Lietuvos viltis L.Spalvis: „Danijos gatvėse alaus nebeatsigersi“

Danijoje sezono pabaigoje sužibėjęs Lietuvos talentas Lukas Spalvis grįžo į tėvynę. Gegužės 29-birželio 6 dienomis nacionalinė rinktinė sužais trejas draugiškas rungtynes, kuriose devyniolikmetis puolėjas galės parodyti, kokiu žaidimu padėjo „Aalborg“ ekipai tapti Danijos čempione ir taurės savininke.

L.Spalvis - jaunoji Lietuvos futbolo viltis.<br>V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.
L.Spalvis - jaunoji Lietuvos futbolo viltis.<br>V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2014, 6:34 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:26 AM

„Esu pavargęs, nes sezonas buvo ilgas su daug nuotykių – tapome čempionais, laimėjome taurę. Bet visada malonu grįžti, su visais susimatyti. Esu pavargęs, bet bandysiu greitai atsigauti“, – futbolo.tv pasakojo L.Spalvis.

Lietuvos futbolo aistruoliai iš jaunojo žaidėjo tikėsis daugiau nei tada, kai kovo mėnesį jis sužaidė pirmąsias rungtynes vyrų rinktinėje su Kazachstanu.

„Nežinau, ką lietuviai galvoja. Bet jau Danijoje pajutau tą spaudimą, kai neįmušus 2-3 rungtynes kildavo klausimas, ką tu čia darai? Bet kiekvieneriose rungtynėse stengiesi viską atiduoti. Jei išeis įmušti – gerai, jei ne – ką padarysi“, – duodamas interviu futbolo.tv šypsojosi futbolininkas.

Iki 2018-ųjų sutartį su „Aalborg“ pratęsęs L.Spalvis teigė, kad per pastarąjį pusmetį jo situacija Danijoje labai pasikeitė.

„Alburge gatvėje alaus nebeatsigersi, – juokėsi 11 įvarčių įmušęs puolėjas. – Žmonės atpažįsta. Kartais smagu, kartais – nelabai. Bet yra kaip yra. Daug kas pasikeitė. Prasitęsiau sutartį keturiems metams. Prieš 4 mėnesius apie tai net nebūčiau pasvajojęs, nes nelabai gaudavau žaisti. Tačiau 10-15 mačų žaidžiau starto sudėtyje, pasirodžiau gana sėkmingai, daug įmušiau.“

Futbolininkas neslėpė, kad žaisti dešimtūkstantinėse tribūnose iš pradžių buvo nelengva – netgi šiek tiek drebėdavo kojos. Bet po kelių minučių L.Spalvis apsiprasdavo ir jausdavo didžiulį malonumą.

Dar magiškesnę futbolo atmosferą jis pajus, kai tikslą išlikti aukščiausiame Danijos futbolo divizione kėlęs ir čempionu netikėtai tapęs „Aalborg“ klubas žais Čempionų lygos atrankoje.

„Žiūrėsime, su kuo žaisime. Daug kas priklausys nuo burtų. Turime nedaug taškų, todėl gausime stiprų varžovą. Bet jei išlaikysime komandos branduolį, turime šansų prieš visus pakovoti“, – ryžtingai nusiteikęs jaunasis futbolininkas.

Devyniolikmetis savo įgūdžius Lietuvos rinktinėje galės pademonstruoti gegužės 29-ąją su Suomijos komanda. Gegužės 31-ąją Baltijos taurės turnyre mūsiškiai žais su latviais arba estais, o birželio 6-ąją Gdanske – su Lenkijos nacionaline komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.