Prieš dvikovas tarptautinėje arenoje – permainos „Žalgiryje“

Vilniaus miesto futbolo draugijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 16, 2014, 6:50 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:43 PM

Pasak pranešimo, šalies čempiono „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas teigia, kad apie tarptautinę areną galvoja nuolat ir tai atsispindi treniruočių procese.

„Lietuvos čempionate mes susiduriame su tankia varžovų gynyba, turime nuolat galvoti, kaip ją įveikti. Varžovai, žaisdami su „Žalgiriu“, dažnai užsidaro prie savo vartų. Europoje taip nebus - ten mums patiems gali tekti žaisti nuo gynybos. Todėl tenka nuolat galvoti apie du žaidimo modelius, rengti komandą taip, kad ji galėtų žaisti ir taip, ir taip“, - pasakojo lenkas.

Žiniasklaidos paklaustas apie tai, kad „Žalgiris“ šį sezoną sunkiai randa kelius prie varžovų vartų, treneris sutiko, kad ekipai trūksta kūrybingumo. M.Zubas pripažino, kad pernai save tokiose situacijose buvo atradęs Mantas Kuklys, o dabar komanda vis dar ieško efektyviausių būdų įvarčiams A lygoje mušti.

„Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius atskleidė, kad galvojama apie galimas permainas komandoje. Jos gali prasidėti birželio pabaigoje, kai Lietuvoje atsivers perėjimų langas.

„M.Kuklys, Egidijus Vaitkūnas ir Pavelas Komolovas priklauso „Žalgiriui“, jie turi galiojančius kontraktus. Žiūrėsime, kaip viskas klostysis, ir spręsime, kas iš jų sugrįš į Vilnių - ar kuris nors vienas, ar dviese, ar visi trys“, - sakė M.Nikoličius.

Sporto direktorius nemano, kad įsilieti į kiek pasikeitusią komandą žaidėjams būtų sunku, nes dalis futbolininkų nepasikeitė, žaidimo sistema išliko ta pati, dirbtinė LFF stadiono danga visiems taip pat puikiai pažįstama.

Pasak M. Nikoličiaus komandoje turėtų įvykti ir daugiau permainų.

„Komandą gali palikti 2-3 žaidėjai, kuriems sunkiau sekasi atsiskleisti. Į jų vietą turėtų atvykti pora naujokų. Stebime mus dominančius žaidėjus, jie dabar žaidžia kažkur kitur, kalbame su klubais. Nemažai priklausys nuo burtų: jei žaisime su „Ventspils“, bus vienas pasirinkimas, jei su Glazgo „Celtic“ - kitas“, - teigė vienas „Žalgirio“ vadovų.

Taip pat jau planuojamas ir specialus pasirengimas kovoms tarptautinėje arenoje. M. Nikoličius teigė, kad jau suplanuota savaitės trukmės treniruočių stovykla Lenkijoje, kaimyninėje šalyje numatoma sužaisti dvejas kontrolines rungtynes su labai stipriais varžovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.