Lukas Spalvis svajoja apie Vokietiją, bet simpatizuoja belgams

19-metis Lukas Spalvis vos per sezoną tapo viena ryškiausiai spindinčių jaunųjų Lietuvos futbolo žvaigždžių. Fantastišką sezoną Danijoje sužaidęs lietuvis su „Aalborg“ ekipa tapo šalies čempionu, iškovojo Danijos taurę ir tapo rimtu pretendentu į pagrindinio Lietuvos rinktinės puolėjo poziciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2014-06-02 14:27, atnaujinta 2018-02-13 06:45

Šį sezoną lietuvis Danijos čempionate per 17 rungtynių įmušė 8 įvarčius. Dar tris kartus pasižymėjo taurės turnyre.

Nenuostabu, kad „Aalborg“ klubas nenorėjo paleisti talentingo lietuvio. L.Spalvis su Danijos čempionu pasirašė ilgalaikį kontraktą iki 2018 metų.

Žaidžia Danijoje, bet svajoja apie Vokietiją. Šioje šalyje jis augo nuo šešerių. L.Spalvis neslepia, prieš išvykstant į „Aalborg“ jaunimo komandą, jis turėjo pasiūlymą iš Berlyno „Hertha“ klubo, tačiau atsisakė.

„Su agentu nusprendėme, kad Danijoje bus paprasčiau prasimušti į pagrindinę komandą. Vis tiek, lygis čia ne toks, kaip „Bundesliga“ čempionate. Todėl tuomet ir išvykau į Alborgą“, - prisimena puolėjas.

Šiuo metu L.Spalvis gyvena Lietuvos rinktine. Nacionalinei komandai liko paskutinės rungtynės prieš prasidedant 2016 metų Europos čempionato atrankos turnyrui. Birželio 5 dieną lietuviai išvykoje žais su lenkais.

Svajoja apie Vokietiją

- Ar šią vasarą turėjote pasiūlymų iš kitų klubų?

- Visko buvo, futbolo pasaulyje visada būna daug šnekų. Esu jaunas, man patinka tas miestas, patinka klubas, aplinka. Pagalvojau, kodėl gi nepratęsti? Juk išvykti visada galima.

- Kodėl pasirašėte ilgalaikį kontraktą?

- Kito nesiūlė. Tiesa sakant, bandėme su agentu pratęsti sutartį trumpesniam laikui, bet buvo pasiūlytas toks kontraktas. Na, bet jie pasiūlė geras sąlygas, todėl ir sutarėme.

- Ar ketinate žaisti Danijoje iki pat 2018-ųjų, ar tikitės palikti klubą anksčiau laiko?

- Tikslas yra išvykti anksčiau. Sutartyje viskas taip ir padaryta, suderinta. Tačiau niekada nežinai, kaip viskas susiklostys, traumos ir panašiai. Neduok Dieve, aišku.

- Kokiame čempionate ateityje norėtumėte rungtyniauti?

- Jei gerai seksis, tai mano svajonė yra žaisti Vokietijos „Bundesliga“ čempionate. Daug kas svajoja žaisti Anglijos „Premier“ lygoje, bet manęs anglų futbolas nevilioja. Norėčiau pažaisti Vokietijoje, tačiau kitą savo stotelę regiu Olandijoje.

- Ko iš jūsų tikisi komandos vadovybė?

- Dar nebuvome susirinkę naujam sezonui, tuomet klubo vadovybė paskelbs tikslus Europoje ir šalyje.

- Ko pats tikitės iš Europos turnyrų?

- Čempionų lygos atranką pradėsime nuo antrojo etapo. Manau, kad patekti bus labai sunku, nes varžovai bus labai stiprūs. Bet į Europos lygos grupės etapą patekti tikrai turėtume.

- Ką per pastaruosius metus patobulinote?

- Manau, kad viską. Alborge per šiuos metus patobulėjau, greitai pripratau prie vyrų futbolo, maniau, kad daugiau laiko tam reikės. Pripratau prie greito mąstymo, prie kovos. Tai labai skiriasi nuo jaunimo futbolo.

Laukia paskutinės rungtynės

- Baltijos taurės turnyre tapote pagrindiniu rinktinės puolėju.

- Šį kartą buvau, bet tai nereiškia, kad taip bus visada. Manau, kad prieš suomius sužaidėme fantastiškai. Pirmajame kėlinyje jie net progų neturėjo. Tikrai pelnytai laimėjome. Prieš finalą, kaip ir kalbėjome, lengviau bus tiems, kurie pirmieji įmuš. Tai pavyko padaryti latviams, jau 6 minutę jie kažkokią nesąmonę po kampinio pataikė. O vėliau darė tai, ką moka – visi sustojo į gynybą. Mes turėjome kelias progas, bet jų neišnaudojome.

- Pats progų daug neturėjote. Ar į rinktinę sunkiau įsilieti nei į klubą?

- Žinoma, sunkiau. Nes su rinktine susirenkame, pasitreniruojame keturias dienas ir žaidžiame. Klube žaidžiame kiekvieną dieną, kelis metus, visi pažįstami, o čia – iš skirtingų klubų. Sunku vienam prie kito priprasti, bet tikiuosi, kad Europos čempionato atrankai pavyks sulipdyti gerą komandą.

- Rinktinė – pasikeitusi. Kaip manote, ar šie žaidėjai gali daug pasiekti?

- Rinktinė – jauna. Kovojome gerai ir jei galėtume išlaikyti ją tokią, jei nebūtų traumų ir keitimų, manau, kad galime daug pasiekti.

- Treneris Igoris Pankratjevas remiasi jaunais žaidėjais. Ar komandoje netrūksta veteranų, kaip Žydrūnas Karčemarskas, Darvydas Šernas, Marius Stankevičius?

- Aš nelabai su jais žaidžiau, tad negaliu pasakyti. Be to, čia ne mano darbas. Mane kviečia, aš atvykstu. Čia trenerio darbas, jis supranta ką daro ir kviečia tuos, kuriuos reikia.

- Laukia paskutinės rungtynės su lenkais. Ko jose tikitės?

- Nevažiuojame pralaimėti, ruošiamės kaip ir kiekvienoms rungtynėms. Sieksime teigiamo rezultato. Tai bus paskutinės rungtynės prieš atrankos ciklą, bandysime statyti komandą.

Kontratakose esame stiprūs. Žinoma, iš šono žiūrint gal ir atrodo, kad vien ginamės, bet nėra taip, kad sustojame. Žaidžiame turėdami planą. Manau, jei rungtyniausime taip, kaip su suomiais, turime gerų šansų.

Imponuoja belgai

- Ar turite favoritus pasaulio čempionate?

- Favoritų neturiu. Manau, bus labai įdomus čempionatas, tikiuosi daug gražaus futbolo. Galbūt išskirčiau šeimininkus brazilus, Argentinos rinktinė turės stiprią komandą ir belgai man atrodo simpatiški.

- Gal kažkurio futbolininko žaidimą įdėmiau seksite?

- Stebėsiu visus. Ten tiek žvaigždžių, kad nespėsi visų susekti. Cristiano Ronaldo, Lionelis Messi, Sergio Aguero – suvažiuos ryškiausios žvaigždės.

- Kaip manote, kuri komanda gali labiausiai nustebinti?

- Manau, kad belgai. Jie turi labai gerą komandą, žaidėjai surinkti iš stipriausių klubų. Kolektyvas ten labai geras. Tačiau laikas parodys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.