„Trakų“ planuose nuversti „Žalgirį“ – vieno įvarčio barjeras

Antradienį ir trečiadienį įvyks atsakomosios 2013-14 metų Lietuvos futbolo federacijos taurės pusfinalių dvikovos, kuriose susirungs Vilniaus „Žalgiris” su „Trakais” bei „Klaipėdos granitas” su Gargždų „Banga”. Po pirmųjų pusfinalių persvaras įgijo vilniečiai ir gargždiškiai, tad atsakomosios rungtynes turėtų būti itin atkaklios.

Pirmąją tarpusavio dvikovą žalgiriečiai laimėjo 1:0.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Pirmąją tarpusavio dvikovą žalgiriečiai laimėjo 1:0.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-29 19:20, atnaujinta 2018-02-14 10:56

Nugalėtojų laukiantis prizas – galimybė gegužės 17 d. dalyvauti taurės finalo rungtynėse. Trys ekipos – išskyrus „Žalgirį“ - taip pat siekia kelialapio į UEFA Europos lygos turnyrą.

Vilniaus „Žalgiris” - „Trakai

Balandžio 29 d. (antradienis), 19 val.

Vieta: Vilnius, LFF stadionas.

Pirmosios rungtynės – 1:0

Serge’o Nyuiadzi’o įvartis nulėmė vilniečių pergalę pirmajame pusfinalyje 1:0. Formaliai išvykoje - tame pačiame LFF stadione - pelnytas įvartis sustiprino „žalgiriečių“ šansus iškopti į finalą.

„Žalgirio“ strategas Marekas Zubas prognozuoja, jog varžovai nuo pirmųjų susitikimo minučių žais atakuojančio stiliaus futbolą. „Jei jie nori patekti į finalą, tai turi mušti įvartį. O jis jiems itin svarbus. Iš to galima spėti jų būsimą taktiką - pelnyti greitą įvartį“ - „Žalgirio“ klubo svetainei sakė treneris.

Sostinės klubas neslėpia ambicijų prie A lygos trofėjaus pridėti šiemet ir LFF taurę. „Šios rungtynės bus kitokios. Iki šiol žaidėme prieš gilią gynybą, dabar gali būti kitaip, bet mes turime sprendimų ir tikiu, kad būsime finale“ – patikino M. Zubas.

Šeimininkai turės verstis be Deivido Šembero, kuris yra diskvalifikuotas dėl nesportinio elgesio. Dėl šį sezoną surinktų keturių geltonų kortelių pusfinalį praleis ir „Trakų“ saugas Jurijus Kendyšas.

Vienas iš „Trakų“ klubo lyderių Vytautas Lukša teikia didelę reikšmę rungtynėms antradienio susitikimui. „Žaidimas su „Žalgiriu“ turi tik vieną išskirtinumą – pilnesnes tribūnas. Kuo daugiau žiūrovų – tuo didesnė motyvacija. Aišku, rytojaus rungtynėse apie jokias papildomas motyvacijas kalbėti nereikia, nes visų žaidėjų akys dega“ – klubo svetainei teigė žaidėjas.

Trakiškiams koją gali pakišti pastaruoju metu atnikusi prasta progų realizacija. „Susidaro vaizdas, kad bijom įmušti, tačiau taip nėra. Vieną dieną mums vartai atsiriš. Tiesiog reikia daugiau ramybės ir šaltakraujiškumo. Po rungtynių su „Klaipėdos granitu“ turėjome tik dvi dienas atsigauti, tačiau nei vienas tuo nesiskundė. Visų tikslas išeiti į aikštę ir laimėti“ - sakė V. Lukša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį