Vokietijoje K.Marxo statula pasipuošė futbolo atributika

Komunizmo teorijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 6, 2014, 7:20 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:47 AM

Chemnico mieste didžiulis paminklas, vaizduojantis šio istorinio veikėjo galvą, pasipuošė Vokietijos vėliavos spalvų dryžiais ant skruostų.

Pareigūnai nurodė pagyvinę 40 tonų sveriančią bronzinį paminklą, pastatytą komunistinėje Rytų Vokietijoje 1971 metais, norėdami sukurti „draugišką“ įvaizdį, bet pripažino, kad ne visi tokį pokštą įvertino palankiai.

Didžiuliai Vokietijos rinktinės nario marškinėliai, užtiesti ant K.Marxo paminklo postamento, buvo pavogti pirmadienį paryčiais ir po kelių valandų rasti sugadinti.

Tas biustas stovi priešais fasadą, ant kurio įvairiomis kalbomis užrašytas K.Marxo šūkis: „Visų šalių proletarai, vienykitės!“ Ant jo buvo pakabintas transparantas su perfrazuotu šūkiu: „Visų šalių futbolo aistruoliai, sveikiname jus!“

1953 metais Chemnicas buvo pervadintas Karl-Marks-Štatu („Karlo Markso miestu“). Komunistiniam režimui žlugus, miesto gyventojai 1990 metais nubalsavo, kad būtų grąžintas senasis pavadinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.