

Marijampolės „Sūduva“ – Panevėžio „Ekranas“. Balandžio 5 d. 18 val. Marijampolė, „Arvi“ stadionas.

Bus karšta. Taip manyti leidžia visa krūva veiksnių. Pirma: „Ekranas“ pernai atėmė iš marijampoliečių A lygos bronzą, įmušęs Tauragės „Taurui“ kone paskutinę čempionato sekundę.

Antra: „Sūduva“ dabar – tarsi banderilių dūriais įsiutintas koridos bulius. Dariaus Gvildžio treniruojama komanda pralaimėjo ketverias iš penkerių šio sezono rungtynių, o pastarąjį druskos žiupsnį į žaizdas švystelėjo marijampoliečius Klaipėdoje įveikęs „Atlantas“. „Ekranas“ tašką iš „Žalgirio“ atėmė užmūrijęs savo vartus aklinos gynybos siena, bet kažin ar antrą kartą iš eilės tokia taktika gali atnešti sėkmę. Bet kuriuo atveju, bandydami ją naudoti varžovų, reikia manyti, panevėžiečiai iš netyčių nebeužkluptų.

„Šiauliai“ – „Klaipėdos granitas“. Balandžio 6 d. 12 val. Šiauliai, Gytarių stadionas.

Abi komandos šį sezoną laimėjo po sykį, bet klaipėdiečiai nugalėti aikštę paliko irgi vos vieną kartą. Tai buvo senokai – pirmajame ture dvikovoje su „Trakais“. „Šiauliai“ tiems patiems trakiškiams nusileido praėjusiame ture, bet, tiesą sakant, abi komandos tęsi prieš sezoną duotus panašius pažadus, kurių moralas – stebuklų nežadame, tačiau į atlapus kibsime visiems.

Rungtynės žada intrigą. Snaiperių dvikova – taip pat. Aikštėje turėtų būti abu rezultatyviausi šio sezono A lygos žaidėjai. Uostamiesčio komandos treneriams Robertui Poškui ir Tomui Ražanauskui teks pamąstyti, kaip stabdyti kroatą Niko Tokičių, o šiauliečiams – kaip užnerti ankštą apynasrį buvusiam jų pačių komandos puolėjui gruzinui Georgijui Alaverdašviliui, kuris šį sezoną muša įvarčius vilkėdamas „Klaipėdos granito“ marškinėlius.

Gargždų „Banga“ – Alytaus „Dainava“. Balandžio 6 d. 18.30 val. Gargždai, miesto stadionas.

Geriausia lygos gynyba – prieš prasčiausią puolimą. Per penkis turus gargždiškiai nepraleido nė karto, o dzūkai kol kas nė sykio neliūdino varžovų vartininkų įvarčiais.

Kita vertus, antrą turnyro lentelės vietą užimanti „Banga“, kaip ir „Sūduva“, įmušė vos triskart ir šiuo rodikliu yra pranašesnė tik už tą pačią „Dainavą“. Rungtynės su jaunais ir tik šį sezoną negailestingai apšaudytais alytiškiais – galimybė pagerinti rezultatyvumo statistiką. Triuškinamos „Atlanto“, „Ekrano“, „Kruojos“, „Šiaulių“ ir „Klaipėdos granito“ pergalės lengvai pagrindžia šią teoriją.

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“            5  3  2  0 16:3  11

2. Gargždų „Banga“ 5 3 2 0 3:0 11

3. „Trakai“                          5  3  1  1  6:3   10

4. Klaipėdos „Atlantas“      5  2  2  1  9:6   8

5. Pakruojo „Kruoja“ 5 2 2 1 9:5 8

6. „Klaipėdos granitas“ 5 1 3 1 10:7 6

7. Panevėžio „Ekranas“ 5 1 3 1 5:3 6

8. „Šiauliai“ 5 1 1 3 8:8 4

9. Marijampolės „Sūduva“ 5 1 0 4 3:11 3

10. Alytaus „Dainava“ 5 0 0 5 0:23 0

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.