Po „Žalgirio“ legionieriaus įvarčio – karštos diskusijos

Andrezinho (dešinėje) nuskriaudė "Bangos" futbolininkus.<br>A.Kero (zalgiris-vilnius.lt) nuotr.
Andrezinho (dešinėje) nuskriaudė "Bangos" futbolininkus.<br>A.Kero (zalgiris-vilnius.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

futbolo.tv, zalgiris-vilnius.lt ir lrytas.lt inf.

Apr 19, 2014, 1:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:59 PM

Vilniaus „Žalgiris“ po daug ginčų sukėlusio brazilo Andrezinho įvarčio į Gargždų „Bangos“ vartus pirmąjį ratą Lietuvos futbolo A lygoje baigė svarbia pergale 2:1 svečiuose ir įgijo keturių taškų persvarą prieš artimiausius konkurentus. Ar 92-ąją min. Andrezinho nestipriai smūgiuotas kamuolys tikrai kirto vartų liniją, kol jį išmušė „Bangos“ gynėjas Karolis Urbaitis?

„Labai apmaudu pralaimėti per papildomą laiką. Juolab, kad žmonės kalba, kad įvarčio nebuvo. Užėjau į drabužinę, o ten vaikinai verkia. Tai mane labai sujaudino“, - po rungtynių „Futbolo.tv“ sakė „Bangos“ treneris Maksimas Tiščenka.

Paklaustas, ko Gargždų ekipai pritrūko, vėliau jis pusiau juokais pridūrė: „Kad teisėjas pamestų švilpuką arba vėliavėlę.“

Po dramatiškos pergalės „Žalgiris“ surinko 21 tašką ir keturiais lenkia „Bangą“.

Vilniečių trenerio Mareko Zubo teigimu, rungtynės buvo sunkios, bet tokių jis ir laukė.

“Kartais tu įmuši pirmąją minutę, o kartais paskutinę, - zalgiris-vilnius.lt sakė lenkas. - Taip jau būna. Bendrai paėmus visas 90 minučių, manau, kad buvome geresni. Nesu patenkintas šių rungtynių stiliumi. Varžovai, kaip ir visi nuo sezono pradžios, akcentavo gynybą, kontratakas ir standartines situacijas. Mums vėl reikėjo žaisti pozicinį žaidimą, o tai yra sunku.”

Anot jo, prie prasto žaidimo prisidėjo ir Gargždų aikštės kokybė. Kamuolys šokinėjo, paspirtas lėtėdavo greitai.

“Mūsų svarbiausios kovos – ateityje. Dabar turėsime kelias dienas poilsio, o po to per savaitę mūsų lauks trejos rungtynės”, – sakė M.Zubas.

Pergalingą įvartį pelnęs Andrezinho medalio sau nekabino ir drabužinėje dėkojo Jakubui Wilkui už perdavimą.

“Tai svarbus įvartis, bet ne man, o komandai. Aš galvoju apie komandą. “Banga” yra antroje vietoje ir dabar šis įvartis leido mums atitrūkti keturiais taškais turnyrinėje lentelėje”, – sakė brazilas.

Aikštėje brazilas pasirodė dar pirmojo kėlinio pradžioje traumą gavus kitam žalgiriečiui Artūrui Žulpai.

“Į aikštę eiti taip anksti man buvo netikėta. Galvojau, kad eisiu tik antroje rungtynių pusėje. Bet buvau pasiruošęs, kaip ir kiti žaidėjai ant atsarginių suolelio”, – sakė jis.

Kaip vyko rungtynės?

Jau nuo pat pirmųjų minučių iniciatyva akivaizdžiai priklausė svečiams, „Banga“ atidavė kamuolio kontrolę „Žalgiriui“ ir laukė savo šanso kontratakose.

Žalgiriečiams buvo išties sunku rasti spragų patikimoje šeimininkų gynyboje, pirmasis realią progą išvesti savo komandą į priekį turėjo Jakubas Wilkas. Legionieriaus iš Lenkijos smūgį atrėmė puikiai sužaidęs vartų sargas Šarūnas Jurevičius.

