R.Hodgsonas atskleidė Anglijos rinktinės sudėtį

„Viliuosi, kad sudėtis atspindės save ir nenuvils šalies“, - atsisėdęs į kėdę per spaudos konferenciją tarė Roy'us Hodgsonas. Pirmadienį 66 metų britas prikaustė beveik visos Anglijos ir dalies pasaulio dėmesį – jis paskelbė Anglijos futbolo rinktinės sudėtį 2014 metų pasaulio futbolo čempionatui.

Anglijos rinktinės treneris paskelbė sudėtį pasaulio čempionatui.<br>AP nuotr.
Anglijos rinktinės treneris paskelbė sudėtį pasaulio čempionatui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:06 AM

„Ar aš tikiu, kad ši sudėtis gali laimėti pasaulio čempionatą? Taip. Kitu atveju nebūtų tikslo jų rinktis. Bet tai tik tušti žodžiai. Jeigu to paties paklausite bet kurio trenerio, jis atsakys taip pat“, - kalbėjo treneris.

R.Hodgsonas į sudėtį įtraukė ir vyresnių, ir jaunesnių žaidėjų. Kvietimo sulaukė tokie jauni futbolininkai, kaip Luke'as Shaw, Raheemas Sterlingas ir Rossas Barkley. Visi jie gerai pasirodė klubuose bei sužibėjo jaunimo iki 21-erių metų rinktinėse.

„Jeigu būčiau pasirinkęs sudėtį po paskutinių atrankos mačų, tada ji atrodytų kitaip. Tačiau daug vandens nutekėjo per tą laiką. Negaliu ignoruoti žaidėjų, kurie kiekvieną dieną dirba ir rodo, kad yra verti pakvietimo, - apie L.Shaw ir R.Sterlingą kalbėjo treneris. - Dabar jie patobulėjo.“

Anglijos rinktinės kapitonu bus Steve'as Gerrardas. Jis kartu su Franku Lampardu ir Wayne'u Rooney ruošiasi trečiajam pasaulio futbolo čempionatui.

„Wayne'as nusprendė kartu pasiimti fizinio rengimo trenerį, nes yra pasirengęs šaudyti iš visų jėgų. Jo požiūris – pavyzdinis, atsidavimas – geresnio negali tikėtis. O gebėjimų jis tikrai turi. Dabar reikia visą tai parodyti per rungtynes“, - apie W.Rooney kalbėjo R.Hodgsonas.

Treneris atskleidė, kad nurodė žaidėjams pailsėti ir pasirengti psichologiškai.

Pagyrimų sulaukė ir 35-erių Londono „Chelsea“ saugas Frankas Lampardas.

„Jis labai svarbi komandos dalis. Lyginti žaidėjų pagal amžių negali ir neverta, bet visada gali įvertinti pagal poziciją ir tai, ką jie atneša į komandą. Frankas porą metų buvo kapitonas bei vicekapitonas. Jis vis dar atlieka svarbų vaidmenį klube. Jo žaidimas, gebėjimai, lyderystė rodo, kad jis gali užimti savo vietą“, - sakė R.Hodgsonas.

R.Hodgsonas taip pat pasirinko „Arsenal“ saugą Jacką Wilshere'ą ir „Manchester United“ gynėją Philą Jonesą, nors abu dėl traumų ilgą laiką nežaidė. Abu futbolininkai vasarą bus pasirengę kovoti.

Kitą savaitę Anglijos rinktinė išvyks į Portugaliją, kur pradės rengtis pasaulio čempionatui. Gegužės 30 dieną „Wembley“ stadione anglai sužais draugišką mačą su Peru. Vėliau rinktinė keliaus į Majamį, kur komandos lauks du draugiški mačai – su Hondūro ir Ekvadoro komandomis.

Birželio 14 dieną anglai pasaulio čempionatą pradės mūšiu su italais.

R.Hodgsonas atskleidė, kad pats skambino visiems žaidėjams ir juos informavo apie savo sprendimą.

„Tuo tikrai nesimėgavau. Visi pokalbiai buvo privatūs ir tokie liks. Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad laukiau to momento. Malonu, kad žaidėjai suprato mano sprendimus“, - sakė strategas.

Vartininkai. Joe Hartas („Manchester City“), Benas Fosteris („West Bromwich Albion“), Fraseris Forsteris (Glazgo „Celtic“).

Gynėjai. Leightonas Bainesas („Everton“), Gary Cahillas (Londono „Chelsea“), Philas Jagielka („Everton“), Glenas Johnsonas („Liverpool“), Philas Jonesas („Manchester United“), Luke'as Shaw („Southampton“, Chrisas Smallingas („Manchester United“.

Saugai. Stevenas Gerrardas („Liverpool“) - kapitonas, Rossas Barkley („Everton“), Jordanas Hendersonas („Liverpool“), Adamas Lallana („Southampton“), Frankas Lampardas (Londono „Chelsea“), Jamesas Milneris („Manchester City“), Alexas Oxlade'as Chamberlainas (Londono „Arsenal“), Raheemas Sterlingas („Liverpool“), Jackas Wilshere''as („Arsenal“).

Puolėjai. Rickie Lambertas („Southampton“), Wayne'as Rooney („Manchester United“), Danielis Sturridge'as („Liverpool“), Danny Welbeckas („Manchester United“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.