Drausmingai gynęsi „Bangos“ futbolininkai per pirmąjį pusvalandį neprivertė rimčiau paplušėti nei „Žalgirio“ gynėjų nei vartininko Armanto Vitkausko.

Vis tik pirmoji grubi klaida šeimininkams kainavo įvartį, Artakas Jedigarianas smūgiavo į vartus, kamuolio pirmu bandymu nesugavo Š.Jurevičius, jis atšoko šalia buvusiam Linui Pilibaičiui, kuris šią netikėtą progą išnaudojo ir išvedė „Žalgirį“ į priekį.

Po įmušto įvarčio žalgiriečiai atleido vadeles ir leido „Bangai“ perimti iniciatyvą. Gargždų futbolininkai surengė keletą aštrių atakų, kartą po smūgio galva kamuolį buvo priverstas gaudyti A.Vitkauskas.

Išpuoliai davė vaisių pačioje kėlinio pabaigoje. A.Jedigarianas neleistinai sužaidė baudos aikštelėje ir teisėjas už pražangą skyrė 11 metrų baudinį. Idealią progą realizavo Evaldas Grigaitis, stipriu smūgiu nepalikęs jokių vilčių A.Vitkauskui.

Antrajam kėliniui įsibėgėjus, vėlgi „Žalgiris“ kontroliavo padėtį aikštės viduryje, tačiau komandinėmis pastangomis ilgą laiką jokių pavojingų išpuolių nesukūrė.

Porą sykių tankią „Bangos“ gynybą individualiais reidais sudraskė Andrezinho ir Serge‘as Nyuiadzi, tačiau paskutinėmis akimirkomis gynėjai ir vartininkas neutralizuodavo kilusį pavojų.

Reikia pripažinti, kad šeimininkai užtikrintai gynėsi beveik visą antrąjį kėlinį, tačiau artėjant rungtynėms į pabaigą „Žalgirio“ spaudimas vis didėjo. Puikios galimybės neišnaudojo S.Nyuiadzi, jo smūgis iš artimos distancijos buvo per silpnas ir vartų sargas Š.Jurevičius kamuolį sugavo.

Deja, bet visos „Bangos“ pastangos pavirto niekais 92-ąją rungtynių minutę. J.Wilkas atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Andrezinho, kuris susistabdė aukštą kamuolį ir tiksliai smūgiavo į vartus. Nors šeimininkai bandė nuginčyti teisėjo sprendimą užskaityti įvartį, nes anot jų gynėjas spėjo laiku išmušti kamuolį nuo vartų linijos – arbitras buvo neperkalbamas. Lyderių rungtynių statistika

Gargždų „Banga“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:2 (1:1)

„Banga”: Š.Jurevičius, K.Urbaitis, A.Stiožka, A.Epifanovas, A.Verbetchi, A.Butkus, M.Chablovas, E.Grigaitis, A.Ruskichas (72 min. A.Dolženko (92 min. M.Gudauskas)), S.Ševčiukas (86 min. A.Calagovas), A.Staponka.

“Žalgiris”: A.Vitkauskas, A.Jankauskas, A.Jedigirianas, G.Freidgeimas, L.Pilibaitis (88 min. E.Zagurskas), D.Šemberas, A.Švrljuga, J.Wilkas, A.Žulpa (13 min. Andrezinho), K.Andreou (75 min. A.Velička), S.Nyuiadzi.

Įvarčiai: E.Grigaitis (45+2) ; L.Pilibatis (29), Andrezinho (90+2). Geltonos kortelės: K.Urbaitis (34) A.Stiožka (70), A.Ruskichas (70) ; K.Andreou (26), A.Jedigarijanas (45+2), Andrezinho (70). Raudonos kortelės: D.Šemberas (90+4)

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: J.Wilkas („Žalgiris“) ir R.Beniušis („Kruoja“) - 5 įvarčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.